Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΛΑΤΡΕΣ: ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ

Η ανάπτυξη του Ελληνιστικού κινήματος έφερε στην επιφάνεια δύο ακανθώδη ζητήματα: Το ζήτημα της ινδοευρωπαϊκής καταγωγής των Ελλήνων και της βυζαντινής κληρονομιάς του Ελληνισμού. Πολλοί αξιόλογοι επιστήμονες έδωσαν μάχη για να καταδικάσουν και τις δύο αντιλήψεις ως ιστορικώς ανυπόστατες.
Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τους ινδοευρωπαιολόγους, διότι η επιστημονική έρευνα τους έχει απογυμνώσει. Θα ασχοληθώ με τους βυζαντινολάτρες οι οποίοι ισχυρίζονται ότι «υπάρχει ένα πανεπιστημιακό κατεστημένο που προωθεί τους ανύπαρκτους ινδοευρωπαίους, και ότι δεν αφήνει να ακουστεί η αντίθετη άποψη». Φυσικά οι βυζαντινολάτρες αποσιωπούν το δικό τους πανεπιστημιακό κατεστημένο που εδώ και δεκαετίες στραβώνει τα ελληνόπουλα διδάσκοντας ότι το βυζάντιο ήταν Ελληνική αυτοκρατορία και ότι θα πρέπει να είμαστε ...υπερήφανοι για αυτήν!!
Οι βυζαντινολάτρες ισχυρίζονται ότι οι βυζαντινοί ανέπτυξαν σπουδαίο πολιτισμό (τα ίδια λένε και οι ινδοευρωπαιολόγοι για τον ανύπαρκτο ινδοευρωπαϊκό πολιτισμό). Μόνο που για να αναπτύξουν οι βυζαντινοί τον «πολιτισμό» τους κατέστρεψαν πρώτα όλο τον Ελληνικό Πολιτισμό. Είναι σαν να ισχυρίζεται κάποιος ότι έκανε μία σημαντική εργασία στα μαθηματικά αλλά για να την διεκπεραιώσει έκαψε όλα τα βιβλία μαθηματικών του πανεπιστημίου.
Για να φτιάξουν αγιογραφίες οι βυζαντινοί κατέστρεψαν τις Ελληνικές ζωγραφιές. Για να φτιάξουν εκκλησίες κατέστρεψαν πρώτα όλους τους Ελληνικούς Ναούς. Για να αναπτύξουν τα βυζαντινά γράμματα έκαψαν πρώτα όλη την Ελληνική Γραμματεία.
Επηρεασμένοι από το θρήσκευμά τους, που είναι το ίδιο με του κατακτητού, όχι μόνον αποσιωπούν τα εγκλήματα των σφαγέων μας αλλά από πάνω τους υμνούν!! Με αύτη την λογική, αν οι Τούρκοι ήταν χριστιανοί, δεν θα επαναστατούσαν το 1821. Αν είχαμε όλοι τις απόψεις των βυζαντινολατρών τότε οι Έλληνες καθολικοί θα έπρεπε να είναι υπερήφανοι για την Φραγκοκρατία, οι Έλληνες Πολυθεϊστές θα έπρεπε να είναι υπερήφανοι για την Ρωμαιοκρατία από το -146 έως το +324 και οι Έλληνες μουσουλμάνοι θα έπρεπε να είναι υπερήφανοι για την Τουρκοκρατία.
Ωρισμένοι βυζαντινολάτρες μας λέγουν ότι δεν υπήρξε ποτέ ινδοευρωπαϊκή γλώσσα ούτε ινδοευρωπαϊκός πολιτισμός γιατί δεν υπήρξε ινδοευρωπαϊκή φυλή (σωστό επιχείρημα). Και όμως οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι υπάρχει ελληνοχριστιανικός-βυζαντινός πολιτισμός. Υπάρχει μήπως ελληνοχριστιανική ή βυζαντινή φυλή και δεν το ξέρουμε; Κατηγορούν τους ινδοευρωπαιολόγους διότι με πείσμα και παρά την  ύπαρξη επιστημονικών στοιχείων που μαρτυρούν ότι είμαστε γηγενείς, επιμένουν ότι καταγόμαστε από τους ινδοευρωπαίους. Ενώ οι ίδιοι με πολύ περισσότερο πείσμα, παρά την ύπαρξη αδιάσειστων επιστημονικών στοιχείων που μαρτυρούν ότι το βυζάντιο ήταν ρωμαϊκή αυτοκρατορία, επιμένουν ότι είμαστε απόγονοι των βυζαντινών.
Για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία ο ραγιαδισμός ενδύεται με το ένδυμα του εθνικισμού.
Ερώτηση προς όλους τους βυζαντινολάτρες: μιά που «ο χριστιανισμός είναι η συνέχεια του Ελληνισμού» γιατί δεν ζητάτε την αναστήλωση όλων των Ελληνικών Ναών; Η Ελληνική Θρησκεία είναι μέρος του Ελληνικού Πολιτισμού ή μόνον το μισελληνικό βυζάντιο είναι μέρος του Ελληνικού Πολιτισμού; Γιατί, μιά που θέλετε να κάνετε ανδριάντες βυζαντινών αυτοκρατόρων, δεν κάνετε και ένα άγαλμα της Θεάς Αθηνάς; Μήπως η Θεά Αθηνά δεν είναι μέρος του Ελληνικού Πολιτισμού; Δεν αποτελεί συνέχεια με το παρελθόν μας; Ή μόνον η ιουδαΐζουσα "ορθοδοξία" αποτελεί συνέχεια με το παρελθόν μας;
Οι Έλληνες και ο Ελληνισμός είναι κλεισμένοι μέσα σε δύο συμπληγάδες: τον «ινδοευρωπαϊκό πολιτισμό» και τον «χριστιανικό πολιτισμό». Και οι δύο τους είναι ανύπαρκτοι. Δεν υπήρξε ινδοευρωπαϊκή φυλή ούτε ινδοευρωπαϊκή γλώσσα. Αντίστοιχα δεν υπήρξε χριστιανική φυλή ούτε χριστιανική γλώσσα. Κάποιοι αυθαίρετα ονομάζουν τους Έλληνες χριστιανούς όπως κάποιοι άλλοι ονομάζουν τους Δωριείς ινδοευρωπαίους. Οι ινδοευρωπαιολόγοι ισχυρίζονται ότι ο ινδοευρωπαϊκός πολιτισμός είναι πρόγονος του Ελληνικού Πολιτισμού, για να πλήξουν το παρελθόν μας. Οι βυζαντινολάτρες ισχυρίζονται ότι το βυζάντιο είναι απόγονος-κληρονόμος του Ελληνικού Πολιτισμού, για να πλήξουν το μέλλον μας.

Κριτίας 
(Απόσπασμα)
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: http://molonlabe.blog.com/
______________________________
ΕΣΜΕΝ ΈΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου