Συνέχεια από το Δεύτερο Mέρος: Ο μιαρός πλέον πρίγκιπας πήρε την σύζυγό του και κατέφυγε στην Θήβα ζητώντας από τον βασιλιά της Κρέοντα να τον εξαγνίσει από το φονικό (Παυσανίας 9.11.1). Στις Μυκήνες έμεινε βασιλιάς ο γιος του Ηλεκτρύωνα, Σθένελος.
Εν τω μεταξύ, η Αλκμήνη δεν άφηνε τον Αμφιτρύωνα να την ακουμπήσει αν πρώτα δεν έπαιρνε εκδίκηση για τα αδέρφια της. Ο Αμφιτρύωνας άρχισε τις συμμαχίες για να εκστρατεύσει εναντίον των Ταφίων. Πρώτος και καλύτερος σύμμαχος ήταν ο Κρέοντας. Με όρους όμως. Του υποσχέθηκε να τον βοηθήσει μόνο αν σκότωνε μια αλεπού που είχε στείλει ο θεός Διόνυσος στη Θήβα και ρήμαζε τα χωράφια και τα ζωντανά. Ο Αμφιτρύωνας όμως δεν κατάφερνε να τσακώσει την αλεπού και προσέτρεξε στην βοήθεια του βασιλιά της Αθήνας Κέφαλου (που ήταν και εγγονός του Αίολου). Του υποσχέθηκε σαν αντάλλαγμα να του δώσει δική του τη νήσο Τάφο.
Ο Κέφαλος ήταν παντρεμένος με την κόρη του Ερεχθέα, την Πρόκριδα. Αυτή είχε κάποτε πάρει δώρο από τον βασιλιά της Κρήτης Μίνωα μια φοβερή και τρομερή σκύλα που την έλεγαν Λαίλαπα. Την δάνεισε στον Αμφιτρύωνα και μόνο έτσι κατόρθωσε αυτός να αντιμετωπίσει την αλεπού. Τα δύο ζώα τα έκανε τελικά ο Δίας βράχους, γιατί τα λυπήθηκε να τα αφήσει να αλληλοσπαραχτούν. Τέλος πάντων, μαζί με τον Κρέοντα, τον Κέφαλο και τον βασιλιά του Άργους Ηλέα, ο Αμφιτρύωνας έφτιαξε έναν φοβερό στρατό που επιτέθηκε στους Τάφιους.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ (απόσπασμα) http://www.meganisitimes.gr/
Ο Ποσειδώνας χάρισε στον Πτερέλαο μιά χρυσή τρίχα με την βοήθεια της οποίας ήταν αήττητος και αθάνατος.
(Συνεχίζεται)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια με χαρακτηρισμούς, με προσβλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο, με γλωσσοδιαστροφικά «γκρίκλις» και με ειρωνικό και αλαζονικό ύφος,
ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.