Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

ΕΛΠΙΔΑ

«Είναι ευχάριστο να παρατείνεται η ζωή του ανθρώπου με όμορφες ελπίδες, που με χαρά και αισιοδοξία γεμίζουν την ψυχή.»
Αισχύλος
 «Η ελπίδα είναι το μόνο καλό που είναι κοινό σ' όλους τους ανθρώπους. Κι εκείνοι ακόμα που δεν έχουν τίποτα την κατέχουν.»
Θαλής ο Μιλήσιος
«Η ελπίδα η μόνη ευνοϊκή θεότητα που έμεινε ανάμεσα στους ανθρώπους. Οι άλλες μας έχουν εγκαταλείψει κι ανέβηκαν στον Όλυμπο... Μα ο άνθρωπος, όσο βλέπει το φως του ήλιου, χαίρεται τα αγαθά της ελπίδας.»
Θέογνις ο Μεγαρεύς
«Θάρρος, φίλε μου, μπορεί η αυριανή μέρα να σου είναι πιο ευνοϊκή. Όσο υπάρχει ζωή, υπάρχει και ελπίδα. Ο Δίας μας στέλνει πότε μια όμορφη ηλιόλουστη ημέρα και πότε μια άλλη με θύελλα και βροχή.»
Θεόκριτος
«Οι ελπίδες είναι τα όνειρα όσων δεν κοιμούνται.»
Πίνδαρος
«Οι περισσότερες επιθυμίες συνοδεύονται από κάποια ηδονή. Γιατί οι άνθρωποι, είτε γιατί θυμούνται εκείνα που απόκτησαν, είτε γιατί ελπίζουν πως θα τ' αποκτήσουν, νοιώθουν κάποια ηδονή.»
Αριστοτέλης
«Πάνω στην ελπίδα πρέπει οι σώφρονες να στηρίζουν τη ζωή τους.»
Ευριπίδης
«Ρώτησαν τον Αριστοτέλη: "Τι είναι ελπίδα;" Κι αυτός απάντησε: "Το όνειρο ενός ξυπνητού ανθρώπου."»
Διογένης Λαέρτιος
 «Το μεγαλύτερο κίνητρο για κάθε έργο που αρχίζει είναι η ελπίδα και ο Έρωτας. Ο Έρωτας δείχνει το δρόμο και η ελπίδα τον ακολουθεί από κοντά. Ο Έρωτας σχεδιάζει τον τρόπο, με τον οποίο θα γίνει το έργο, και η ελπίδα ζητάει τη βοήθεια της τύχης. Αυτά τα δύο είναι η πηγή όλων των δεινών μας. Αν και αόρατα, είναι τρομερότερα κι απ' τους πιο μεγάλους ορατούς κινδύνους.»
Θουκυδίδης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία ανάρτηση.

Ευχαριστώ

Α.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου