Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΔΙΑΒΑΖΕ ΟΧΙ ΓΙΑ Ν' ΑΝΤΙΛΕΓΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΙΜΑΣ

«Διάβαζε όχι  για  ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να  διαψεύδει ς και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις  όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος». Φράνσις Μπέικον
Ο μεγάλος  αριθμός των  θρησκειών, των αιρέσεων και των δογμάτων που δημιουργήθηκαν στη μακραίωνη ιστορία της ανθρωπότητας, μαρτυρά ότι οι ιδρυτές τους δεν είχαν καμία σχέση με τον Υπέρτατο Νου.
Όλες ήταν και είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα μυθοπλασίας και  αυθαιρεσιών.
Πιστεύω πως ο Υπέρτατος Νους  δεν διαχωρίζει τα πλάσματα του σε εκλεκτούς και μη. Αυτό αποτελεί ανθρώπινη διαστροφή και καταστροφική  παράνοια.
Η  γνώση  δεν γέννησε τις θρησκείες, τις αμφισβήτησε. Η άγνοια τις βοήθησε να κυριαρχήσουν. Οι θρησκείες είναι προϊόντα  αμάθειας, μοιρολατρίας και παγανισμού. Όλες ισχυρίζονται ότι  γνωρίζουν την αλήθεια και πολεμούν  όποιον την αναζητά, με κατάρες, αφορισμούς και οχετούς ύβρεων.
Στην πατρίδα του Δία και της Αθηνάς, της Δήμητρας και του Απόλλωνα, δεν λατρεύτηκαν  γαϊδούρια και περιστέρια που μιλούσαν, δεν υπήρχαν  χρυσοκάνθαροι και χρυσές αγελάδες, ούτε ευαγγέλια και ιερά κείμενα, ούτε ιερές γραφές και πίστη «Έξ  αποκαλύψεως». Υπήρχε η διαύγεια του  Ελληνικού στοχασμού που  εκπορευόταν από το φως των  ουρανών που κουβαλούσε μαζί  του. Ο Ελληνικός πολιτισμός  δεν οφείλει τίποτα σε  κανέναν όλοι πήραν από αυτόν και πολλοί τον πολέμησαν γιατί δεν κατάφεραν να  φθάσουν το ύψος  του. Αυτές οι θρησκευτικές  αυθαιρεσίες μας  υποχρέωσαν να σηκώσουμε τα μάτια μας στον  ουρανό, να ψάξουμε τους δεσμούς συγγένειας Ελλήνων και Ολυμπίων, τη σχέση ουρανού και γης. Όταν σηκώνεις το κεφάλι ψηλά, και  δεν σέρνεσαι  γονατιστός, αυτό αποτελεί τόλμημα ψυχής, θεϊκή αναζήτηση. Αισθάνεσαι στενά τα όρια της γης, πετάς στ' άστρα και τους  γαλαξίες, αναζητάς τους θεούς σαν καταφυγή και  γαλήνεμα της  ψυχής.
Πηγή: «Η Άγνωστη Αρχαιολογία Των Ελλήνων», σελ.32, του Γεράσιμου Καλογεράκη, εκδόσεις Δίον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου