Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ Η ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Και όχι θανατοκεντρική…  Τα συγχαρητήριά μου στον χρήστη του YouTube ΠΗΛΕΑ για την δημιουργία αυτού του καταπληκτικού βίντεο. Ας μου επιτραπεί μια παρέμβαση. Διανύουμε την χρονική περίοδο που καταρρέουν όσα ανιστόρητα διδαχτήκαμε. Οι βωμοί στον «άγνωστο θεό», που βεβαίως υπήρχαν, δεν έγιναν για να εξυπηρετούν τους ξένους επισκέπτες. Και φυσικά ούτε για τον λόγο που ισχυρίζεται το ιουδαιοχριστιανικό  δόγμα. ΕΝΝΕΑ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ: ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΘΕΟΥ Παρόλα αυτά, το βίντεο έχει απόλυτο δίκιο ΚΑΙ στο ότι οι αρχαίοι Έλληνες σεβόντουσαν απολύτως τους αλλόθρησκους ξένους επισκέπτες. Απόδειξη οι ναοί τις Ίσιδος στο Δίον και στο κέντρο της (σημερινής) Θεσσαλονίκης. Αλλά και άλλων ξένων θεοτήτων σε όλη την επικράτεια.  Οι αντιπαλότητες, οι φανατισμοί και οι θρησκευτικοί πόλεμοι, είναι αποκλειστικότητα των ιουδαιογεννών μονοθεϊστικών θρησκειών. Και πάλι συγχαρητήρια στον δημιουργό του βίντεο.
Σείριος

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΙΩΑΝΝΗΣ
Σείριε δεν βλέπεις ανθρωποκεντρισμό στον χριστιανισμό ;
Μα όλη η ουσία του χριστιανισμού είναι να σώσει τον άνθρωπο.
Πιθανών δεν μπορούν -οι ποιο πολλοί θα έλεγα- να καταλάβουν τον ρολό που έπαιξαν οι έλληνες στην χριστιανική θρησκεία. Λένε πως ο χριστιανισμός είναι εβραϊκή θρησκεία. Μου θυμίζει έντονα αυτό την μήνυα μερικών ότι το ελληνικό αλφάβητο είναι σημιτικό.
Κάτι σαν εξαγώγιμο είδος δηλαδή ,μας έδωσαν ένα αλφάβητο που δεν έχει ένα γράμμα ίδιο με το εβραϊκό και ούτε την ιδία καν δομή γραφείς-γράφουν από δεξιιά προς αριστερά δεν έχουν καν φωνήεντα κ.α.
Κατά τον ίδιο τρόπο μας έκαναν εμάς -τα κορόιδα- χριστιανούς και αυτοί έγιναν φανατικοί διωχτείς του;
Αυτή η διαμάχη που διαίρεσε τον ελληνισμό για 4 αιώνες, εκμεταλλεύονται οι εχθροί του .
Μην γελιόμαστε ο σκοπός τους είναι να πληγεί ο χριστιανισμός και να μας κάνουν μουσουλμάνους .Ίσως αν κοιτάξεις γύρω σου δεις που το πάνε.
Δεν σου κρύβω πως πριν 25 χρόνια είχα σχεδόν την ιδία ιδέα με σένα για την θρησκεία μούστο πάθος μου για την αρχαία Ελλάδα με οδήγησε τελικά στο να γίνω -ναι-φανατικόςς χριστιανός. ΜΟΝΟ έτσι θα μείνουμε έλληνες τα χρόνια που έρχονται , αλλιώς αποχαιρετά την Ελλάδα που χάνεται…

Σείριος είπε...

Όλη η ουσία τους χριστιανισμού είναι να σώσει τον άνθρωπο στην άλλη ζωή. Για την οποία ουδείς γνωρίζει πάρα μόνο αυτός (ο χριστιανισμός) όπως ισχυρίζεται. Αλλά μετά την απομάκρυνση του ανθρώπου από την ζωή, ουδεμία ευθύνη φέρει… Τα πάντα όσα λέει είναι γύρω από τον θάνατο και την ψυχή όταν αυτή φύγει από το σώμα. Και τάζει παραδείσους και απειλεί με κολάσεις, τρομάζοντας τις ψυχές όταν αυτές βρίσκονται ακόμη στο υλικό σώμα. Που είναι λοιπόν ο ανθρωποκεντρισμός;

Αν η ουσία του είναι να σώσει τον άνθρωπο, γιατί καθυστερεί 2000 χρόνια;

«Αυτή η διαμάχη που διαίρεσε τον ελληνισμό για 4 αιώνες» Εδώ αν εννοείς τους πρώτους αιώνες του χριστιανισμού, δεν ήταν διαμάχη, αλλά δίωξη κατά του Ελληνισμού. Και δεν ήταν 4 αιώνες αλλά 10. Το 950 εκχριστιανίστηκαν και οι τελευταίοι Έλληνες στην Μάνη. Φυσικά με την βία.

