Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΤον τελευταίο καιρό ακούγονται πολλά και διάφορα για το τι πρόκειται να γίνει το 2012. Κυκλοφορούν διάφορα σενάρια. Άλλοι λένε για συντέλεια του κόσμου με όλες τις καταστροφές που μπορεί να κατεβάσει ο νους του ανθρώπου. Άλλοι λένε για ερχομό του Χριστού (!!!), άλλοι πάλι, πρώτα του αντίχριστου και μετά του Χριστού. Κάποιοι πάλι λένε πως έρχονται οι κακοί εξωγήινοι και πρέπει να βρούμε τρόπο να τους αντιμετωπίσουμε. Άλλοι περιμένουν να πέσει μετεωρίτης στα κεφάλια μας. Κάποιοι περιμένουν τους καλούς εξωγήινους να μας απαλλάξουν από τους κακούς γήινους. Εγώ πάλι λέω πως ήρθαν οι εξωγήινοι, είδαν τα χάλια μας και το έβαλαν στα πόδια… και πολλά και διάφορα αλλά. . Οι επιστήμονες μιλούν για ηλιακές καταιγίδες και κάνουν υποθέσεις για το ποιες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις στον πλανήτη μας. Η ΝΑΣΑ μας λέει πως υπάρχει μια ζώνη φωτονίων που ταξιδεύει στο διάστημα και την συγκεκριμένη ημερομηνία θα λούσει τον πλανήτη μας με τις όποιες επιπτώσεις (θετικές για τον άνθρωπο λένε κάποιοι… αυτή η ζώνη φωτονίων τώρα βρίσκετε στον αστερισμό των Πλειάδων), επίσης η ΝΑΣΑ μας λέει πως στις 21/12/2012 θα γίνει ευθυγράμμιση όλων των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος μαζί και ο ήλιος Απόλλων (έχει όνομα αστέρι μας, δεν είναι ανώνυμο) με το κέντρο του γαλαξία μας. Παρόμοια ευθυγράμμιση έγινε στις 5/5/2000 αλλά όχι με το κέντρο του γαλαξία. Επίσης μας μιλούν για τον πλανήτη Χ που εμφανίστηκε στις παρυφές της ουράνιας γειτονιάς μας , πέρα από τον Πλούτωνα, λέγοντας ότι έχει μεταλλικό περίβλημα , άρα τεχνητός, άρα αστροπολιτεία. Εδώ πρέπει να πω πως κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι η αστροπολιτεία «Φοίνιξ» των Ολυμπίων. Αν είναι… καλώς να ορίσουν.
Οι καταστροφολογίες όμως δίνουν και παίρνουν. Θυμίζω ότι στο παρελθόν υπήρξαν διάφορες εποχές που κάποιοι κύκλοι διέδιδαν εσχατολογίες και όλοι , κάθε φορά έβγαιναν ψεύτες. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και τώρα. Πολλοί έγραψαν διάφορα. Ίσως άλλοι να τα πιστεύουν κιόλας. Ακόμη και ένας ρασοφόρος εξέδωσε βιβλίο λέγοντας πως θα γίνει η δευτέρα παρουσία.
Ελάχιστοι είναι εκείνοι που είπαν πως μπορεί να γίνει και κάτι καλό. Και βέβαια πολλοί είναι κι εκείνοι που λένε ότι δεν θα γίνει απολύτως τίποτα. Η αίτια αυτής της εσχατολογίας βρίσκεται στις προφητείες αρχαίων λαών που συμφωνούν όλες μεταξύ τους . Αλλά κυρίως στις προφητείες των Μάγια.
Δεν πρόσεξαν όμως οι εσχατολόγοι μια λεπτομέρεια στις προφητείες των Μάγια. Η απλώς την ερμήνευσαν όπως αυτοί ήθελαν. Οι Μάγια λοιπόν μιλούν … όχι για το τέλος του κόσμου, αλλά… για το τέλος ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!
Είναι εντελώς κάτι άλλο και επίσης σημαίνει εντελώς κάτι άλλο.
Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί στην φύση είναι μικρογραφίες του σύμπαντος. Όπως και ο Ανθρώπινος οργανισμός είναι μια μικρογραφία του σύμπαντος ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ, ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ #1. Και όπως μας έχει πει ο μεγάλος μας Ηράκλειτος, «τα πάντα ρει» τα πάντα ρέουν- κινούνται. Και τα πάντα, παντού, κάνουν κύκλους. Ο πλανήτης σε ένα εικοσιτετράωρο κάνει έναν κύκλο γύρω από τον άξονα του, σε ένα χρόνο κάνει μια περιφορά γύρω από τον ήλιο. Αυτό είναι το γήινο έτος. Υπάρχει όμως και το ουράνιο έτος που ποτέ δεν μας απασχόλησε. Είναι ο μεγάλος ενιαυτός του Πλάτωνα. Έτσι ονομάζει ο Πλάτων το ουράνιο έτος. Και είναι μια πλήρης περιφορά του Ήλιου μας Απόλλωνα μαζί με όλη του την οικογένεια, τους πλάνητες του, γύρω από το κέντρο του γαλαξία. Η διάρκεια αυτής της περιφοράς διαρκεί περίπου 26000 γήινα χρόνια. Οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι αυτός ο κύκλος συμπληρώνετε στις 21/12/2012. Όπως καταλαβαίνουμε, αν έχουν έτσι τα πράγματα, πολύ σωστά μιλούν οι Μάγια για το τέλος του χρόνου, του ουράνιου χρόνου. Τις περιφοράς μας όχι γύρω από τον ήλιο αλλά μαζί με τον ήλιο γύρω από τον γαλαξία. Και αφού θα γίνει το τέλος του χρόνου, αναγκαστικά θα έχουμε την αρχή ενός άλλου. Άρα ; Tι θα γίνει μετά το 2012; Μα φυσικά θα έρθει το 2013. Τι άλλο; Αλλά εκτός της γήινης πρωτοχρονιάς Θα έχουμε και μια γαλαξιακή πρωτοχρονιά. Αν ανοίξουμε κι άλλο το μυαλό μας , μπορούμε να φανταστούμε κι άλλο χρόνο μεγαλύτερο. Τον κύκλο που κάνουν όλοι οι γαλαξίες γύρω από το κέντρο του σύμπαντος. Θέλετε κι άλλο; Υπάρχουν αναφορές για διάφορα σύμπαντα εφαπτόμενα και παράλληλα σε διαφορετικές διαστάσεις. Μπορεί και αυτά τα σύμπαντα να περιφέρονται γύρω από ένα κέντρο. Και έχουμε και τον άνθρωπο λέει ότι εξήγησε τι είναι θεός ενώ δεν αντιλαμβάνεται την ασημαντότητα του, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Βλέπουμε λοιπόν ότι αυτό που θα γίνει το 2012 είναι ένα φυσικό φαινόμενο και τίποτα παραπάνω. Ένα κλείσιμο ενός ουράνιου έτους που κι αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο, αφού και οι γαλαξίες περιστρέφονται κι αυτοί γύρω από κάποιο κέντρο όπως είπαμε. Η απορίες οι ανησυχίες τα διάφορα σενάρια και η άγνοια υπάρχουν διότι δεν υπάρχει προηγούμενη καταγραφή του γεγονότος αφού συμβαίνει κάθε 26000 χρόνια. Η προηγούμενη φορά ταυτίζεται με την εποχή της τιτανομαχίας. Την θεομαχία που περιγράφει ο Ησίοδος. Την μεγάλη σύγκρουση Διός και Κρόνου, και όποιοι νομίζουν ότι αυτό είναι απλώς μυθολογία, πλανώνται πλάνη οικτρά. Αλλά κι αυτό είναι άλλο θέμα.
Όσοι ασχολούνται με τέτοια θέματα θα θυμούνται ότι πριν λίγα χρόνια, η ημερομηνία μηδέν ήταν άλλη. Όλοι μιλούσαν και έγραφαν για το 2011. Τι άλλαξε και μεταφέρθηκε στο 2012; Δυο είναι οι αιτίες της αλλαγής. Πρώτον δεν είναι κανείς σίγουρος για το πόσο έξω έπεσε η αρχή της χριστιανικής χρονολόγησης και δεύτερον η ευθυγράμμιση του Ήλιου με το κέντρο του γαλαξία. Το κέντρο του γαλαξία δεν είναι ένα σημείο ευδιάκριτο. Εκτός του ότι απέχει εκατομμύρια έτη φωτός είναι και τεραστίων διαστάσεων. Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Οι επιστήμονες μας έλεγαν ότι εκεί υπάρχει μαύρη τρύπα και υπάρχει, αλλά διαπίστωσαν ότι , σε αντίθεση με τον όρο μαύρη τρύπα, υπάρχει και άβυσσος φωτός. Συνεπώς δύσκολα εντοπίζετε το κέντρο και δύσκολα υπολογίζεται και η ημερομηνία μηδέν. Τέλος πάντων, οι τελευταίοι υπολογισμοί μιλούν για το 2012 στις 21/12 και ΩΡΑ 11:11 πριν τα μεσάνυχτα. Φανταστείτε. Εμείς θα έχουμε νύχτα, πίσω από εμάς ο ήλιος και πίσω από τον ήλιο όλοι οι πλανήτες στην σειρά και αν προεκτείνουμε μια νοητή ευθεία γραμμή φτάνουμε στο κέντρο του γαλαξία. Αυτό είναι. Και αμέσως ξεκινά ένα άλλο γαλαξιακό έτος. Την στιγμή εκείνη προτείνω να ξεχάσουμε την χρονολόγηση που ξέρουμε και να αρχίσουμε κι εμείς από μια νέα αρχή . Και αντί για 2013 να έχουμε έτος 1. Δεν είναι καλή ιδέα; Όσο για τα , διάφορα σενάρια, πρώτα να έχουμε υγεία και θα δούμε . Μακάρι να καταστραφούν οι κακοί μας χαρακτήρες και να θυμηθούμε ότι είμαστε άνθρωποι. (εδώ ΜΗΝΥΜΑ ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ (2012 και........ )

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εσεται Ημαρ!!!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου