Είναι πραγματικά απίστευτο, πως τόσοι λίγοι καταφέρνουν επί 2 χιλιετίες να εξαπατούν, να χειραγωγούν και να κάνουν μια διαρκή πλύση εγκεφάλου στους πολλούς. Για αιώνες ήταν σε ισχύ το «Πίστευε, και μη ερεύνα», απαράδεκτο για τον Έλληνα Νου, ο οποίος με έρευνα και γνώση έκανε ότι έκανε μέχρι τον 3ο αιώνα.
Το δογματικό όμως «Πίστευε, και μη ερεύνα» που οδήγησε στη λοβοτομή των αγνών, ταπεινών, αμόρφωτων, αλλά και αφελών πιστών, έχει πλέον μετατραπεί σε «Πίστευε και μη, …ερεύνα».
Μια μεταβολή που σαφώς ενοχλεί τους επαγγελματίες της θρησκείας και της πίστης που ευαγγελίζονται, καθώς τώρα θα πρέπει να βρίσκονται στην (δυσάρεστη) θέση να δίνουν απαντήσεις σε ερωτήματα αιώνων, σε όσους τολμούν να αμφισβητούν τα θέσφατα και τα θρησκευτικά αξιώματα και να «βάζουν τον δάχτυλο επί τον τύπο των ήλων».
Απαντήσεις, που σαφώς τις γνωρίζουν, αλλά η βυθιότητα στο σκοτάδι που επέβαλλαν, τους επέτρεπε να αποφεύγουν αυτές τις «κακοτοπιές». Η ελεύθερη πλέον πρόσβαση στην έρευνα, (ελλείψει Ιουστινιάνειων και Θεοδοσιανών κωδίκων) τι νόημα έχει αφού απευθύνετε σε δόγμα; Δόγμα σημαίνει, «αυτό που λέω αυτό είναι» δεν επιτρέπονται μεταβολές και κάθε άλλη άποψη απορρίπτεται ως αιρετική. Το νόημα είναι, η λάμψη του φωτός της αμφισβήτησης.
Η αμφισβήτηση υπήρχε ανέκαθεν. Υπήρχε όμως ένα σοβαρό πρόβλημα στο παρελθόν. Η διάδοση της πληροφορίας, που σκόνταφτε πάντα στον καλά οργανωμένο θρησκευτικό ιστό.
Το πρόβλημα αυτό δεν υφίσταται σήμερα, στην κοινωνία της πληροφορίας όπου ζούμε. Οι αστήρικτες θεωρίες, τουλάχιστον στον πολιτισμένο κόσμο, οδηγούνται πλέον, έστω και με αργό ρυθμό, με μαθηματική ακρίβεια στο τέλος τους.
Περισσότερα στην πηγή: http://www.pare-dose.net/?p=1529
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου