Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

ΦΟΙΝΙΚΙΚΗ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ; Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ.


'Ολοι οι αρχαίοι Ελληνες συγγραφείς που αναφέρονται στο Αλφάβητο ("Γράμματα", όπως το έλεγαν), το θεωρούν πανάρχαια ελληνική εφεύρεση (του Προμηθέα, του Παλαμήδη, του Λίνου κλπ.).
Η θεωρία του "Φοινικικού" Αλφαβήτου πάντοτε στηριζόταν και στηρίζεται ακόμη από τους υποστηρικτές της, (μόνο) σε ένα απόσπασμα του Ηροδοτου.
Το απόσπασμα του Ηροδότου, που ο ίδιος παρουσιάζει ως προσωπική γνώμη του («ως εμοί δοκέει» = όπως μου φαίνεται...όπως εγώ νομίζω), την οποία σχημάτισε, όπως αναφέρει σε προηγούμενη παράγραφο, «αναπυνθανόμενος» (=παίρνοντας πληροφορίες από άλλους).
Αλλά ας δούμε το κείμενο του Ηροδότου ("Ιστορία, Ε 58"):
«58.Οι δε Φοίνικες ούτοι οι συν Κάδμω απικόμενοι τών ήσαν Γεφυραίοι άλλα τε πολλά οικήσαντες ταύτην την χώρην εισήγαγον διδασκάλια ες τους Έλληνας και δη και γράμματα, ουκ εόντα πριν Έλλησι ως εμοί δοκέει, πρώτα μεν τοίσι και άπαντες χρέωνται Φοίνικες· μετά δε χρόνου προβαίνοντος άμα τη φωνή μετέβαλλον και τον ρυθμόν των γραμμάτων».
[58.
Οι δε Φοίνικες αυτοί, που μαζί με τον Κάδμο αφίχθησαν, εκ των οποίων και οι Γεφυραίοι, και σε πολλά άλλα μέρη κατοικήσαντες την χώραν αυτήν εισήγαγαν και τέχνες (νέες ή άγνωστες) στους Έλληνες και μάλιστα και (κάποια) γραφή, η οποία δεν ήταν γνωστή πριν στους Έλληνες, καθώς εγώ νομίζω, πρώτα αυτήν την γραφή την οποίαν και όλοι οι Φοίνικες μεταχειρίζονται· μετά όμως με την πάροδο του χρόνου (οι Φοίνικες) μετέβαλλαν μαζί με τη γλώσσα (τους) και το είδος αυτό της γραφής.]
 Στο απόσπασμα αυτό το σημαντικώτερο είναι, ότι στην κρίσιμη φράση («
άμα τη φωνή μετέβαλλον και τον ρυθμόν των γραμμάτων») αποκαλύπτεται, ότι οι Φοίνικες-Γεφυραίοι, που πήγαν στην Βοιωτία με τον Κάδμο, έφεραν από την Φοινίκη κάποια γραφή τους, αλλά καθώς οι Φοίνικες άλλαξαν τη γλώσσα τους (έμαθαν πιά δηλαδή τα Ελληνικά), άλλαξαν και αυτή τη γραφή τους (έγραφαν πιά δηλαδή με την υπάρχουσα στη Βοιωτία πανάρχαια ελληνική γραφή).
Στη δήλωση λοιπόν αυτή του Ηροδότου οι μεταφραστές δίνουν το νόημα, ότι οι ντόπιοι Έλληνες Βοιωτοί άλλαξαν την δική τους γλώσσα και γραφή και υιοθέτησαν τη φοινικική!
Ενώ στην πραγματικότητα συνέβη ακριβώς το αντίθετο.
Θέλουν δηλαδή να μας πείσουν, ότι οι έλληνες υιοθέτησαν την φοινικική γραφή καταργώντας την δική τους.
Το επιχείρημα ότι οι φοίνικες βρήκαν τους έλληνες χωρίς να έχουν δική τους γραφή, είναι τουλάχιστον αστείο.
Το να καταργήσουν οι έλληνες την ήδη υπάρχουσα δική τους και να την αντικαταστήσουν με μια βάρβαρη με ελάχιστες δυνατότητες έως ανύπαρκτες, αυτό κι αν είναι αστείο…
Ας το δούμε το θέμα απλά. (από το βιβλίο "Ιερές Ελληνικές Γραφές - Ο Δίσκος της Φαιστού", σελ.  48, του κ. Γερ. Καλογεράκη, εκδόσεις Δίον).
Το φοινικικό αλφάβητο έχει 22 σύμφωνα και κανένα φωνήεν.
Η ελληνική γραφή έχει 7 φωνήεντα και 17 σύμφωνα από τα οποία τα Γ,Δ,Φ,Ξ,Ψ,Ω δεν υπάρχουν στην φοινικική αλλά και σε καμία άλλη γραφή του κόσμου.
Άρα μας λέγουν οι φοινικιστές ότι οι έλληνες πήραν από τους φοίνικες 17-5=12 δώδεκα γράμματα.
Γιατί θα έπαιρναν μόνο αυτά και όχι και τα 22 των φοινίκων;
Ο μεγάλος Έβανς και ο αρχαιολόγος Γκεοργίεφ απέδειξαν με ακλόνητα ιστορικά στοιχειά ότι το αλφάβητο των φοινίκων προέρχεται από το μινωικό. Απέδειξαν ότι τα 14 από τα 22 φοινικικά γράμματα είναι αυτούσια μινωικά και τα υπόλοιπα 8 γράμματα είχαν ονομασίες μινωικών συμβόλων.
Επομένως.
Τα 7 φωνήεντα της ελληνικής γραφής δεν υπάρχουν στο φοινικικό αλφάβητο.
Τα 5 σύμφωνα δεν υπάρχουν στο φοινικικό αλλά και σε κανένα άλλο αλφάβητο του κόσμου.
Τα 12 σύμφωνα ήταν μινωικά από όπου τα πήραν οι φοίνικες.
Ποιοί πήραν τι… και από ποιούς;
Μπορούμε λοιπόν να συζητήσουμε για οτιδήποτε άλλο εκτός από την περίπτωση ότι οι έλληνες πήραν την γραφή από τους φοίνικες.
Οι φοινικιστές εκτός των άλλων αδυναμιών αδυνατούν να δώσουν εξήγηση σε λέξεις γραμμένες μόνο με φωνήεντα, όπως, ΕΙΗ, ΕΟΗ, ΕΙΗ, ΟΙΑ, ΟΙΟΙ, ΙΕΙΗ, ΩΑ, ΑΕΙ, ΕΙ κλπ. Που δεν μπορούν να ερμηνευτούν σε καμία περίπτωση με την φοινικική γλώσσα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.peramatozoa.net/2012/11/7270.html

ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΙΝ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου