Υποστηρίζουν λοιπόν ότι οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν ένας λαός που μετανάστευσε στη Ελλάδα από την περιοχή της Ινδίας και βέβαια από την περιοχή ανατολικά της Αιγύπτου και της περιοχή του σημερινού lσραήλ και της γύρω περιοχής. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν υφίσταται γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν αυτόχθονες από τα πανάρχαια χρόνια και φυσικά δεν υπήρχε καμιά φυλή ποτέ που να μπορεί να ονομάζετε Ινδοευρωπαϊκή.
"Ο ισχυρισμός διαφόρων ξένων ιστορικών περί της καθόδου εις τα περιοχάς του Αιγαίου και της κυρίως Ελλάδος, των Ινδοευρωπαίων είναι ένας μύθος ασφαλώς, αφού επίσης ουδέν αναφέρουν σχετικώς περί των Ινδοευρωπαίων αυτών αι πανάρχαιαι γνωσταί Ελληνικαί παραδόσεις" ΝΕΩΤΕΡΟ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟΝ ΛΕΞΙΚΟΝ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ
Πως γεννήθηκε λοιπόν ο όρος Ινδοευρωπαϊκή φυλή; Πρώτος φαίνεται να "κατασκεύασε" τον όρο ο γλωσσολόγος Γουλιέλμο Ουίλιαμς Τζωνς (1746-1794). Αυτός λοιπόν σαν καλεσμένος και ομιλητής στα εγκαίνια της "Ασιατικής Εταιρείας της Βεγγάλης" στην πόλη Καλκούτα θέλοντας να εγκωμιάσει την Ινδία είπε:
«Όλος ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός οφείλετε σε εσάς, εφόσον οι Έλληνες προέρχονται από τους πανάρχαιους προγόνους σας».
Φυσικά στους παριστάμενους έμεινε ένα αμήχανο μειδίαμα. Και όλα του τα επιχειρήματα ήταν ότι στις μελέτες του ανακάλυψε ότι τα Σανσκριτικά είχαν συγγένεια με άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες. Σαν να λέμε δηλ. σήμερα ότι οι Άγγλοι είναι Έλληνες επειδή πολλές από τις λέξεις τους είναι Ελληνικές.
Από εκεί και πέρα πολλοί ήταν οι λαοί που προσπάθησαν να κλέψουν λίγο από την δόξα και το μεγαλείο των Αρχαίων Ελλήνων προσπαθώντας να αποδείξουν ότι οι Έλληνες ήταν πρόγονοι τους που μετανάστευσαν στην Ελλάδα κάποια στιγμή στο παρελθόν. Όπως ο λόρδος Μπούλβερ (1835) που έγραψε ότι οι Έλληνες είναι απόγονοι των βορειοευρωπαίων επειδή είναι ξανθοί, άρα κατέβησαν από τον βορρά.
Βέβαια υπήρχαν και φωνές που με μελέτη και στοιχεία αντιτίθενται σε τέτοιου είδους ανοησίες. Ο ανθρωπολόγος Τζούλιος Χάξλευ (1881-1975) δήλωσε: «Η ύπαρξις ινδοευρωπαικής ομοεθνίας αποτελεί φαντασίωση, λόγω του οτι έρχετε εις άκραν αντίθεση με την επιστήμη της ανθρωπολογίας».
Και βέβαια ότι και να πω εγώ δεν έχει και τόσο σημασία, αν καθίσουμε και διαβάσουμε το παρακάτω κείμενο του Ισοκράτη από το "Πανηγυρικός", 24:
«Διότι την χώραν αυτήν κατοικούμεν όχι κατόπιν εκδιώξεως άλλων που την κατοικούσαν ούτε κατόπιν καταλήψεως αυτής, που ήτο έρημος κατοίκων, ούτε κατόπιν εγκαταστάσεων ημών εις αυτήν ως ομάδος αποτελούμενης από διάφορα φύλα αλλ΄ αντιθέτως, είναι τόσον ευγενές και γνήσιον το γένος μας, ώστε εις την χώρα αυτήν, η οποία μας εγέννησεν από τα σπλάχνα της, εις αυτήν εξακολουθητικώς άνευ διακοπής κατοικούμεν, διότι ΕΙΜΕΘΑ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ και δι΄ αυτό ημείς μόνο ημπορούμεν να προσαγορεύομεν την πόλιν μας με τα ιδίας λέξεις, με τα οποίας προσαγορεύομεν τους στενότερους συγγενείς μας.»
Η Ινδοευρωπαϊκή θεωρία έχει ζωή δυο αιώνων και ξεκίνησε ως συγκριτική γλωσσολογική υπόθεση, αλλά στην πορεία προέκυψε να διδάσκεται και να εξαπλώνεται ως ιστορική αλήθεια. Απ αλλού δηλαδή ξεκίνησε και αλλού κατέληξε αγνοώντας εντελώς τις αρχαίες παραδόσεις των λαών. Οι υποστηριχτές της ινδοευρωπαϊκής θεωρίας δημιούργησαν ένα φάντασμα και προσπαθούν με κάθε θυσία να αποδείξουν ότι είναι πλάσμα με σάρκα και οστά. EΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΒΑΛΘΗΚΑΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ δεν είναι διατεθειμένοι να δουν τίποτε άλλο πέρα από αυτό που θέλουν να αποδείξουν.
Οι γλωσσολόγοι του 19ου αιώνα τοποθετούν την καταγωγή των ινδοευρωπαίων στα Ιμαλάια. Άλλος μεταξύ της Μαύρης Θάλασσας και της λίμνης Αράλης. Ο βρετανός εθνολόγος και φιλόλογος Ρόμπερτ Γκόρντον Λαθαμ στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και στα Βαλκάνια εκτός της Ελλάδος. Ο Βόλφγκανγκ Σμίνη στην Βαλτική. Ο Κόλιν Ρένφριου στην Μικρά Ασία. Ο Ιγόρ Ντιάκονοφ προτείνει τα Βαλκάνια και αυτός αλλά αποκλείει κατηγορηματικά την Ελλάδα. Ο Τόμας Γκαμκερελιτζέ στην Ανατολική Τουρκία. Ο Γιοχάνες Σμιτ στην Μεσοποταμία. Γενικά ο καθένας προτείνει και από κάτι. Ένα ΑΛΑΛΟΥΜ!
Οι "ινδοευρωπαϊστές" στερούνται ιστορικών τεκμηριώσεων για τα όσα υποστηρίζουν σε σχέση με τους Έλληνες. Δεν αποδεικνύουν την ύπαρξη προελληνικών φύλλων. Είναι αδιανόητο να ομιλεί κανείς περί "ινδοευρωπαίων" αλλά να μην γνωρίζει πότε έζησαν, σε ποιες χώρες. Αλλά και να μην έχουμε ένα δείγμα του πολιτισμού τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου