Έχω ιδεί πράγματα που δεν περιγράφει κανείς από φόβο μήπως κάνει τους άλλους να αμφιβάλλουν για τη νοημοσύνη του, αλλά τα έχω ιδεί. Αλ Μασουντι Αιγύπτιος Αρχαιολόγος.
Ο μυημένος είναι αιωνίως ανεξάρτητος, ανέκφραστος, άφοβος, αδιάφθορος, απρόσβλητος από οτιδήποτε. Κατέχει απεριόριστη σοφία και δύναμη. Άλιστερ Κροουλεϋ [1875-1947]
Η ομαδική Ιερή Μυσταγωγία, βοηθούσε τις ψυχές και τις σκέψεις των μυστών να προσεγγίσουν με σαφήνεια την έννοια του θείου, να ενωθούν μαζί του και να γίνουν ένα. Ανάλογα με τις ικανότητες του καθενός ήταν και αυτό που έπαιρνε με τη μύηση.
Ο Πλωτίνος γράφει ότι: «Ο μύστης μιλούσε με τις Υπάρξεις που γινόταν ορατές στις μυήσεις των Μυστηρίων και οι οποίες ήταν αόρατες από τους αμύητους».
Η σιωπηλή μούσα των Μυστηρίων, [απαγορευόταν η ομιλία], γινόταν η θεϊκή ιέρεια που καλούσε τον μύστη στο συναπάντημα με τους Αθάνατους Θεούς και του φανέρωνε την πορεία σταύρωσης του εγώ του. Ο μύστης στην ανώτερη μύηση ξεπερνούσε τα ανθρώπινα όρια. Έλαμπε σαν ήλιος και η λάμψη του ξεπερνούσε την ανθρώπινη φαντασία.
Η λέξη Όργια σημαίνει ΤΑ «ΙΕΡΑ ΕΡΓΑ», την μυστική θρησκευτική λατρεία. [ΌΧΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΟΡΓΙΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΝΩΜΟΝΩΝ]
Η μύηση παρέμεινε ανά τους αιώνες επτασφράγιστο μυστικό από τον φόβο της βεβήλωσης των Μυστηρίων από την απαίδευτη μάζα. Ήθελαν να προφυλάξουν τη γνώση των θεϊκών αρρήτων από τους εγωιστές και τους τυχοδιώκτες, οι οποίοι για λόγους προβολής και συμφέροντος θα επιχειρούσαν να εκχυδαΐσουν τη θεία και ιερή γνώση. Αν αποκάλυπταν στον όχλο την άρρητη γνώση των Μυστηρίων θα ήταν σαν έδιναν στα πρόβατα εγχειρίδια βοτανολογίας, αντί για χόρτο, για να μπορούν να διαλέγουν μόνα τους τα πιο θρεπτικά χόρτα για να διατηρούν τη σιλουέτα τους.
Πηγή: Γερ. Καλογεράκης, «Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΜΥΗΣΗ»,εκδ. Δίον (απόσπασμα).
-------------------------------------
Τι τραβάνε και αυτές οι λέξεις… Διαβάστε:
ΔΑΙΜΩΝ. ΠΩΣ Η ΙΕΡΟΤΕΡΗ ΛΕΞΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια με χαρακτηρισμούς, με προσβλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο, με γλωσσοδιαστροφικά «γκρίκλις» και με ειρωνικό και αλαζονικό ύφος,
ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.