Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

"ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ, ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΩ. ΔΕΝ Μ'ΑΚΟΥΤΕ; Ο ΒΡΥΧΗΘΜΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ. ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΡΑΖΩ;" - Α. Σικελιανός 1932

"Είμαι το πνεύμα, το πανάρχαιο Απολλώνειο πνεύμα, που κατέβη πρώτο από τις χιονοσκέπαστες κορφές της Ιστορίας, ο Άρρην Λόγος, ο όρθιος Δωρικός σκοπός, ο Πυθικός προαιώνιος Νόμος. Είμαι η αρχή της Ακτινοβολίας της Ευρυθμίας, της Πειθαρχίας, της Απλότητας, της βασικής κάθε ψυχής και λαού Αυτονομίας, είμ' η αρχή της τέλειας Μνήμης. Είμαι το Γνώθι Σαυτόν, το Μηδέν άγαν, είμαι η Χρυσή Τομή και η Τετρακτύς και ο Άκμων, είμαι το προμήνυμα του νέου χορού του καθαρμού απάνω από το πτώμα του φιδιού, που θρέψαν στη σπηλιά της γήινης ύλης, σκοτεινοί ληθαργημένοι αιώνες.
 Περιμένω πια την πιο μεγάλη λύτρωσή μου. Θέλω να σαρώσω με μια υπέρτατη αντίσταση, ό,τι μάταιο και ό,τι σάπιο, από το χώμα. Μη μου κλείτε πια τα στήθη σας, τη σκέψη σας και την ακοή σας.
Ξεκινήστε. Εβγάτε να συναντηθούμε στην μεγάλη άπλα, που ό,τι τώρα στη φωνή μου, σας φαντάζει φοβερό, αυτού που βρίσκεστε κλεισμένοι, είναι ο Μέλος και το Μέτρο και ο Ρυθμός, όπ' ώχει πλάσει, ό,τι ανώτερο, γλυκύτερο και αδρότερο στο λαό σας και στους λαούς όλου του κόσμου. Είμαι ο ποταμός της Φωτεινής Αγιότητας, που Σας καλεί να ξαναβαφτιστείτε, στα προαιώνια κρυσταλλένια νάματά του.
 Βοηθήστε με, να σας βοηθήσω. Δεν μ' ακούτε; Ο βρυχηθμός μου έχει πια ωριμάσει μες στους αιώνες. Μην αργείτε. Ελάτε, ελάτε.
Ως πότε πια να σας κράζω;" 

1 σχόλιο:

Καλλιστώ είπε...

Είναι ότι καλύτερο έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό.Και... πάρα πολύ συγκινητικό για όσους πιστεύουν, ελπίζουν,προσμονούν, μάχονται,αντιστέκονται...για όλους όσους αισθάνονται.
ΓΕΝΟΙΤΟ!!!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου