Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Η ΓΗ LIVE ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ (ISS) !!!

H ΝΑSA τοποθέτησε κάμερες υψηλής τεχνολογίας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που μεταδίδουν ζωντανά την εικόνα της Γης από το Διάστημα.
Οι τέσσερις κάμερες υψηλής τεχνολογίας είναι τοποθετημένες έξω από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στο πλαίσιο ενός πειράματος αντοχής τους στο διαστημικό περιβάλλον..
Οι κάμερες του πειράματος High Definition Earth Viewing (HDEV), που τέθηκαν σε λειτουργία στις 30 Απριλίου, περικλείονται σε ένα πεπιεσμένο και με ελεγχόμενη θερμοκρασία πλαίσιο.
Όταν ο ΔΔΣ περνά από τη σκοτεινή πλευρά της Γης οι εικόνες θα είναι προφανώς σκοτεινές και στις περιπτώσεις απώλειας επικοινωνίας με τον ISS ή αν το πείραμα δεν λειτουργεί, θα βλέπουμε γκρι χρώμα.
Ο ΔΔΣ είναι ορατός από τη γη με γυμνά μάτια. Εξαιτίας του μεγάλου, για ανθρώπινη κατασκευή, μεγέθους του (109m x 51m x 20m ), αλλά και των μεγάλων ανακλαστικών επιφανειών που διαθέτει (φωτοβολταϊκά) αντανακλά έντονα το  ηλιακό φως  και είναι ορατός από τη γη ως ένα από τα πιο λαμπρά, κινούμενα  αντικείμενα στον νυκτερινό ουρανό.
Οι καλύτερες προϋποθέσεις για να μπορέσουμε να παρατηρήσουμε τον ΔΔΣ είναι:
1. Να έχει σκοτεινιάσει αρκετά και να είναι ορατά τα πιο λαμπρά αστέρια.
2. Ο ΔΔΣ να βρίσκεται πάνω από τον ορίζοντα του παρατηρητή. Όταν το ύψος του ΔΔΣ είναι μεγαλύτερο από 15ο τότε η παρατήρησή του είναι εύκολη μιας και ξεπερνά σε λαμπρότητα ακόμη και τα πιο λαμπρά αστέρια.
3. Η παρατήρηση του ΔΣΣ είναι δυνατή λίγες ώρες μετά τη δύση του ήλιου και λίγες ώρες πριν την ανατολή του.
4. Ο ΔΔΣ θα πρέπει να φωτίζεται από το ηλιακό φως, ενώ ο παρατηρητής πρέπει να βρίσκεται σε περιοχή που έχει δύσει ο ήλιος ώστε ο ουρανός να είναι σκοτεινός.
Μπορούμε να βρούμε τις διελεύσεις του ΔΔΣ που είναι ορατές από τον τόπο μας επισκεπτόμενοι τη διεύθυνση: http://www.heavens-above.com/
Εικονική διαδραστική περιήγηση μέσα στον ISS κάνοντας κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου