Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Αθάνατη Ελλανίς

Ελλάς, η καλλιγύναικος ψυχή του κόσμου! Ελλανία Ελλάς! Η χώρα του Ήλιου! Η μητέρα της γνώσης, του φωτός, του πολιτισμού, το λίκνον της ανθρωπότητος.
Ποιοι είναι οι Έλληνες;
Ο οργισμένος ημίθεος Αχιλλέας αδικοχαμένος με το τρωτό του σημείο;
Ο εσωστρεφής Τηλέμαχος, το αγανακτισμένο πριγκιπόπουλο της Ιθάκης;
Ο πολυμήχανος Οδυσσέας που γυρίζει τον κόσμο και τον εξερευνεί;
Η Σπαρτιάτισσα, η Ηπειρώτισσα, η Κυκλαδίτισσα, η Αθηναία, η Μακεδονίτισσα, η Κρητικιά και η Επτανήσια γυναίκα, η Πηνελόπη και τα μυστικά της;
Ο Έλληνας είναι:
Ο Οδυσσέας, το Ελληνικό μυαλό, η Ελληνική λογική, ο πολυμήχανος νους και η πολύπλευρη αντίληψη για τα πράγματα που θα ταξιδέψει παντού, για να γνωρίσει και να κατανοήσει τα πάντα.
Θα γυρίσει τον κόσμο, θα αντιμετωπίσει θεούς και τέρατα, θαρθεί σε επαφή με όλες τις κουλτούρες και τους λαούς και θα γυρίσει πίσω με τα δώρα της Γνώσης και συμφιλιωμένος με τον θεό των άγριων κυμάτων, των ψευδαισθήσεων και της ομίχλης.  Κοσμοπολίτης και πατριώτης.
Ο Έλληνας είναι:
Είναι η Πηνελόπη, η Αθάνατη Ελληνική ψυχή, το πνεύμα του, που περιμένει πιστή, υπομονετική, ανέγγιχτη, σιωπηλά ενεργητική την επιστροφή του Ανθρώπου και το ταίρι της και γνωρίζει πολλά και ποτέ δεν έφυγε από την πατρίδα που γεννήθηκε.
Είναι ο Τηλέμαχος, η καρδιά του Έλληνα, πάντα νέα, πάντα ενθουσιώδης, φωτεινά ηλιακή, πάντα μεγαλόκαρδη και γενναία να θαυμάζει τον κόσμο σαν να τον βλέπει για πρώτη φορά και να συμμετέχει στο “γίγνεσται” της ιστορίας.
Είναι οι Έλληνες μια σπίθα, μια φωτιά, μια φλόγα λαμπερή, που φώτιζεκαι φωτίζει, την οικουμένη, όπως και ο λαμπερός πανέμορφος και πάντα νέος θεός τους, ο Απόλλων!
Και είναι η ιστορία του Ελληνισμού, μια Μεγάλη Οδύσσεια μια μεγάλη ιστορία αγάπης γνώσης και σοφίας και ενός έρωτα ακαταμάχητου για δράση περιπέτεια και εμπειρία.
…Ο βράχος υψωνόταν απότομα σ’αυτό το σημείο, που τελείωναν τα σκαλιά, και είχε δημιουργηθεί μια πλατιά εσοχή ημικυκλική.  Έφτασα εκεί και κοιτάζοντας το απέραντο πέλαγος και την μορφή του κυβερνήτη Ποσειδώνα ,αδελφού του Δία, να μισοφαίνεται μέσα από τα παιχνιδιάρικα κύματα μαζί με το ιερό δελφίνι του Απόλλωνα και του ζήτησα με δυνατή φωνή:
Φέρε πίσω τον Οδυσσέα! Είναι καιρός… να επιστρέψει Σπίτι του!
“Δύο ήλιοι στον ουρανό ” και μια μονομαχία Γιγάντων και Τιτάνων Πάντα συμβαίνει κάτω από ένα κόκκινο γαλαξία αστεριών.
Τα “φίδια” τρέφονται από την δουλεία, την σύγχρονη δουλοπαροικία, την αποχαύνωση, τον φιλοτομαρισμό τον ωχαδελφισμό, την αμάθεια, την βλακεία, την παραπληροφόρηση, την επίδειξη, την απληστία, τις άσκοπες έριδες μεταξύ εκείνων που θα έπρεπε να συμφωνούν και να συμπράττουν σε ένα κοινό συμφέρον, την θεοκρατία, την ισοπεδωτική παγκοσμιοποίηση, την παθητικότητα, τον τραμπουκισμό, τις καλοστημένες υποσχέσεις, την έλλειψη μέτρου αρμονίας και αυτογνωσίας.
ΟΧΙ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΚΙΑΖΕΙ ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΜΙΑ…. Η Ελλάδα είναι το Φως! Αν πεθάνει η Ελλάδα ο κόσμος θα χαθεί.
Έχουμε το Μίτο έχουμε και το Υφαντό και το Τόξο του Απόλλωνα το Ιερό. Θα την βρούμε την άκρη και τον στόχο και τον σκοπό ! Εμείς οι Έλληνες και οι Ελληνίδες νέοι πάντα καινουργείς στην χαραυγή του καινούργιου Αιώνα… θα την βρούμε την άκρη και το Αύριο μας περιμένει. Ο κόσμος ποτέ δεν είναι αρκετός και ποτέ δεν τελειώνει στις Ηράκλειες Στήλες …για μας!
Έχουμε το Μίτο έχουμε και το Υφαντό και το Τόξο του Απόλλωνα το Ιερό Και τον Λόγο τον φωτογόνο τον Ελληνικό και την ευρύθωρη ματιά του πνεύματος Εμείς οι Έλληνες και οι Ελληνίδες η κρίσιμη μάζα των αλλαγών επί του Πλανήτη γι αυτό και πάντα είμαστε νέοι
Ναι εμείς …πάντα νέοι αν και αφελείς εκ του Ήλιου γαρ προερχόμενοι Αστραφτεροί με λαμπερό το βλέμμα τοξοβόλο Έχουμε ένα Νου που θα ερωτευτεί την γνώση θα αγκαλιάσει την σκέψη, τον στοχασμό, την ευρύτητα, την φιλοσοφία, την Λήδα, την Λητώ, την Αλκμήνη την Σεμέλη, την Θέμιδα… Θα κοιμηθεί μαζί της θα ενωθεί θα διαιρέσει θα προσθέσει θα πολλαπλασιάσει θα χωρίσει και θα ζευγαρώσει και το πρωί θα ξυπνήσει… με το “παιδί”.
Και ένας μας να μείνει θα είναι πάντα αρκετός και ανίκητος! Κι αν μας πουν ότι είμαστε σχεδόν ρομαντικοί, ότι είμαστε αδιόρθωτοι ιδεαλιστές, ότι σκεφτόμαστε το αδύνατο, εμείς πρέπει χίλιες φορές να απαντήσουμε «ναι, είμαστε» .
Ναι είμαστε!
Έτσι είμαστε …εμείς οι Έλληνες!
Έχουμε αποδείξει το “αδύνατο” και θα το κάνουμε το θαύμα για μια ακόμη φορά! Όλος ο κόσμος το περιμένει και κρατάει την ανάσα του. Ας μη τον απογοητεύσουμε!
TO «MHNYMA» EINAI OIKOYMENIKO !!!
Ολοι μαζί, του Κόσμου ΕΜΕΙΣ, οι Έλληνες Ένθεοι Άθρησκοι!!! Εμείς οι Έλληνες κοσμοπολίτες
TO «MHNYMA» EINAI OIKOYMENIKO !!!!!!!!!!!!
Πολλοί, θα μας κατηγορήσουν, ως σφόδρα ρομαντικούς ή ουτοπιστές. ΕΜΕΙΣ, θα τους πούμε, ότι είμαστε γεννημένοι και ταγμένοι γι’ αυτά ακριβώς τα δύσκολα, επειδή είναι θαυμαστά, όπως κάθε «καλόν καγαθόν». Άλλοι, θα πουν, ότι ματαιοπονούμε. ΕΜΕΙΣ, θα τους θυμίσουμε τους στίχους και θα τους τραγουδήσουμε: «Δεν αφήνουν σημάδια στην άμμο του Χρόνου, γιατ’ ακίνητοι μένουν…». Περισσότεροι, θα οχυρωθούν πίσω από το δήθεν ακατόρθωτο του εγχειρήματος. ΕΜΕΙΣ, θα τους βροντοφωνάξουμε, για να ξεβουλώσουν τ’ αυτιά της Ψυχής τους: «Ο ΜΟΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ». Ή θα τους ψιθυρίσουμε, σε χαμηλές ποιητικές συχνότητες, μπας και συν-τονισθεί η χορδή της συνείδησής τους στην τρυφερή αρμονία της ευ-αισθησίας και κατανοήσουν ότι σημασία έχει η Ιθάκη και το «πολύχρωμο και διευρυντικό τής Συνείδησης» tripάκι προς την Ελευθερία…  Στο κάτω – κάτω, ισχύει, αυτάρ after all ή όλα:
Ας μας κατηγορήσουν!!!!!!!!!
“ ΑΝ ΜΗ ΕΛΠΗΤΑΙ ΑΝΕΛΠΙΣΤΟΝ, ΟΥΚ ΕΞΕΥΡΗΣΕΙ ” – Αν δεν ελπίζεις στο ανέλπιστον, δεν πρόκειται να σε βρει, του προ-προ-παππούλη μας, Ηρακλείτου…
“Θέλουμε έναν ΗΛΙΟ το πρωί πάνω απ’τη θάλασσα, έναν ΑΝΕΜΟ το απόγευμα να διώχνει τις σκιές, ένα ΣΥΝΝΕΦΟ το βράδυ, ένα σύννεφο να σκαρφαλώνουμε και να ατενίζουμε το Σύμπαν.
Θέλουμε ελεύθερο ΑΕΡΑ!!!! Να αναπνέουμε.
Αναζητώντας μία γέφυρα ευφυούς συνεργασίας και την χαμένη μας αξιοπρέπεια, μία προσευχή μας ταιριάζει πια σε όλους τους Έλληνες.
Θεοί μας και Πνεύμα Ιερό της Ελλάδος δώστε μας Ο,ΤΙ αξίζουμε…
Είναι το ενωτικό πιο δυνατό κορυφαίε Πανγήϊνε Πολεμιστή και είμαστε στο ΕΜΕΙΣ…
Εμείς οι Έλληνες και οι Έλληνίδες, Στην χαραυγή του καινούργιου αιώνα ζητούμε και θέλουμε τον κόσμο μας πίσω και το Παλάτι μας καθαρό λαμπερό και νοικοκυρεμένο ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ.
Και ένας Ποιητής Δημιουργός συμφωνεί και συναινεί στο δίκαιο αίτημα μας.
Είναι μαζί μας και θέλει να είναι Ελεύθερος πια και όχι Όμηρος της ανθρώπινης ανοησίας, υπερβολής και αμετροέπειας.
Καλημέρα Ήλιε!

2 σχόλια:

ΠΕΤΡΩΝ είπε...

ΕΥΓΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ Κ' ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ:

“ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΌΡΑΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΩΝ
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ”
……………………………………......................................................

ΕΓΕΙΡΕΤΕ
ΤΑΣ
ΨΥΧΑΣ ΗΜΩΝ

ΠΟΛΕΜΟΝ
ΕΙΣ ΤΑΣ
ΣΙΩΝ
……………………………………......................................................

..ΝΙΚΗ ΗΜΩΝ…!!

……………………………………..........................


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΝΥΝ ΕΣΤΙΝ..

“Εγείρω τα τέκνα σου Σιών, κατά των τέκνων σου Ελλάς”

ΜΟΛΩΝΤΕΣ ΛΑΒΕΤΕ ΕΛΛΑΣ

“Η Ελλας θα δοξασθεί ολοκληρωτικά, πρωτού καταστραφεί ολοκληρωτικά”

ΈΛΛΑΣ ΔΟΞΑΖΟΥΣΙΝ ΕΣ ΑΕΙΝ…

« Διά Όσους Επιθυμούν: Παγκόσμιον Πυρηνικόν Ολοκαύτωμα της Ανθρωπότητος. »

** ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ :

« “ΜΟΛΩΝΤΕΣ, ΜΕΤ ΆΣΠΙΔΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΣΠΑΘΙΣ, ΑΥΣΤΗΡΩΣ ” »
........................................................................................................
** «ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΕΘΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ…»
........................................................................................
..έως την ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ..

..έως τα ΈΣΧΑΤΑ..

..ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ..
…………………………………….......................................................

«Ω, παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ’, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας,
θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων` Νυν Υπέρ Πάντων Αγών».
Αισχύλος, 525-456 π.Χ.

..ΝΙΚΗ ΗΜΩΝ..!
…………………………………….......................................................

« Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός τού ανθρώπου. Μόνη γαρ η Ελλάς αψευδώς ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και βλάστημα θείον ηκριβωμένον λογισμόν, αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμη.»

............................................................................................

ΛΟΓΟΣ = Αίτιον , ΛΟΓΟΣ = Κλάσμα (μέρος) , ΛΟΓΟΣ = Λογικόν

Φώς = φωτόνιον , Φώς = κύμματισμός , Φώς = πλάσμα (νέφος ιονισμένων σωματιδίων)

..........................................................................................................................................

Ανακωχή & Ομόνοια..(ομο_νοόν_τες)..Έλληνες
Έλλην,ένας = Μονομάχος Έλληνες, δύο = Λόχος Έλληνες, τρεις = Στρατιά

...............................................................

Ω! ΤΕΚΝΑ ΦΙΛΤΑΤΑ
ΤΕΚΝΑ ΘΕΙΩΝ
ΤΕΚΝΑ ΑΘΑΝΑΤΩΝ
ΤΕΚΝΑ ΗΡΩΩΝ ΤΕ ΘΝΗΤΩΝ
ΜΑΧΕΣΘΕ ΥΠΕΡ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΕΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΝ

ΟΔΥΣΣΕΥΣ_Ο_ΟΥΤΙΣ

http://olympia.gr/2014/05/23/%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%AF%CF%81/


Ο_Ο_Ο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου