Και οι πέτρες γνωρίζουν ότι τα πάντα ανακαλύφτηκαν από Έλληνες μιας μακρινής εποχής του παρελθόντος. Μόνο πολλοί νεοέλληνες το αγνοούν. Οτιδήποτε κινείτε στον κόσμο εκτός από τις τυφλές δυνάμεις της φύσης (τυφώνες άνεμοι θύελλες) είναι Ελληνικό (Όχι νεοελληνικό).
Μπορείτε να σκεφτείτε μια, μόνο μια σημερινή επιστήμη που να μην έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα; Βρείτε κάποιον ξένον επιστήμονα ή εφευρέτη από την εποχή των κλασικών χρόνων και μέχρι την αρχή των σκοτεινών χρόνων... Έναν. Μόνο έναν. Τι σημαίνει Αιγυπτιακός πολιτισμός; Τι είναι Ρωμαϊκός πολιτισμός; Ποιος είναι ο πολιτισμός της Μεσοποταμίας; Και πάνω από όλα, τι είναι ο ελληνοχριστιανικός πολιτισμός…; Τι προσέφεραν όλοι αυτοί και ο καθένας χωριστά στην ανθρωπότητα;
Ας έχουμε υπ όψιν μας άπαντες, ότι τον πολιτισμό δεν τον δημιουργούν οι μάζες, αλλά οι προσωπικότητες. Ξαφνικά ένα πρωί δεν ξυπνούν δεκαπέντε εκατομμύρια άνθρωποι και λένε, ταυτοχρόνως, όλοι μαζί, σήμερα ας ανακαλύψουμε την αστρονομία… Οι μεγάλες ανακαλύψεις ή η γέννηση των μεγάλων ιδεών και του πολιτισμού, γίνονται από φωτεινές προσωπικότητες οι οποίες πάντοτε ξεχωρίζουν από τον όχλο και την μάζα.
Μας λένε λοιπόν, πως η Μεσοποταμία είναι η κοιτίδα του πολιτισμού και εκεί ανακαλύφθηκε η αστρονομία. Ποιος την ανακάλυψε; ΠΟΙΟΣ; Το όνομα αυτού του ανθρώπου. Οι Αιγύπτιοι λέει ανακάλυψαν την γεωμετρία. Ποιοι; Ονόματα. Και πότε; Ποιος είναι ο αντίστοιχός τους Πυθαγόρας. Θέλουμε τον αντίστοιχο Ασσύριο Δημόκριτο. Τον αντίστοιχο Ινδό, Θαλή. Τον αντίστοιχο Ιουδαίο Ικτίνο, …ένα όνομα Βαβυλωνίου Σουμέριου Ιουδαίου Ινδού και οποιουδήποτε αλλού βαρβάρου που να ήταν καλλιτέχνης φιλόσοφος αρχιτέκτων η μηχανικός εκείνη την εποχή. Μην ψάχνετε άδικα. Δεν θα βρείτε. Υπό την έννοια του τρόπου ζωής των διαφόρων λαών, ναι, υπάρχουν πολλοί πολιτισμοί. Αλλά με την έννοια της προσφοράς στην ανθρωπότητα υπάρχει μόνο ένας. Πάρτε μια μικρή μόνο γεύση από φωτεινές προσωπικότητες ΕΔΩ και συγκρίνετε τες με οποιονδήποτε άλλον λαό σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του πλανήτη, …αν βρείτε. Αυτό το κείμενο είναι αφιερωμένο σε όσους υβρίζουν την Αρχαία Ελλάδα είτε από άγνοια είτε από δόλο και θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι είμαστε ανάξια τέκνα ηρώων προγόνων και να κοιτάξουμε τι θα κάνουμε με την απύθμενη παρακμή του σήμερα. Όσοι πιστεύουν ότι το μεγάλο μας πρόβλημα είναι η οικονομία, κάνουν τραγικό λάθος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου