Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΛΕΠΟΥ ΤΗΝ ΛΕΝΕ FOX

Κατά καιρούς έχει επισημανθεί σε αυτό το ιστολόγιο η Ελληνική καταγωγή όλων σχεδόν των γλωσσών του πλανήτη. Γλώσσες οι οποίες δεν είναι παρά, παραφθαρμένες διάλεκτοι της Ελληνικής. Οι λέξεις που πήραν από μας, πρώτα οι Λατίνοι και μετά μέσω αυτών οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι για να φτιάξουν τις γλώσσες τους, είναι λέξεις πανάρχαιες, Ομηρικές.
Δεν είναι όμως μόνο οι λέξεις που η ελληνικότητα τους είναι ολοφάνερη, όπως πολλές που χρησιμοποιούν αυτούσιες οι Γάλλοι και κυρίως οι Ισπανοί (οι Άγγλοι τις κουτσουρεύουν όπως την δορά που την έκαναν door και πάρα πολλές άλλες, αλλά αυτό θα του πούμε άλλη φορά).
Είναι και λέξεις (όπως γράφτηκε παλαιότερα εδώ) που με την πρώτη ματιά δεν πάει ο νους ότι έχουν Ελληνική ρίζα, όπως για παράδειγμα η λέξη DISASTER που σημαίνει ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Κι όμως η λέξη disaster έχει Ελληνική καταγωγή και είναι μάλιστα σύνθετη, από τις λέξεις, δυσοίωνος + αστήρ.
Η λέξη της οποίας θα δούμε σήμερα την Ελληνική της ρίζα είναι η λέξη FOX, που για τους Άγγλους σημαίνει αλεπού.
Η νομιζομένη αγγλική λέξη fox που όλοι νομίζουν αλεπού, προέρχεται από την Ομηρική Φοξός που σημαίνει οξυκέφαλος.
Βλέπουμε λοιπόν εδώ ανάγλυφα, πόσο βαθύ νόημα είχαν οι Ελληνικές λέξεις, και πως κατάντησαν στους άλλους λαούς και έγιναν συμβατικές.
Μπορούν να ετυμολογήσουν την λέξη αυτή; Γιατί την αλεπού την λένε fox;
Ποιος λαός μπορεί να μεταφράσει στην δική του διάλεκτο το "φιλότιμο", ή την "πολυπραγμοσύνη";
Στην Ιλιάδα του Ομήρου η Θέτις θρηνεί για ότι θα πάθει ο υιός της σκοτώνοντας τον Έκτωρα «διό και δυσαριστοτοκείαν αυτήν ονομάζει». Η λέξη αυτή από μόνη της είναι ένα μοιρολόι, δυς + άριστος + τίκτω (=γεννώ) και σημαίνει όπως αναλύει το Ετυμολογικόν το Μέγα «που για κακό γέννησα τον άριστο». 
Ποιά άλλη γλώσσα στον κόσμο θα μπορούσε να αποδώσει σε μία μόνο λέξη τόσα πολλά και υψηλά νοήματα;
Και εδώ θα πρέπει να σκεφτούμε και το εξής: Η Ομηρική εποχή δεν έχει καμιά σχέση με τις συμβατικές χρονολογήσεις που την τοποθετούν επίσημα σήμερα. Η Ομηρική εποχή χάνεται στην αχλή της Ιστορίας. Αδέσμευτοι ερευνητές την κατατάσουν σε εποχές προκατακλυσμιαίες, δηλαδή πριν το 9650 προ χριστιανικής χρονολόγησης. Μια τέλεια γλώσσα, για να φτάσει στο επίπεδο αυτό, στην εποχή της, δεν γίνεται αυτό από την μια μέρα στην άλλη.
Φανταστείτε λοιπόν πόσες χιλιάδες χρόνια πριν, οι Θεοί έπλασαν την γενιά των Ελλήνων και έτσι ανέτειλε η εποχή των Ημιθέων και Ηρώων και των σοφών, των γεννητόρων του ανθρωπίνου, του γήινου πολιτισμού και που μέχρι σήμερα όλα αυτά θέλγουν και είναι τόσο γοητευτικά,  παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου