Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

ΕΡΜΗΣ - Ο ΑΡΩΓΟΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ

Ο θεός Ερμής είναι ανάμεσα στα άλλα, ο Αγγελιοφόρος των Θεών, αλλά και ψυχοπομπός («Οδός άνω και κάτω μία»). Ο Πυθαγόρας αποκαλεί τον Ερμή, «θεϊκό ταμία των ψυχών», «πομπαίο», «πυλαίο» και «χθόνιο», επειδή συνοδεύει τις ψυχές στον Άδη.
Είναι όμως επίσης προστάτης των οδοιπόρων.
Το συμβολικό μήνυμα του προστάτη των οδοιπόρων, του Ερμή, είναι σχετικό με την ατραπό που επιλέγει ο κάθε ένας από εμάς, στο ταξίδι της ζωής και στις αναζητήσεις του. Αν επιλεγεί το πιο δύσκολο και δύσβατο ταξίδι, και επιδιωχθεί η μετουσίωση των ενεργειών και ιδιοτήτων που συμβολίζει ο Ερμής, τότε μέσω της φώτισης και της ενόρασης, ανοίγονται δρόμοι ώστε να εκφραστούν δημιουργικά οι εσωτερικές δυνατότητες του ανθρώπου μέσα στον κόσμο.
«Ο Ερμής αναπτύσσει τον ταχύ και ενορατικό νου που ερμηνεύει την εμπειρία, συμβάλει στην ανάπτυξη της ενόρασης και συσχετίζει τον εσωτερικό πνευματικό άνθρωπο με τον εξωτερικό άνθρωπο με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η μελλοντική ενότητα του σκοπού, του σχεδίου και της προσπάθειας. Ο Ερμής επιφέρει εκείνες τις αλλαγές στη νοητική αντίληψη, που επιτρέπουν στην ανθρωπότητα να δράσει τελικά ως μεσολαβητής ανάμεσα στους ανώτερους κόσμους και στα τρία κατώτερα βασίλεια στη φύση. Ο Ερμής φωτίζει τον νου και μεσολαβεί ανάμεσα στην ψυχή και την προσωπικότητα, όντας ο αγγελιαφόρος των θεών» (Ντβαλ Κουλ & Αλίκη Μπέιλη στο βιβλίο τους Εσωτερική Αστρολογία).
Καθίσταται κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο αναζητητής ένας συνειδός πνευματικός συν-οδοιπόρος, ο οποίος ιχνηλατεί τα ανεξερεύνητα μονοπάτια της ζωής, απολαμβάνοντας όμως ταυτόχρονα την ομορφιά της ζωής και της περιπέτειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου