Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ …ΒΙΟΛΟΓΙΑ

Σύμφωνα με το βιβλίο της Γένεσης της Παλαιάς Διαθήκης (2: 15, 19- 20), ο Θεός:
α) ζήτησε από τον Αδάμ να καλλιεργεί και να προστατεύει τον κήπο της Εδέμ, και
β) έφερε μπροστά του κάθε ζωντανή ύπαρξη για να την ονομάσει.
Σκεφτείτε, γιατί η πράξη του Αδάμ να ονομάσει όλους τους ζωντανούς οργανισμούς ήταν σημαντική, προκειμένου να μπορεί να καλλιεργεί και να προστατεύει όλη την κτίση;

Ο Νώε συνέχισε το έργο του Αδάμ διαφυλάσσοντας όλους τους ζωντανούς οργανισμούς που θα κινδύνευαν από τα νερά του κατακλυσμού.
Δηλαδή, με σύγχρονους όρους, ο Νώε προστάτευσε τη βιοποικιλότητα του πλανήτη μας.
Σκεφτείτε τι μπορείτε και εσείς να κάνετε σήμερα για να διαφυλάξετε τους ζωντανούς οργανισμούς του πλανήτη μας;
Το άνωθεν κείμενο, είναι απόσπασμα από το βιβλίο Βιολογίας Β’ Γυμνασίου της Κύπρου… (Δείτε ολόκληρο το βιβλίο εδώ)
Είναι πραγματικά απίστευτο τι διδάσκονται τα παιδιά μας στο σχολείο. Η προπαγάνδα της θρησκείας καλά κρατεί. Είναι τόσο δυνατή που κατάφερε να διεισδύσει για τα καλά μέσα στην παιδεία με αποτέλεσμα τα παιδιά μας να διδάσκονται «δημιουργιστική Βιολογία», παρά επιστημονική Βιολογία. Αν είναι δυνατόν εν έτη 2012 να υπάρχει τέτοια τριτοκοσμική αντιμετώπιση. Η Βίβλος δεν έχει καμμιά σχέση ή οριοθέτηση με ιστορικά ή επιστημονικά γεγονότα. Πώς είναι δυνατόν να χρησιμοποιούμε ένα βιβλίο μύθων 2.000 χρονών για να διδάσκουμε τα παιδιά μας; Μα φυσικά όταν θέλουμε να παραποιήσουμε την αλήθεια και να διδάξουμε Θρησκευτικά παρά Βιολογία, με δήθεν «ανώτερες ηθικές αξίες».
Ο ισχυρισμός ότι ο Νώε μάζεψε 10 δισεκατομμύρια είδη ζωής μέσα σε μια βάρκα για 40 μέρες και 40 νύχτες και μετά τα σκόρπισε πίσω από εκεί που τα μάζεψε (από τα καγκουρό της Αυστραλίας στους πιγκουίνους του Νοτίου Πόλου) είναι γελοίος. Είναι τόσο γελοίο που οποιοσδήποτε άνθρωπος βιολόγος ή μη υποστηρίζει ότι αυτό έγινε στην πραγματικότητα, πρέπει να αρχίσει να αναθεωρεί είτε τις γνώσεις του είτε τη νοητική του υγεία.
Η ιστορία μπορεί να έχει μόνο κάποιο αντίκρισμα ως προς την πλευρά κάποιας πλημμύρας που έγινε κάπου κοντά στον Ευφράτη ποταμό το -200.
Σύμφωνα με αρχαιολογικά τεκμήρια που έχουμε, η στάθμη του ποταμού ανέβηκε και πολλοί άνθρωποι πνίγηκαν. Ένας από τους επιζώντες, ήταν ένας Σουμέριος βασιλιάς εν ονόματι Ζιουσούτρα. Αυτός ο βασιλιάς κατάφερε και εξασφάλισε μια βάρκα γεμάτη πλούτο και ταξίδεψε μέσα από τον ποταμό κάτω στον Περσικό Κόλπο («Επικό του Γκιλγκαμές», που γράφτηκε 1.000 χρόνια πριν από την ιστορία της Βίβλου). Θέλοντας να δείξει την ευγνωμοσύνη του προς τους θεούς που κατάφερε και επέζησε, θυσίασε ένα ζώο σε έναν τοπικό ναό. Αυτή η ιστορία είναι επίσης τροποποιημένος μύθος με μερικά ιστορικά στοιχεία, αλλά αυτό που δεν είναι μύθος αλλά πραγματικότητα, είναι τα γεωλογικά και αρχαιολογικά τεκμήρια που υποστηρίζουν την πλημμύρα στην περιοχή. Έξι πολιτισμοί από την γύρω περιοχή αναφέρουν παρόμοιες ιστορίες πλημμυρών επειδή ήταν κοντά στον ποταμό. Επίσης έχουμε γραπτές αποδείξεις από Κίνα, Αίγυπτο, Βαβυλώνα και Μεσοποταμία πριν, κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά την πλημμύρα της περιοχής και κανένας δεν αναφέρει τίποτα για παγκόσμια πλημμύρα ή καν πλημμύρα! Αυτή είναι η διαφορά της σύγχρονης επιστήμης από την τυφλή πίστη σε ένα βιβλίο γεμάτο μύθους που γράφτηκε από άγνωστους τσοπάνους μερικές χιλιάδες χρόνια προηγουμένως.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί κάποιος να μου λύση μια απορία αφού ο Χριστιανισμός είναι ψέμα πως ο πατροκοσμας και ο πατέρα παισιος προφητεψαν όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν τώρα με χειρουργική ακρίβεια?

Σείριος είπε...

Έχω πει πολλές φορές ότι το θρησκευτικά δόγματα όπως και όλα τα δόγματα στηρίζονται στην πίστη των οπαδών τους.

Είναι δικαίωμα του κάθε ενός να πιστεύει ότι θέλει ή και να μην πιστεύει.

Πολλές «προφητείες» είναι γραμμένες έτσι ώστε να χρειάζονται ερμηνεία. Το ποιος θα κάνει την ερμηνεία και το πώς θα γίνει η ερμηνεία, είναι ένα ζήτημα.

Υπάρχουν «προφητείες» που ενώ πέρασε η χρονική προθεσμία τους , δεν έχουν επαληθευτεί και μιλάω για αυτήν που έλεγε ότι 555 χρόνια μετά την άλωση η Πόλη θα ελευθερωθεί. Τα 555 χρόνια συμπληρώθηκαν το 2008.

Υπάρχουν βέβαια και «προφητείες» που φαίνεται ότι επαληθεύτηκαν. Στην περίπτωση αυτή η μια περίπτωση είναι να γίνονται αβίαστα πιστευτές χωρίς δεύτερη σκέψη από έναν πιστό.
Και η άλλη περίπτωση είναι να εξετάζει κανείς όλες τις πιθανές εκδοχές, όπως για παράδειγμα: Μήπως οι «προφητείες» γράφτηκαν μετά τα γεγονότα;;;;;;;

Μετά τον θάνατο του μοναχού Παΐσιου (1994), ξεφύτρωσαν σαν τα μανιτάρια διάφορα βιβλία και κείμενα, που αποδίδουν στον εν λόγω ιερωμένο, διάφορες «προφητείες», οι οποίες περιστρέφονται κυρίως γύρω από εθνικά θέματα, και με μια ιδιαίτερη εμμονή στην εκπόρθηση της Κωνσταντινούπολης από τους Ρώσους και την παράδοσή της στους Έλληνες. Ο Παΐσιος βέβαια δεν ζει για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τους «χρησμούς» που του αποδίδονται, αν και φέρονταν να μην εγκρίνει την διάσταση που έπαιρναν τα λεγόμενά του, στα οποία μάλλον μπήκαν και αρκετές «σάλτσες» από τους διάφορους φερόμενους ως -συνήθως ανώνυμους- συνομιλητές του που δημοσιοποίησαν τις προσωπικές τους εμπειρίες. http://www.pare-dose.net/?p=3617

Όποιον και να συναντήσεις που έχει επισκεφτεί το Άγιο Όρος θα σου πει πως γίνονται εκεί "προφητικά" πράματα... ΟΧΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕ... ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ... κτλ. κτλ.
Οι υποτιθέμενες "προφητείες" του Παϊσιου είναι λόγια που μεταφέρθηκαν από τον ένα στον άλλο (όπου ο καθένας έβαζε και το δικό του) μέχρι που έφτασαν σε κάποιον που τα έγραψε όλα αυτά σε βιβλίο, προσθέτοντας πιθανότατα κι αυτός τα δικά του λόγια.

Οι προφητείες του Κοσμά του Αιτωλού ξέρει κανείς σας που και πώς βρέθηκαν; Έχει δει κανείς το χειρόγραφο;
Ξέρει κανείς πού φυλάσσεται τώρα το χειρόγραφο;
Ιδού τι γνωρίζουμε και ποιες πληροφορίες υπάρχουν.
Οι προφητείες του Κοσμά του Αιτωλού φανερώθηκαν στον κόσμο από τον Καντιώτη, μητροπολίτη Φλώρινας.
Στον πόλεμο του 1940, ένας Έλληνας ανθυπολοχαγός (πνευματικό παιδί του Καντιώτη) πολεμούσε ταμπουρωμένος μέσα σε ένα λιθόκτιστο αλβανικό σπίτι. Εκεί που πυροβολούσε, πιάνει το μάτι του ένα χαρτί σφηνωμένο ανάμεσα στις πέτρες του τοίχου. Το βγάζει με προσοχή και το διαβάζει. Ήταν οι προφητείες!
Ο ανθυπολοχαγός έφερε το χειρόγραφο στον Καντιώτη και αυτός το γνωστοποίησε στον κόσμο.
Ύποπτα σημεία:
1) Ο Κοσμάς ο Αιτωλός δεν ανακοινώνει τις προφητείες του όσο ζει. Τις γράφει και τις καταχωνιάζει. Είναι λογικόν;
2) Οι προφητείες μένουν επί δεκαετίες στον τοίχο του Αλβανού που δεν τις παίρνει χαμπάρι. Ο ανθυπολοχαγός, στα λίγα λεπτά που μπαίνει στο σπίτι τις βλέπει! Είναι λογικόν;
3) Ο ανθυπολοχαγός έχει για εξομολόγο τον Καντιώτη! Μήπως παραείναι σατανική σύμπτωση;
Τί "ψύλλους στ΄ αυτιά" μας βάζει αυτή η ιστορία: Ο Καντιώτης γράφει τις δήθεν προφητείες. Λέει ότι τις έφερε κάποιο πνευματικό του παιδί από την Αλβανία.
Για να ξεκαθαριστεί το θέμα και για να αποστομώσουν οι χριστιανοί εμάς τους βέβηλους παγανιστές και για να αποδείξουν ότι οι δικοί τους ιερείς έχουν ενίοτε πραγματικά χαρίσματα, δοσμένα από πραγματικό θεό ιδού τι πρέπει να κάνουν:
1) Όνομα και διεύθυνση του ανθυπολοχαγού
2) Ημερομηνία θανάτου του ανθυπολοχαγού .
3) Πότε παρέδωσε ο ανθυπολοχαγός το χειρόγραφο στον Καντιώτη;
4) Πότε το δημοσίευσε ο Καντιώτης;
5) Να δοθεί το χειρόγραφο σε ομάδα επιστημόνων για να εξακριβωθεί το είδος (και η ηλικία) του χαρτιού και το είδος της μελάνης.

Όλα αυτά για έναν πιστό δεν έχουν καμία σημασία. Διότι όπως είπα είναι αναφαίρετο δικαίωμα του να πιστεύει ότι θέλει.
Αλλά είναι και η άλλη πλευρά που λέει (όπως ο Χατζηχρήστος στην ταινία ο Ηλίας του 16ου) η άλλη εκδοχή που λέγαμε…

Ανώνυμος είπε...

Πολλές από τις προφητείες του Πατροκοσμά (υποθέτω ότι εννοούμαι τον Κοσμά τον Αιτωλό με αυτό το όνομα;) μοιάζουν σαν να είναι πιστές αντιγραφές από προϋπάρχουσες ήδη προφητείες δύο βενεδικτίνων γυναικών μοναχών που έζησαν στις αρχές του μεσαίωνα. Οι σημερινοί ερευνητές υποθέτουν κατά τα μέγιστα ότι είναι αντιγραφές από αρχαία κείμενα που περιήλθαν στην κατοχή της εκκλησίας (Βατικανό). Αρα οι προφητείες κάνουν τον γύρο του κόσμου. Στις πλείστες περιπτώσεις οι προφητείες δρούν σαν μία ψυχολογική υποβολή.
Οσον αφορά την βίβλο όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν ότι είναι αντιγραφή των σουμεριακών κειμένων στα οποία προσετέθηκε και τα ερμητικά. Προτιμώ τα αυθεντικά τουλάχιστο που είναι αυτούσια.
Α.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου