Μέσα σε 10 λεπτά ο Ευάγγελος Μπεξής καταρρίπτει μύθους και ψέμματα που έχουν κυριαρχήσει στην καθημερινότητα μας, αλλά και ως "επιστημονικά δόγματα." Σε αυτήν την εκπομπή καταρρίπτεται ο μύθος της διάκρισης Ελλήνων και Τρώων, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται γιά τον ίδιο λαό.
Ο Τρωικός Πόλεμος ήταν, στην ουσία, ένας πόλεμος ανάμεσα στους Αχαιούς, Αργείους, Αιολείς και Δαναούς (ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) με τους Τρώες (ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ).
Για πάρα πολλά χρόνια, πιστευόταν ότι οι Τρώες δεν ήταν Έλληνες, θεωρία που καταρρίφθηκε τόσο από τις πρόσφατες αρχαιολογικές ανακαλύψεις, αλλά και τη μελέτη των Ομηρικών επών, απ’ όπου βρίσκουμε κοινούς προγόνους και κοινά ήθη, έθιμα, γλώσσα και θρησκεία.
Οπτικοακουστικό: ESTIA TV
----------------------------------------
ΟΙ ΤΡΩΕΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ - Ο ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Η ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΑ ΕΠΗ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η “ΘΥΣΙΑ” ΤΗΣ...
Η ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΑ ΕΠΗ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η “ΘΥΣΙΑ” ΤΗΣ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαμία Ιφιγένεια δεν καταφθάνει για να θυσιαστεί, αφού ο Αγαμέμνων δεν είχε κόρη Ιφιγένεια.
Η Ιφιγένεια ως κόρη του Αγαμέμνονος είναι άγνωστη για τον Όμηρο. Ο ίδιος ο Αγαμέμνων στην Ραψωδία Ι της Ιλιάδος και στον στίχο 145 κατονομάζει τις κόρες του: Χρυσόθεμις, Λαοδίκη, Ιφιάνασσα και διατείνεται ότι βρίσκονται όλες στο σπίτι του στο Άργος. Μάλιστα, για να κατευνάσει την οργή του Αχιλλέα του προσφέρει όποια θέλει για γυναίκα του.
Η Ιφιγένεια και η “θυσια” της, όπως την γνωρίζουμε, αναφέρεται κυρίως στις τραγωδίες των μεγάλων τραγικών ποιητών. Σώζονται οι τραγωδίες “Ιφιγένεια εν Αυλίδι” και “Ιφιγένεια εν Ταύροις” του Ευριπίδη.
ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ= Η ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ
Η ΘΥΣΙΑ ΤΗΣ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ = Η ΘΥΣΙΑ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ
Οι Αχαιοί, θυσίασαν την «Ιφιγένεια», δηλαδή την Ισχύ του κοινού γένους. Παράβλεψαν το όμαιμον και εκστράτευσαν εναντίων των Τρώων.
Ο ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.