Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ, ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ - ΑΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ

Η γλώσσα απελευθερώνει μοτίβα σκέψης και προκαλεί προσωπική δόνηση.

Οι λέξεις έχουν εγγενή δύναμη. Αυτό παραπέμπει στο γεγονός ότι συχνά περιέχουν αρνητικότητα όταν χρησιμοποιούνται με κακόβουλο τρόπο, ενώ μπορεί να είναι υπέροχα ενδυναμωτικές και διαφωτιστικές όταν χρησιμοποιούνται θετικά.

Προσοχή στις βαριά φορτισμένες λέξεις. Υπάρχουν πολλές σκληρές και βίαιες λέξεις που χρησιμοποιούνται σε κοινές εκφράσεις, που μπορούν να δημιουργήσουν βάναυσες εικόνες, χωρίς να το σκοπεύουμε, οι οποίες με τη σειρά τους θα θαμπώσουν εν αγνοία μας τις αισθήσεις μας.

«Κόλλησα στην κίνηση», «αυτή η τούρτα ήταν κόλαση», «τι δολοφονικό τραγούδι», «τα πόδια μου με σκοτώνουν» κ.λπ. Αυτά είναι μερικά παραδείγματα.

Μερικές φορές οι δυνατές λέξεις είναι αρκετά εύστοχες και έχουν εισχωρήσει στη δημοτική γλώσσα σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Αυτό που είναι πιο ανεπαίσθητο είναι οι συχνά επιθετικές χρήσεις της γλώσσας και των εικόνων που πολώνουν και ενισχύουν τις σκοτεινές ενέργειες, τραβώντας την προσοχή και ως εκ τούτου προορίζονται να παγιδεύσουν τα αρνητικά συναισθήματα και τα ενεργειακά μιάσματα, που μπορεί να μαστίζουν τη ζωή μας.

Τα κυρίαρχα μέσα το χρησιμοποιούν αυτό ως αυτονόητο και για έλεγχο, αλλά ακόμη και πολλά εναλλακτικά μέσα είναι γεμάτα πολικότητα με επιμονή στα αρνητικά. 

Κάνουμε κι εμείς το ίδιο όταν έχουμε ένα λανθασμένο πνεύμα κρίσης για ανθρώπους και ιδέες, στις προσπάθειές μας να διατυπώσουμε απόψεις και να προσδιορίσουμε αυτό που βιώνουμε. 
Το ίδιο κάνουμε όταν τονίζουμε την πτυχή της πολικότητας όταν επαναλαμβάνουμε και τονίζουμε τη δυαδική κοσμοθεωρία «εμείς και αυτοί» και «σωστό και λάθος». 
Ενισχύουμε πραγματικά αυτό που θα προτιμούσαμε να μην βιώσουμε ή συμφωνούμε μόνο και μόνο επειδή είναι τόσο διαδεδομένο στον κοινωνικό λόγο. 

Συχνά με μαχητική μορφή εκφράζονται έντονα συναισθήματα, όπως "Αυτά τα καθάρματα μας δηλητηριάζουν!" ή «Ελπίζω να καταλάβουν αυτό που τους έρχεται» κ.λπ.

Οι απρόσεκτοι αρνητικοί όροι και έννοιες της αργκό, το μόνο που καταφέρνουν είναι περισσότερος θυμός, περισσότερη αγωνία, περισσότερες υπενθυμίσεις για το τι δεν πάει καλά με τα πάντα. Βασικά περισσότερη εστίαση στα αρνητικά.
Όχι μόνο δεν μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα με τον εαυτό μας, αλλά κάνει σοβαρό κακό και σε εμάς και στους άλλους.

Νομίζουμε ότι είμαστε έξυπνοι και ενημερωμένοι, επισημαίνοντας όλο το κακό που πιστεύουμε ότι μπορούμε να δούμε τόσο καθαρά (συνήθως συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με τους "αδαείς" που δεν μπορούν να το δουν), αλλά στην πραγματικότητα απλώς βγάζουμε τα σκουπίδια και απλώνοντάς τα τριγύρω για να τα δούμε και να χαιρόμαστε με την περιφρόνησή μας, δημιουργώντας έναν αυτοσυντηρούμενο δεσμό αρνητικότητας.

Αυτό γίνεται συνήθεια και μας κάνει να νιώθουμε καλά όταν το κάνουμε, ικανοποιώντας μια άστοχη παρόρμηση. 

Μπορούμε όμως να αναφερθούμε σε αυτά αρκετά αποτελεσματικά χωρίς να μεταφέρουμε αυτή την ενέργεια.

Χρησιμοποιώντας τη γλώσσα και τις σκέψεις, αλλάζουμε την πραγματικότητά μας.
Όταν συνειδητοποιήσουμε πόσο μολυσμένες είναι οι λέξεις μας, το οποίο είναι εύκολο να εντοπιστεί όταν διαβάζουμε τα δικά μας μηνύματα ή ακούμε τον εαυτό μας να μιλάει, τότε μπορούμε να αρχίσουμε να βλέπουμε καθαρά τις διαδικασίες σκέψης που οδήγησαν σε αυτές τις λάθος λέξεις.

Η γλώσσα  είναι ένα  πολύ δυνατό εργαλείο, για το καλό, αλλά και για όχι τόσο καλό, αναλόγως.

Όταν οι σκέψεις μας αλλάζουν και συνειδητοποιούμε την υπέροχη ανυψωτική δύναμη της αποφυγής να τονίσουμε το αρνητικό διατηρώντας τη δόνηση μας ψηλά, τονίζοντας το θαύμα της ύπαρξης και τις εκπληκτικές δυνατότητές μας, η ζωή μας αλλάζει. Η πραγματικότητά μας αλλάζει γρήγορα δημιουργώντας προσεκτικές σκέψεις και προσεκτικές λέξεις.

Ο εύκολος τρόπος για να ξεκινήσετε, είναι να εξαλείψετε τις σκληρές και καταδικαστικές λέξεις, που «ζωντανεύουν» σκοτεινές εικόνες.

Θέλουμε τη σκοτεινή ενέργεια να επεκταθεί και να αναπτυχθεί, ή θέλουμε την καλοσύνη και την αγάπη; Ποιο είναι το σωστό;

Με τις σκληρές λέξεις, υποθέτουμε ότι είμαστε κατανοητοί, ότι δεν εννοούμε κυριολεκτικά αυτό που λέμε και ότι είναι απλώς για να επισημάνουμε κάτι και να αντηχούμε με τη δόνηση αυτού που συμβαίνει και περιγράφουμε, αλλά οι λέξεις είναι μόνες, είναι ανεξάρτητες και έχουν βάρος - σημαντικό βάρος.

Είμαστε θυμωμένοι και αναστατωμένοι για τα πάντα και αφήνουμε τα ισχυρά αρνητικά συναισθήματα και την απογοήτευση να τρέχουν χαοτικά. Με άλλα λόγια, όταν βυθιζόμαστε και περιχαρακώνουμε τον εαυτό μας στον σκοτεινό κόσμο της πληροφορίας, χάνουμε την άμεση επαφή με την Πηγή.

Πραγματοποίηση της αλλαγής. Η ομορφιά αυτής της αλλαγής της γλώσσας είναι ότι λειτουργεί όταν εφαρμόζεται. Αφαιρέστε για παράδειγμα λέξεις που δίνουν άχρηστους ή υπερβολικούς αρνητικούς συνειρμούς.

Παράδειγμα, το... "Είμαι ηλίθιος, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ήμουν τόσο ηλίθιος!", μπορεί να γίνει "Ωωωω, έχω πολλά να μάθω".
Μαλακώστε τα πράγματα. Ας είμαστε ευγενικοί με τον εαυτό μας και ο ένας με τον άλλον.

Η βίαιη, σκληρή και αρνητική γλώσσα και σκέψεις εξασθενούν ακόμη και το ανοσοποιητικό μας σύστημα και προκαλούν άλλους κινδύνους για την υγεία.

Γι' αυτό προτιμότερο και ωφέλιμο είναι να συνεισφέρεις σε αυτό που δίνει ζωή και υγεία και να αφήσεις το αρνητικό να ατροφήσει; 

Υπάρχει χώρος για σωστή γνώση, αλλά υπάρχει τόσο πολύ τοξικότητα που πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί με το τι αντιμετωπίζουμε και πώς αλληλεπιδρούμε με αυτό. Μόλις καταλάβουμε τι συμβαίνει, πρέπει να διαχωρίσουμε τους εαυτούς μας από τους μηχανισμούς που μας κρατούν πίσω.

Όλα προέρχονται από τη σκέψη, η οποία γεννά λέξεις, οι οποίες στη συνέχεια θέτουν τα πράγματα σε κίνηση...

Αν αλλάξουμε, όλα αλλάζουν. Απολαύστε την αλλαγή!

bibliotecapleyades.net

----------------------------------------------

ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΕ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ - ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ

2 σχόλια:

Σείριος είπε...

ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ - ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Συμπεριφορά δεν είναι μόνο τι λέμε, αλλά και πως το λέμε.
Οι λέξεις είναι ενέργεια. Με λέξεις γίνεται ανέκαθεν η δημιουργία, η ευχή, η ευλογία, αλλά και η κατάρα, η καταστροφή και η ύβρις.

Αυτό που βγαίνει από ένα στόμα αλλάζει τον χώρο.
Οι λέξεις έχουν δύναμη- ενέργεια, είναι δονήσεις, εκφράζουν σκέψεις, προκαλούν συναισθήματα και σ’ αυτόν που τις εκστομίζει και σ’ αυτόν που τις ακούει. Ανάλογα με το τι θα πείτε θα προκαλέσετε την ανάλογη αντίδραση.

Χρειαζόμαστε μια διαρκή εγρήγορση, ευαισθησία και συνειδητότητα για το τι προκαλούμε στους άλλους αλλά και στον ίδιο μας τον εαυτό με αυτά που λέμε.

Θα βοηθούσαμε αν είχαμε περισσότερο αυτοέλεγχο, ακρόαση, αναγνώριση, ενσυναίσθηση, σεβασμό για τον άλλον.

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/shorts/f0Uy4AjXcU4
solarcpu

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου