Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Η ΠΥΡΑΚΤΩΜΕΝΗ ΒΟΥΤΙΑ ΤΟΥ ISON

Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, ο ISON, γνωστός και ως κομήτης της χιλιετίας ( C/2012 S1 ) θα φτάσει στο περιήλιο, μόλις 1.160.000 χιλιόμετρα από την επιφάνεια του Ηλίου. Εάν οι προβλέψεις από το Κέντρο Minor Planet της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης πέσουν έξω και ο κομήτης επιζήσει από την καυτή συνάντηση, τότε θα φαίνεται στον ουρανό πιο φωτεινός κι από την Αφροδίτη.
 Παρακολουθήστε την πορεία του εδώ: Distance & Speed - LIVE Information - Comet ISON 2013
[σ.σ. Επιτέλους να δούμε τι είναι…]
Προεκτείνοντας μια νοητή ευθεία 
νοτιοανατολικά της ζώνης του Ωρίωνα,
συναντούμε τον αστέρα Σείριο.
Το πέρασμα του Αποσπερίτη
Την Παρασκευή 29 Νοέμβρη η Αφροδίτη θα είναι πιο εμφανής στον ουρανό, αφού θα ανέβει ψηλότερα και θα είναι αρκετά φωτεινότερη. Την Παρασκευή θα είναι ορατή περίπου 15 μοίρες πάνω από τον νοτιοδυτικό ορίζοντα μια ώρα μετά το ηλιοβασίλεμα.
Ο Δίας κλέβει την παράσταση
Το βράδυ του Σαββάτου 30 Νοεμβρίου ο Δίας θα ανέβει ψηλά στον ουρανό και θα σταθεί δίπλα στην Αφροδίτη, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό φωτεινό δίδυμο.
Ο Ωρίωνας καλωσορίζει τον χειμώνα
Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου με το ημερολόγιο να γυρνάει στον Δεκέμβριο ο αστερισμός της πιο κρύας εποχής του χρόνου εμφανίζεται πλέον εμφανής στον ουρανό το βράδυ. Ο Ωρίωνας θα βρίσκεται χαμηλά στα ανατολικά στις 20:00 και θα ανεβαίνει προς το νότο λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Τα φωτεινότερα αστέρια του αστερισμού είναι ο κατακόκκινος Μπετελγκεζ και ο γαλανόλευκος Ρίγκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου