Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΑΜΑΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΥΠΙΣΤΙΑ

Να υβρίζη και να συκοφαντεί ημπορεί ο κάθε ένας και ο αμαθέστατος και ο βαρβαρώτατος, ως αυτών, ίδιον ον. Να ερευνήσει δε την ιστορίαν και να είπη την αλήθειαν, δεν είναι ίδιον του καθενός, αλλά του σοφού και επιστήμονος.
Αθανάσιος Ψαλλίδας (1769-1829)
Οι ισχυροί χρησιμοποιούν μιαν ανασχετική δύναμη για τους Λαούς και φρόντισαν η Δύναμη αυτή να είναι αόρατη.
Σήμερα οι Λαοί κατάλαβαν γιατί τους πότισαν μ’ αυτή την ιδέα της αόρατης Δύναμης.
Το συνειδητοποιούν πια και δεν ξεγελιούνται…
Η κοινωνική και πνευματική Αφύπνιση σκότωσε την ανύπαρκτη αόρατη Δύναμη που θέλαν να την έχουν για σκιάχτρο στους αμαθείς και δεισιδαίμονες Λαούς. Γι’ αυτό, τόσο πολύ, οι κυρίαρχοι της Γης χτύπησαν την μόρφωση των Λαών για να αποφύγουν την Αφύπνιση. Ότι για κάθε λογικόν άνθρωπο και πολύ ελάχιστα μορφωμένο σήμερα φαίνεται παράδοξο, κάποτε φαινόταν θείο και ιερό!
Υπάρχει σήμερα λογικός άνθρωπος που να μη θεωρεί παράλογη την παλαιά εκκλησιαστική άρνηση ότι η Γη κινείται; Μπορεί να μη γελούν σήμερα οι άνθρωποι όταν σκέπτονται τα συγχωροχάρτια του Μεσαίωνα; Τους βρυκόλακες. Τους Καλλικάντζαρους. Τα Λειψανεμπόρια. Τους αφορισμούς. Τις πατριαρχικές κατάρες. Τα Αναθέματα;
Που στηρίχτηκαν, όμως, αυτοί που χρησιμοποίησαν όλα αυτά; Ποιο ήταν το μυστικό τους και αποκλειστικό όπλο; Δυστυχώς η αμάθεια και η ευπιστία.
Γύρω μας και τώρα αν κοιτάξουμε και προβληματιστούμε, θα διαπιστώσουμε πόσο ευκολόπιστοι άνθρωποι υπάρχουν και για πόσα απίθανα πράγματα. Φαινόμενα ομαδικής ευκολοπιστίας, ποιος από μας δεν έχει τύχει να ζήσει!
Απόσπασμα από το βιβλίο του Γιώργου Δ. Καρανοκόλα,  «Ρασοφόροι συμφορά του Έθνους»,  Σελ. 11-12, εκδ. Γραμμή,  Αθήνα 1976. Ολόκληρο το βιβλίο ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου