Αυτή η εικόνα απεικονίζει πώς θα μπορούσε να μοιάζει αρχικά η πυραμίδα του Χέοπα.
Πυραμίδιον
O κορυφαίος λίθος ή «πυραμίδιον» δήλωνε την ολοκλήρωση της πυραμίδας. Για τις τρεις πυραμίδες της Γκίζας τα πυραμίδια αναφέρονται είτε σαν επιχρυσωμένα είτε από ατόφιο χρυσό, γιατί παρίσταναν τον ήλιο. Το πυραμίδιον της μεγάλης πυραμίδας είχε 9 μέτρα ύψος, δηλαδή σαν μία τριώροφη οικοδομή. Σε μια πυραμιδική επιγραφή το πυραμίδιον ονομάζεται «Αίθουσα των αρχείων».
Πρόσφατα ο Δρ Ζαχί Χαβάς έκανε μια νέα ανακάλυψη στο Αμπουσίρ, που βρίσκεται κοντά στην Γκίζα. Ξέθαψε δύο ογκόλιθους ασβεστόλιθων πάνω στους οποίους υπήρχαν αρχαίες επιγραφές και παραστάσεις. Μια παράσταση απεικόνιζε εργάτες που μετέφεραν ένα χρυσό πυραμίδιον με σχοινιά ανάμεσα από πλήθος που γιόρταζε και χόρευε για τη μεταφορά του.
Εξωτερική Επιφάνεια της Πυραμίδας
Όταν τελείωσε η μεγάλη πυραμίδα, όλη η εξωτερική επιφάνειά της καλύφθηκε με 115.000 πλάκες άσπρου ασβεστόλιθου εξαιρετικής ποιότητας, διαφόρων μεγεθών μέχρι και 10 τετραγωνικά μέτρα η κάθε μία. Είχαν λειανθεί και στιλβωθεί τέλεια ώστε να λάμπουν εκτυφλωτικά στο φως του ήλιου της ερήμου. Ήταν κολλημένες μεταξύ τους με απόλυτη ακρίβεια, ώστε οι αρμοί σύνδεσης, ενός έως δύο χιλιοστών, να είναι αόρατοι ακόμη και από κοντινή απόσταση, με αποτέλεσμα όλη η πλευρά να φαίνεται μονοκόμματη.
Η πυραμίδα έλαμπε εκτυφλωτικά, και φαινόταν σαν να ήταν ένας μικρός ήλιος ορατός από πολύ μεγάλες αποστάσεις. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι οι πέτρες της επίστρωσης ήταν από γρανίτη του Ασουάν, οπότε το θέαμα θα ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακό, γιατί φαινόταν σαν κόκκινος ήλιος. Κάποιοι άλλοι ερευνητές πιστεύουν ότι η πυραμίδα πρέπει να ήταν βαμμένη κόκκινη, για να αντανακλά το κόκκινο χρώμα της δύσης του ήλιου. Όμως υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι υπήρχε επικάλυψη της πυραμίδας με λευκό μέταλλο, ώστε να προκαλείται ο ιονισμός της ατμόσφαιρας για τη δημιουργία βροχών κατά βούληση.
Το υλικό σύνδεσης των επιφανειακών πλακών ήταν τόσο πολύ ισχυρό, που δυσκόλεψε τους κατά καιρούς επίδοξους καταστροφείς της πυραμίδας. Οι κολλητικές ουσίες, από τη χημική ανάλυση που έγινε σε ευρεθέντα υπολείμματα της επικάλυψης, προέκυψε ότι ήταν από άγνωστα υλικά, και οι κάποιες γνωστές ουσίες που εντοπίστηκαν δεν δικαιολογούν τόσο μακροχρόνια διάρκεια ζωής.
Στα ερείπια των μνημείων της Μέμφιδας βρέθηκαν παραστάσεις πάνω σε ογκόλιθους, οι οποίοι είχαν γυαλιστεί και περαστεί με ένα άγνωστο πρασινωπό υγρό, το οποίο για πολλές χιλιάδες χρόνια έχει μείνει αναλλοίωτο, αν και βρισκόταν κάτω από τον αφρικανικό ήλιο και την επίδραση της ατμόσφαιρας. Όλη η επιφάνεια της πυραμίδας ήταν σκεπασμένη με ιερογλυφικές επιγραφές. Ο Ηρόδοτος πρώτος αναφέρει ότι είδε ο ίδιας τις επιγραφές, που ήταν γραμμένες πάνω στις πλευρές της πυραμίδας: «Είναι σημειωμένα πάνω στην πυραμίδα με γράμματα αιγυπτιακά πόσα ξοδεύτηκαν.... ». (ΕΥΤΕΡΠΗ 2-125)
Οι πληροφορίες αυτές του Ηροδότου επιβεβαιώνονται και από μεταγενέστερους Άραβες ιστορικούς:
- Ο Άραβας ιστορικός Μασουντί από τη Βαγδάτη (900-956 μ.Χ.) στο έργο του «Ιστορική εγκυκλοπαίδεια» γράφει: «Οι πυραμίδες ήταν πολύ ψηλές. Πάνω στις πλευρές τους υπήρχαν επιγραφές με γραφή όλων των αρχαίων εθνών και βασιλείων που δεν υπάρχουν πια και το νόημά τους ήταν άγνωστο. Δεν ξέρουμε τι είδους γραφή ήταν αυτή και τι έλεγαν αυτά τα κείμενα. Πολλές επιγραφές αναφέρονταν στις επιστήμες, στη μαγεία και στα μυστικά της φύσης. Υπήρχαν μηχανικά αγάλματα με καταπληκτικές ικανότητες, που φρουρούσαν τις υπόγειες στοές κάτω από τη μεγάλη πυραμίδα».
Γράφει επίσης ότι: «Τα αρχεία των διαφόρων τεχνών και των επιστημών είναι κρυμμένα βαθιά κάτω από τη μεγάλη πυραμίδα και περιμένουν αυτούς που θα μπορέσουν να τα κατανοήσουν». Σύμφωνα με μια αρχαία επιγραφή, «τα μηχανικά αγάλματα ήταν έτσι κατασκευασμένα, ώστε να μπορούν να σκοτώνουν όσους προσπαθούσαν να βεβηλώσουν τα ιερά». Εμείς μπορούμε να υποθέσουμε ότι ήταν κάτι ανάλογο με τα σημερινά ρομπότ.
- 0 Άραβας ιστορικός Ιμπν Χαουκάλ (10ος μ.Χ. αιώνας) αναφέρει ότι τα παράξενα γράμματα που υπήρχαν στην επιφάνεια της πυραμίδας ήταν καθαρά και ορατά και στη δική του εποχή.
- Ο επίσης Άραβας ιστορικός Αμπντ αλ Λατίφ (1162-1231) σημειώνει χαρακτηριστικά: «Είδα τα κείμενα αυτά, πάνω στην επιφάνεια της πυραμίδας, που θα μπορούσαν να γεμίσουν 10.000 σελίδες βιβλίου».
- Ο Άραβας ιστορικός Μακρίζι μπεν Σαλούκ (1360-1442), από το Κάιρο, αναφέρει ένα όνειρο, που είχε ιδεί ο φαραώ Σούριντ (Σείριος), για το οποίο οι ιερείς είπαν ότι προφήτευε μια πλημμύρα: «Ο βασιλιάς διάταξε να χτιστούν οι πυραμίδες, τις γέμισε με φυλαχτά, θαυμαστά αντικείμενα, πλούτη, είδωλα, και τοποθέτησε εκεί τα σώματα των βασιλιάδων. Έδωσε εντολή στους ιερείς να σκαλίσουν πάνω σε αυτά τα μνημεία όλα τα γνωμικά των μεγάλων σοφών. Έτσι, σε όλη την επιφάνεια των πυραμίδων, οροφές, βάσεις και πλευρές, καταγράφηκαν όλες οι γνώσεις των Αιγυπτίων. Εκεί σχεδιάστηκαν οι αστερισμοί και σκαλίστηκαν τα ονόματα φαρμάκων, με τις ωφέλιμες ή τις βλαβερές ιδιότητές τούς, η επιστήμη των φυλαχτών, των μαθηματικών, της αρχιτεκτονικής, με λίγα λόγια όλοι οι κλάδοι των ανθρώπινων γνώσεων, και όλα ήταν πολύ καταληπτά γι' αυτούς πού γνώριζαν τη γραφή και καταλάβαιναν τη γλώσσα τους».
► Ο Άραβας ιστορικός Ιμπν Κουραντμπί στο βιβλίο του «Θαύματα Κατασκευής» γράφει: «Στην επιφάνεια της επικάλυψης των λίθων της πυραμίδας υπάρχουν επιγραφές, σε άγνωστη αρχαία γραφή, την οποία κανένας ποτέ δεν μετάφρασε, ούτε άκουσε κάποιον να πει ότι καταλαβαίνει τη γραφή αυτή. Αυτές οι επιγραφές είναι τόσο πολλές και μεγάλες, ώστε αν μεταφέρονταν σε χαρτί, θα κάλυπταν δέκα χιλιάδες φύλλα».
►Ο ιστορικός Αχμέντ μπεν Τουλούν (874 μ.Χ.) γράφει: «Βρέθηκε μέσα στη μεγάλη πυραμίδα ένα γυάλινο πολύχρωμο ποτήρι, το οποίο γέμισα με νερό και το ζύγισα, κατόπιν το ζύγισα και άδειο, και διαπίστωσα έκπληκτος ότι το βάρος τον ποτηριού ήταν το ίδιο γεμάτο και άδειο• αυτό δείχνει ότι το επίπεδο της γνώσης αυτών πού κατασκεύασαν την πυραμίδα ήταν πολύ υψηλό».
Πηγή: «Φως από τη Μεγάλη Πυραμίδα», Γεράσιμος Καλογεράκης, σελ. 70 - 74, εκδόσεις Δίον, Θεσσαλονίκη 2009, Α' έκδοση.
-------------------------------------------
ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ
ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ ΤΗΣ ΓΚΙΖΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ / ΓΗΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ;;;
ΑΙΓΥΠΤΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»
Το καλοκαίρι του 1798, πάνω από τριάντα χιλιάδες Γάλλοι στρατιώτες ήρθαν στην Αίγυπτο υπό την αρχηγία του στρατηγού Βοναπάρτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατά τη διάρκεια του ίδιου έτους, τον Αύγουστο, ο Ναπολέων αποφάσισε να κοιμηθεί μέσα στην Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, στην αίθουσα του βασιλιά. Την εποχή εκείνη ήταν δύσκολη η πρόσβαση στην αίθουσα μιας και υπήρχαν μικρά και δύσκολα περάσματα μισό μέτρο σε ύψος, και έλλειψη του φωτός που γίνονταν μόνο από μερικές δάδες.
Ο Μέγας Ναπολέων πέρασε περίπου επτά ώρες στο εσωτερικό της Μεγάλης Πυραμίδας και την αυγή βγήκε από την πυραμίδα χλωμός και φοβισμένος.
Όταν μερικοί από τους πιο έμπιστους άνδρες του, του ζήτησαν να τους πει τι είχε συμβεί στο εσωτερικό της πυραμίδας, ο Ναπολέων απάντησε:
«Ακόμα και αν σας πω, δεν θα με πιστέψετε.»
Αλ Μασουντι Αιγύπτιος Αρχαιολόγος: «Έχω ιδεί πράγματα που δεν περιγράφει κανείς από φόβο μήπως κάνει τους άλλους να αμφιβάλλουν για τη νοημοσύνη του, αλλά τα έχω ιδεί».
Αιγύπτια αρχαιολόγος: «...υπάρχει κάτι μέσα στην πυραμίδα το οποίο δεν είναι αυτού του κόσμου».
https://enneaetifotos.blogspot.com/2020/03/blog-post_15.html