Αλλά οι άνθρωποι επιμένουν να επικαλούνται ότι διδάχτηκαν στο σχολείο και αγνοούν την μη συμβατική Ιστορία και ακόμη και αν πληροφορηθούν τους ιουστινιάνειους κώδικες και τους θεοδοσιανούς, και την Σκυθόπολη και πόσα ακόμη εγκλήματα να αναφέρω, και πάλι αδιαφορούν. Και ξέρεις γιατί; Η απάντηση βρίσκετε στο σχόλιο σου: «στο να γίνω -ναι-φανατικόςς χριστιανός».
Οι φανατισμοί και τα δόγματα που δεν επιτρέπουν διαφορική γνώμη, δεν επιτρέπουν να δει κανείς τίποτε άλλο. Είναι σαν αυτό το "επιστημονικότατο" που είπε ο μεγαλύτερος παραχαράκτης της Ιστορίας, ο Ευσέβιος Καισαρείας: «Όπως και να έχουν τα πράγματα, τα ευαγγέλια έχουν δίκιο» (...)

Οι άνθρωποι επίσης δεν βλέπουν τίποτε άλλο και για άλλον έναν λόγο, τον σημαντικότερο. Αγνοούν ότι η θρησκεία έχει πλήρη άγνοια τι είναι Θεός.

«Το μακάριο και άφθαρτο Ον (ο θεός) ούτε το ίδιο γνωρίζει ενοχλήσεις ούτε σε άλλους προξενεί ενοχλήσεις. Ώστε δεν επηρεάζεται ούτε από θυμούς ούτε από ευχαριστίες. Γιατί όλα αυτά είναι γνωρίσματα ενός αδύναμου όντος» (ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ)

«Αποκλείεται ως πρώτη αρχή των όντων πάσα γνωστή ουσία, διότι εφ όσον θα ήταν γνωστή, αυτομάτως παύει να είναι Άπειρος», μας λέει ο ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ.

Χρειάζονται κι άλλα;;;;

Να ήξερες μόνο πόσα έχω τώρα στο μυαλό μου να γράψω και για το δόγμα και για τους εκπροσώπους του, αλλά θα σταματήσω γιατί από σχόλιο θα μετατραπεί σε άρθρο.
Δες λίγο πιο προσεκτικά το καταπληκτικό βίντεο, που μάλλον το πέρασες στα «ψιλά».

Σε ευχαριστώ για τις επισκέψεις και εσένα και όλους τους αναγνώστες. Και είναι δεκτή κάθε διαφορετική άποψη και γνώμη.
Εδώ δεν δογματίζουμε. Ερευνούμε και ψάχνουμε τις ξεχασμένες και χαμένες μας ρίζες.

Ανώνυμος είπε...

IΩΑΝΝΗΣ
Το παράδοξο σε όλη αυτή την δήθεν αντιπαράθεση ελληνισμού και χριστιανισμού είναι πως ,αναιρώντας τον χριστιανισμό αναιρείς και σχεδόν όλο τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.
Λες πως μας κοροϊδεύει ο χριστιανισμός με την μεταθανάτιο ζωή να σου θυμίσω τον Αδη και το ταξίδι των ψυχών … .μήπως και τις τιμωρίες αυτών που έκαναν εγκλήματα στον επάνω κόσμο για να μην φτάσω σε μικροψυχίες θεών όταν έχαναν την …κοπέλα τους.
Ουσιαστικά η διαμάχη αυτή έλιωσε με τον Θεοδόσιο-και τις κατακριτέες ακρότητες-. Οι όποιες μικρές ομάδες μένουν δε καταδεικνύουν ουσιαστικά ύπαρξη θρησκείας ,αλλά φιλοσοφίας.
Και άλλη φορά –σε σχόλιο- ρώτησα το αυτονόητο τι ήταν τελικά αυτοί οι χριστιανοί που μας επέβαλαν τον χριστιανισμό. Ήταν εβραίοι, ρωμαίοι αιγύπτιοι πέρσες; Το σίγουρο σε αυτό είναι πως ήταν Έλληνες. Πρέπει να καταλάβουμε πως ο Ελληνισμός πέρασε στον μονοθεϊσμό και αυτό έγινε με πολλή επώδυνο τρόπο. Εγώ θα πω πως ουσιαστικά ολοκληρώθηκε ο Ελληνισμός ,και είδε την νέα θρησκεία ως όπλο εναντία της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
Δεν είναι τυχαίο που και τα τέσσερα ευαγγέλια που δεχτήκαν ως αληθινά γραφτήκαν στα ελληνικά , είναι τυχαίο που η πρωτεύουσα της παντοδύναμης τότε ρωμαϊκή αυτοκρατορίας μεταφέρθηκε σε ελληνικά μέρη που υπερίσχυε το ελληνικό στοιχειό.
Δεν είναι τυχαίο που είχαμε τα τέσσερα από τα πέντε πατριαρχία ,Κωνσταντινούπολης ,Αλεξανδρείας ,Ιεροσολύμων ,και Αντιόχειας.
Φυσικά και ξέρουμε τι είναι ο θεός γιατί στον χριστιανισμό έχει και πρόσωπο, είναι ο ΧΡΙΣΤΟΣ ,αυτόν πιστεύουμε και όχι αόριστα κάποιος θεός ,η κάποια δύναμη της φύσης.
Στην αρχαία Ελλάδα υπήρξαν διαφορές θεωρίες που κάλυπταν μεγάλο φάσμα και είναι άδικο κάθε φορά να περνούμε μόνο ότι θέλουμε από τον καθένα.
Όπως πχ ο ορφισμός που μιλούσε για ένα θεό, αλλά τον επικαλούμαστε μόνο ως άρνηση στον μονοθεϊσμό του χριστιανισμού. Περνούμε μόνο ότι μας συμφέρει και ξεχνάμε πως σχεδόν όλοι οι μεγάλοι φιλόσοφοι ήταν επιφυλακτικοί με τους θεούς του Όλυμπου ,για να μην πω άκρως αρνητικοί όπως ο Επίκουρος ,και ο Αναξίμανδρος που αναφέρεις , ως τον Σωκράτη που έφερε στην πόλη ‘καινά δαιμόνια’ και τον σκοτώσαμε.
Όταν λέω πως έγινα φανατικός Χριστιανός ,μην νομίζεις πως πάω στην εκκλησία περά από Χριστούγεννα και Πάσχα. Απλά θεωρώ πως κατάλαβα το παιχνίδι που παίζεται και από ποιους. Θύμωσα που έπρεπε να ψάξω χρόνια ολόκληρα την αλήθεια που μας κρύβουν ,που και σήμερα ακόμα δεν τολμά μα πει κάνεις .Ψέματα ,μισές αλήθειες, αποπροσανατολισμός, προπαγάνδα, και κάνεις δεν ακούει περά από ότι έχει ανάγκη να ακούσει. Απλά το μόνο που ζητώ είναι ΠΡΟΣΟΧΗ και ΕΠΑΓΡΥΠΝΥΣΗ

Σείριος είπε...

Αναιρώντας τον χριστιανισμό πως αναιρείς τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό; Δες το μεγαλείο του Ελληνισμού πριν και τι έπαθε μετά. Όποιος πιστεύει ότι δεν έπαθε τίποτα ο Ελληνισμός, και ότι υπήρχε Ελληνικό πνεύμα κατά τον μεσαίωνα είναι δικαίωμα του να το πιστεύει. Τα γεγονότα όμως άλλα δείχνουν.

Και βέβαια υπήρχε ο Αδης και τα Τάρταρα, αλλά και τα Ηλύσια πεδία και τα Νησιά των Μακάρων, στην αρχαιότητα. Όπως αντέγραψε τα πάντα ο χριστιανισμός , έτσι αντέγραψε και αυτά και τα μετονόμασε σε κόλαση και παράδεισο.
Πρόσθεσε όμως μια λεπτομέρεια δικής του πατέντας.
Τις κατάρες και τους αφορισμούς. Οι οποίες ήταν ο φόβος και ο τρόμος των Ελλήνων του βυζαντίου και της τουρκοκρατίας.

Όσο για τις μικροψυχίες των θεών όταν έχαναν την κοπέλα τους… ίσως θα έπρεπε να δούμε με σοβαρότητα τους μύθους.
Η αποκωδικοποίηση τους επιφυλάσσει εκπλήξεις, αν πρώτα απαλλαχτούμε από αυτά που μας δίδαξαν στο σχολείο για την μυθολογία. Δεν φαντάζεσαι τον θησαυρό που κρύβει.

Έχεις δίκιο ότι η νέα θρησκεία ήταν όπλο ενάντια στην ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Αλλά από τον Σαούλ και την παρέα του που την δημιούργησαν.
Ο Ελληνισμός που ήταν; Η Ελλάδα έπεσε στην ρωμαϊκή κατοχή. Η ρωμαϊκή αυτοκρατορία χωρίστηκε στα δυο. Το γεγονός του χωρισμού σημαίνει ότι η Ελλάδα απελευθερώθηκε; Με ποιο ιστορικό γεγονός έγινε η απελευθέρωση της; Επειδή έγιναν χριστιανοί οι κάτοικοι σημαίνει ότι απελευθερώθηκε; Με την ίδια λογική, αν στην τουρκοκρατία γινόταν όλοι οι έλληνες μουσουλμάνοι, θα ήταν ελεύθεροι.
Και πως υπερίσχυε το ελληνικό στοιχείο όταν και μόνο η λέξη Έλλην ήταν απαγορευτική. Γιατί αγνοείτε την ιστορία; Η λέξη Ρωμιός σημαίνει ρωμαίος πολίτης και σήμερα ταυτίστηκε με το Έλλην. Άλλη παράκρουση αυτή…

Δεν θα επεκταθώ στο θέμα Χριστός που ανέφερες , διότι τα πιστεύω του καθενός είναι αυστηρώς προσωπική επιλογή και υπόθεση και απολύτως σεβαστή.

Για τον Σωκράτη πρέπει να ξέρουμε ότι τα «καινά δαιμόνια» ήταν η αφορμή για να οδηγηθεί σε δική. Η αίτια ήταν το μίσος των δημοκρατικών εναντίων των αρίστων. Και ο Σωκράτης ήταν αριστοκρατικός όπως και όλες οι μεγάλες προσωπικότητες. Αν τους πάρεις με την σειρά θα δεις τον τρόπο του τέλους τους.

Πάντως πάλι στο σχόλιο σου έδωσες την απάντηση: «Ψέματα ,μισές αλήθειες, αποπροσανατολισμός, προπαγάνδα, και κάνεις δεν ακούει περά από ότι έχει ανάγκη να ακούσει.»

Μελέτησε το κείμενο αυτό και θα δεις ο χριστιανισμός τι όπλο ήταν και σε χέρια ποιών… η επιτυχία τους ήταν ανέλπιστη.
Και την ρωμαϊκή αυτοκρατορία διαίρεσαν και την πήραν στα χέρια τους και τον Ελληνισμό υπέταξαν, και το πιο σημαντικό, σήμερα μας το λένε κατάμουτρα και εμείς δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε.

http://www.diodos.gr/content/view/136/43/

Ανώνυμος είπε...

ΙΩΑΝΝΗΣ
Στην εσωτερικη διαμαχη αυτή ,ακριβως επειδη ηταν μεταξυ Ε λληνων οι μεν είπαν τους δε εθνικούς. Κατι που γινετεκαι σημερα ,αν τους θεωρουσαν άλλο λαό θα τους, ονόμαζαν, να είμαστε σίγουροι.
Βεβαια και εχει κοινά στοιχειά ο Ελληνισμός και χριστιανισμό ς. 1) δεν δέχεσαι μια θρησκεία που είναι έξω από την φιλοσοφία σου ,αυτό είναι αυτονόητο 2) περά από την καινή διαθήκη ,η υπόλοιπη δομή της νέας θρησκείας την επέβαλαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ .Αυτός είναι ο λόγος που έχουν τόσα κοινά , και αυτός είναι ο λόγος που φοβάται να το πει και η εκκλησία -δυστυχώς.
Αν δεν υπήρχε ο χριστιανισμός δυστυχώς θα είχαμε χαθεί όσο και να μην το θέλουμε. Χάρη σε αυτόν μιλάμε τώρα εμείς ,χάρη σε αυτόν έχουμε έθνος.
Υπάρχει μεγάλη διάφορα μεταξύ Χριστιανισμού και άλλων θρησκειών μη γελιόμαστε. Θα το δεις όταν μας κάνουν ‘ μουσουλμάνους’ . Ο Χριστιανισμός είναι τα ’πυρηνικά’ της Ελλάδος, γι αυτό είναι στόχος. Σε αυτό παίζετε όλο το παγκόσμιο παιχνίδι . Αν πεθάνει ο Χριστιανισμός θα πεθάνει και η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στον κόσμο.(αυτό αν θέλεις κράτησε το στο πίσω μέρος του μυαλού σου). Αυτήν η ελευθερία που χαρίσαμε μέσω της αρχαίας Ελλάδας και του Χριστιανισμού στον κόσμο είναι που ποναει την νέα τάξη πραγμάτων. Μας θεωρούν κάτι σαν ιούς της ‘ελευθερίας’ ,ελπίζω να μην βγάλουμε τα μάτια μονοί μας.

Σείριος είπε...

Οι απόψεις μας έχουν 180 μοίρες διαφορά και η συζήτησή μας εξελίσσεται σε έναν φαύλο κύκλο επαναλήψεων. Υπάρχουν επιχειρήματα μέσα από ιστορικά γεγονότα, αλλά δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν. Σε ευχαριστώ για τον διάλογο.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου