Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΙΝΔΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

RΑΑΜΑΥΑΝΑ
(Αρχαίο Ινδικό κείμενο)

Οι Ελληνικής προέλευσης ιστορίες και του Ινδικού αυτού κειμένου, είναι έκδηλες. Κάτω από το προσωπείο των δρώντωv προσώπων των αφηγήσεων της RΑΑΜΑΥΑΝΑ, η Ελληνική ταυτότητά τους διαγράφεται έντονα.

Όταν ο Ινδοί Βάρδοι υμνούν στα έπη τους χώρες και ποταμούς, δεν υμνούν Ινδικά τοπία, αλλά χώρες και ποταμούς της προγονικής τους Ελληνικής γης. Η προγονική νοσταλγία πλημμυρίζει τα στήθη των βάρδων των Ινδών.

«..Ο VENUS RΕΙΝΕ DΕ GΝIDOS ΕΤ DΕ ΡΑΡΙHΟ$...» (Ric Veda, Τόμος Α’ ΧΧ, Χ ωδή 3ηΤραγουδά ένας Ινδός Βάρδος, υμνώντας την Ρέα-Αφροδίτη, και τις πόλεις της Κύπρου, την Πάφο, και την Κνίδο στις οποίες βασίλευε η Αφροδίτη.

«... SΑRΑSWTΑ ΕΤ LΕ PREMIER DΕ RIVERS...» «Ο Στρυμώνας είναι ο πρώτος των ποταμών».

Μ' αυτά τα λόγια επίσης υμνεί κι ένας άλλος Ινδός Βάρδος, τον ιερό ποταμό των προγόνων του, τον περιώνυμον Στρυμόνα, τον περιβρέχοντα την περιοχή των Σερρών, τις οποίες τις σημειώνει ως SΑRΑSWΑΤΑ.

«Και πάσαν αίαν ην δ' αγνός άρχεται Στρυμών...» (Αισχύλος, Ικέτιδες, στιχ. 249)

Έτσι, ως ιερό προγονικό ποταμό του τραγουδά και ο Αισχύλος τον Στρυμόνα. 

Παρατίθενται εδώ μερικές περικοπές από τη Ραμαγιάνα, για να διαπιστωθεί απλά ότι ο ιστορίες της είναι οι ιστορίες των Ελλήνων εποικιστών της Ινδίας που με την πάροδο των χρόνων κι όταν ο τότε μεγάλος Ελληνικός κόσμος διασπάρθηκε, διαφοροποιήθηκαν σε Ινδικές.

SARASWATA

(Σέρρες)

Στο Πρώτο κεφάλαιο της RΑΑΜΑΥΑΝΑ, εξιστορείται ότι η Αγιόντα, η πρωτεύουσα του Δασάρα, είχε χτιστεί τον καιρό του βασιλέα Μανού, στις όχθες τον ποταμού SΑRΑΥU. Σ ένα άλλο αρχαίο Ινδικό βιβλίο, αναφέρονται επίσης τ` ακόλουθα: “Μια μέρα ο θεός Άγνι (φαιστος) αφήνοντας τις όχθες του ποταμού SARASWATA, τράβηξε για την Ανατολή.» (Σαταβάδα, αρχαίο Ινδικό κείμενο)

Ανατρέχοντας στα τρίσβαθα του Ελληνικού χρόνου, στην ενάτη χιλιετηρίδα π.Χ. βρίσκει ο ερευνητής ιστορικά ίχνη, από τα οποία προβάλλουν ενδείξεις, ότι η πόλη των Σερρών, SARASWATA ήταν κτίσμα τον βασιλέα Ουρανού Μαίονα, όπως η περίπτωση εξιστορείται από την RΑΑΜΑΥΑΝΑ, κι από τα πανάρχαια Ελληνικά κείμενα: «Σίθωνος οδομαντών βασιλέα γεννά θυγατέρα Παλλήνην.» (Παρθένιος, Επιμέλεια, P. Jlkdwski)

Εικόνα: Ποταμός Στρυμών

Γράφει ο Παρθένιος, διηγούμενος το ότι ο Σίθων-Ποσειδών υπήρξε βασιλέας της Μακεδονίας με έδρα τις Σέρρες, πρωτεύουσα της Οδομαντικής

Νύξη για το ότι η περιώνυμη πόλη των Σερρών, υπήρξε πόλη του Ποσειδώνα, γίνεται κι από τον Πλούταρχο: «... Στρυμών, ποταμός έστι της Θράκης: Προσηγορεύετο δε πρώτερον Παλαιστίνος, από υιού Ποσειδώνος...» (Πλούταρχος, “Περί ποταμών” Εις κεφ. “Στρυμών”) Γράφει ο Πλούταρχος εξιστορώντας την περίπτωση.

Η Αγιόντα φέρεται ότι είναι η πόλη των Αιγών της Μακεδονίας η σημερινή Έδεσσα, η οποία κατά την παράδοση υπήρξε η θερινή πρωτεύουσα του βασιλέα Ουρανού, και των απογόνων του, του Κρόνου και του Ποσειδώνα:

«... Στις Αιγές, στα βάθη της λίμνης (=Λίμνη Πέλλας) έχει ο Ποσειδών τα ολόλαμπρα χρυσά ανάκτορά του.
...Αιγάς ένθα δε οι κλυτά δώματα βενθέσι λίμνης χρύσεα μαρμαίροντα τετεύχαται, άφθιτα αιεί...» (Όμηρος ΙΛΙΑΣ Ν 21-22Τραγουδά ο Όμηρος, εξιστορώντας την περίπτωση.

Έχει λεχθεί ότι οι Αιγές βρίσκονται στις ακτές της Πελοποννήσου. Εκεί όμως υπάρχει θάλασσα, κι όχι λίμνη, κι ο Όμηρος ομιλεί για λίμνη, στο βάθος της οποίας ακριβώς βρίσκεται η πόλις των Αιγών στη Μακεδονία, η οποία φέρεται ως χτίσμα της εποχής των Ολυμπίων θεών.

Ότι τ' αρχαία Ινδικά κείμενα εξιστορούν αρχαίες Ελληνικές ιστορίες, της εποχής του εποικισμού των Ινδιών είναι σαφέστατα ένα γεγονός αναμφισβήτητο.

ΠΗΓΗ: Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, σελ. 60-65, του Παντελή Ιωαννίδη, εκδ. Δίον

-----------------------------

Ο ΘΕΟΣ ΣΤΡΥΜΩΝ

ΟΤΑΝ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΓΑΙΟ...

ΑΡΧΑΙΕΣ ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ

ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΧΙΛΙΕΤΙΩΝ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΔΡΑΣΑΝ ΟΙ ΘΕΟΙ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΗ;

1 σχόλιο:

  1. Η Οδομαντική ήταν αρχαία περιοχή της Μακεδονίας, της οποίας πρωτεύουσα ήταν η αρχαία πόλη των Σερρών (η Σίρις-Σίρρα).

    Εκτεινόταν ανατολικά της Βισαλτίας, από την άλλη μεριά του ποταμού Στρυμόνα και της Κερκινίτιδας λίμνης και συγκεκριμένα στις πρώην επαρχίες Σερρών, Φυλλίδας (βόρειο τμήμα της) και Νευροκοπίου (Δράμας).

    Τα βόρεια σύνορά της, που τη χώριζαν από τη Σιντική, ορίζονταν από κάποιο ρέμα λίγο πιο πάνω από τη Σκοτούσσα, που μνημονεύεται ως πόλη της Οδομαντικής.

    Στα ανατολικά εκτεινόταν ως το Νέστο ποταμό, το φυσικό σύνορο μεταξύ Μακεδονίας και Θράκης, και νότια ως τον Αγγίτη ποταμό, που όριζε τα σύνορά της με την Ηδωνίδα.

    wikipedia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια με χαρακτηρισμούς, με προσβλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο, με γλωσσοδιαστροφικά «γκρίκλις» και με ειρωνικό και αλαζονικό ύφος,
ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.