Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;

Ο Διογένης ο Κυνικός, ζήτησε όταν πεθάνει να τον θάψουν μπρούμυτα, γιατί σε λίγο, είπε, ο κόσμος θα γυρίσει ανάποδα.
Μήπως δεν έγινε αυτό; Μήπως δεν έγινε το άσπρο μαύρο; Ας μη το πιάσω από την εποχή των πρώτων βυζαντινών ετών (διότι το έχω εξαντλήσει σχεδόν σε αυτό το ιστολόγιο), επειδή άλλο είναι το θέμα στην παρούσα ανάρτηση.
Το άσπρο γίνεται μαύρο ακόμη και στην εποχή μας, με αστήριχτες διεθνιστικές ιδέες, στηριζόμενες στην άγνοια και την αδιαφορία του κόσμου για τις ίδιες τις ρίζες του.
Όπως η  παραποίηση των λόγων του Ισοκράτους περί Ελληνικής Παιδείας, που έκαναν σημαία μια φράση που ο Ισοκράτης ποτέ δεν είπε όπως προσπαθούν να την περάσουν, όπως ο ανύπαρκτος «όρκος» του Μεγάλου Αλεξάνδρου που ποτέ δεν είπε ο Μέγας στρατηλάτης, ή όπως την δήθεν φοινικική προέλευση των γραμμάτων, …αν είναι δυνατόν…. ή η ανύπαρκτη ινδοευρωπαϊκή φυλή η οποία προσπαθεί να καταργήσει την αυτοχθονία μας, κλπ κλπ…
Στο θέμα μας.
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι, οι αιγύπτιοι είχαν ως μυστική γνώση το ύψος της μεγάλης πυραμίδος και δεν το απεκάλυπταν (ποιος ξέρει γιατί), αλλά για κακή τους τύχη, το αποκάλυψε ο Θαλής, όταν βρέθηκε στην Αίγυπτο. Αυτό ακούστηκε από κάποιον «ειδικό» μέσω της τηλεόρασης.
Άλλοι πάλι είπαν ότι, οι αιγύπτιοι ρώτησαν τον Θαλή, για το ύψος της πυραμίδος, για να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις ικανότητες του. Κι εδώ αφήνεται να εννοηθεί ότι οι αιγύπτιοι ήδη γνώριζαν. Αυτό το βρήκα σε σύγχρονο βιβλίο του κατεστημένου, που μόλις έφτασα στο σημείο αυτό, έκλεισα το βιβλίο και το επέστρεψα, για να μη χάνω τον χρόνο μου με ανακρίβειες και διαστρέβλωση της ιστορίας. Αυτό στάθηκε και η αιτία να γράψω αυτήν την ανάρτηση.
Ο ίδιος ο Θαλής, ρώτησε τους αιγυπτίους ποιό είναι το ύψος των πυραμίδων, αλλά δυστυχώς οι ίδιοι οι Αιγύπτιοι δεν γνώριζαν. Έτσι του απάντησαν ότι θα ζητήσουν χρησμό από τους θεούς για να μάθουν.
Βεβαίως δεν χρειάστηκε, κανένας χρησμός αφού ο Θαλής μέτρησε το ύψος της κάθε πυραμίδας και απέσπασε το θαυμασμό του βασιλιά της Αιγύπτου Άμασι, χρησιμοποιώντας τον γνωστό πλέον χιλιογραμμένο και χιλιοειπωμένο τρόπο.
Σύμφωνα με τον Ιερώνυμο (Μαθητής του Αριστοτέλους) όπως μας λέει ο Διογένης Λαέρτιος: «Κατόρθωσε να μετρήσει τις πυραμίδες παρατηρώντας το μήκος της σκιάς τους, κατά τη στιγμή που οι σκιές μας έχουν μήκος ίσο με το ύψος μας».
Οι σύγχρονη συμβατική ιστορία τοποθετεί την κατασκευή των μεγάλων πυραμίδων γύρω στο -2600 και οι διάφοροι τρόποι κτισίματος που έχουν αναφερθεί, ως υποθέσεις, δεν τεκμηριώνονται.
Άλλωστε ο πρώτος και ο μόνος που γνωρίζει τις διαστάσεις ενός κτηρίου, είναι ο αρχιτέκτων και δημιουργός του. Κάτι που δεν γνώριζαν οι αιγύπτιοι, αφού δεν ήταν. Αυτό ενισχύεται από το γεγονός, ότι κρατούσαν παμπάλαια αρχεία, ακόμη και για τα πιο ασήμαντα γεγονότα, όπως μικροκλοπές, ακόμη και πότε πέρασαν αποδημητικά πουλιά από τον τόπο τους, όπως αφηγήθηκε ο αρχιερέας τους στον Σόλωνα.
Οι αδέσμευτοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι τρείς μεγάλες πυραμίδες τις Αιγύπτου είναι προκατακλυσμιαία δημιουργήματα, άρα όλοι οι άνθρωποι που έζησαν εκεί μετά τον τελευταίο κατακλυσμό, του Δευκαλίωνος, (-9650) και οι αιγύπτιοι, τις βρήκαν εκεί.
Για το, ποιοι έφτιαξαν τις πυραμίδες, θα ασχοληθούμε σε μελλοντική ανάρτηση και είναι κάτι που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα της συμβατικής ιστορίας…
Ο Θαλής ο Μιλήσιος, με την επίσκεψη του στην Αίγυπτο, έλυσε πολλά τοπικά προβλήματα. Ένα από αυτά ήταν το εξής: Μετά τις ετήσιες πλημμύρες του Νείλου οι κάτοικοι έχαναν τα όρια των αγρών τους και ζήτησαν την βοήθεια του Θαλή για το πρόβλημα αυτό.
Η μη απώλεια των συνόρων των αγρών μετά τις πλημμύρες του Νείλου, έγινε εφικτή με την χρήση σχοινιών τα οποία στα κατάλληλα σημεία είχαν κόμπους. Ιδέα του Θαλή.
Μετά από αυτό γεννήθηκε η λέξη κομβάω – κομβώ που σημαίνει υπολογίζω με ακρίβεια με κόμπους. Μέσω λατινικών έγινε για τους ιταλούς Computare και για τους αγγλόφωνους computing. Και έτσι, λέμε σήμερα τον υπολογιστή και computer από το κομβάω, λέξη που γεννήθηκε χάρις τον Θαλή. (Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι λέξεις όπως δίσκος (disc), οθόνη (monitor), προβολέας (projector), συμπαγής (compact), είναι όλες παράγωγες των Ελληνικών.)
Όσο για το αν οι τρεις μεγάλες πυραμίδες (οι άλλες είναι πολύ νεώτερες) κτιστήκαν για να γίνουν τάφοι, ακλουθούμε τον γνώμονα «Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις». Πυραμίς = πυρ + αμίς. Πυρ=ενέργεια και αμίς=δοχείο. Επομένως, πυραμίς = δοχείο ενέργειας. Η Ελληνίδα Γλώσσα, εννοεί ακριβώς αυτά που λέει και υπάρχει πλήρης ταύτιση σημαίνοντος και σημαινομένου, ως γνωστόν. Επομένως ως δοχείο/χώρος (ή συσκευή) ενέργειας, άλλος ήταν ο λόγος κατασκευής τους… οψόμεθα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου