Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. Η ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ.

Δημιουργός αυτών των φωτογραφιών, αυτής της υπέροχης δουλειάς η Έλλη Σουγιουλτζόγλου. Η Έλλη Σουγιουλτζόγλου γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 1899στο Αϊδίνη της Μ. Ασίας. Μετά το τέλος των γυμνασιακών σπουδών της πήγε στην Δρέσδη της Γερμανίας να σπουδάσει μουσική και ζωγραφική και παρακολούθησε μαθήματα με τους διάσημους φωτογράφους
Erfurth και Fiedler. Το1924 επέστρεψε στην Αθήνα και άνοιξε στην οδό Ερμού επαγγελματικό στούντιο φωτογραφίας. Εκεί έκανε εκθέσεις. Το 1927 φωτογράφισε στον Παρθενώνα, την πρίμα μπαλαρίνα της opera comique Μονα Παιβα γυμνή οποία τις δημοσίευσε στο περιοδικό Illustration de Paris. Τότε ξέσπασε σκάνδαλο στην συντηρητική κοινωνία της εποχής που την ποδηγετεί το χριστιανικό ιερατείο.

Η Νelly's

πεθαίνει

στην Αθήνα το 1998.

Το μεγαλύτερο μέρος του αρχείου της έχει κατατεθεί στο Μουσείο Μπενάκη. O πατριωτισμός της, καθώς ελέγχεται από το βλέμμα και τα ιδεολογήματά της, την ωθεί να εικονογραφεί τη χώρα μας περισσότερο ως ένας φιλέλλην περιηγητής. Έτσι οι "φιλέλληνες" της Δύσης και οι "φιλέλληνες" Έλληνες, αντικρίζουν μια σχεδόν ιδανική εικονογραφική και ιδεολογική τεκμηρίωση της ιδεατής τους Ελλάδας. Τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων αναλλοίωτα χιλιάδες χρόνια τώρα, μέσα στο χωνευτήρι των Βαλκανίων και της Μεσογείου. Πηγή Πηγή1 σχόλιο:

AIKATERINH KARAGIANNAKH είπε...

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ!!! ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 100000% ΕΛΛΗΝΙΔΑ !!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου