Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

ΚΥΠΡΟΣ 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 - ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ

1η Απρίλιου 1955, η Κύπρος μας, ξυπνάει με τη φωνή του Γεωργίου Γρίβα Διγενή να την καλεί. Να την καλεί στον Αγώνα για την αποτίναξη του Αγγλικού ζυγού και για την Ένωση με την Μητέρα Ελλάδα.

Σε αυτόν τον Αγώνα, ο κυπριακός ανθός, έδωσε το παρόν. Και πότισε το Άγιο χώμα της Κύπρου μας με το αίμα του. Με μπροστάρη το Διγενή και με σαλπιστές Νίκης νέα παιδιά, μαθητές, έφηβους αλλά και ψυχωμένους άντρες, η αγγλική αυτοκρατορία ταπεινώθηκε.

Ευγενικές μορφές πέρασαν στο πάνθεον των Ηρώων του Ελληνισμού.

Αυξεντίου, Μάτσης, Καραολής, Δημητρίου, Παλληκαρίδης, Δράκος, Δημητρίου, Γεωργάλλας και δεκάδες ακόμα νέοι Έλληνες της Κύπρου, συγκλόνισαν τον Ελληνισμό και τον έκαναν να κλάψει από λύπη αλλά και υπερηφάνεια. 
Η αγγλική τρομοκρατία, οι απαγχονισμοί και τα βασανιστήρια δεν μπορούσαν να λυγίσουν τον πόθο για τη Λευτεριά! 

http://himara.gr/ , HKYPROSMAS

====================

ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΚΑΡΑΟΛΗΣ – ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΗΡΩΙΣΜΟΥ - ΟΙ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ - Η 10η ΜΑΪΟΥ 1956 ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΡΟΣΗΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΚΡΑΙΩΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

30.11.1955: ΟI ΒΡΕΤΤΑΝΟI ΕΠIΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΓΕΩΡΓIΟ ΓΡIΒΑ- ΔΙΓΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 5.000 ΛIΡΩΝ ΚΑI ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕ 10.000 ΛIΡΕΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΙΒΑ !!!

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ

1 σχόλιο:

Σείριος είπε...

Η περιγραφή του οπτικοακουστικού:

Ο ΕΥΑΓΟΡΑΣ
Σκηνοθετική επιμέλεια: Πέτρος Πετρίδης
Μουσική: Αχιλλέας Τσαγγαρίδης
Στίχοι: Ανδρέας Περικλέους & Αχιλλέας Τσαγγαρίδης
Ερμηνεία: Κώστας Ρήγγος
Παραγωγή / Mixing & Mastering: art music studio
Μοντάζ: Σωτήρης Χαραλάμπους
Παραγωγή: Πολιτιστική Ομάδα Νέας Υόρκης "Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΣ" 2013

Η Πρώτη προβολή έγινε στις 20 Μαρτίου 2013, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Δημοσιογραφικής Εστίας στη Λευκωσία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τον Ήρωα - Ποιητή EΥΑΓΟΡΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ που διοργάνωσαν οι Eκδόσεις Eν Tύποις και στην Αμερική στις 31 Μαρτίου 2013, στην αίθουσα του Καθεδρικού Ναού Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Νέα Υερσέη στην εκδήλωση Τιμής για την 58η επέτειο έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Σωματείο "Λάμπουσα" Αμερικής σε συνεργασία με την Πολιτιστική Ομάδα Νέας Υόρκης «Η Κύπρος μας». Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. κ. Δημήτριος.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου