Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΡΑΨΩΔΙΑ Ν - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

Ο Αλκίνος πήρε τότε τον λόγο και συγκινημένος υποσχέθηκε για μια ακόμα φορά ότι θα βοηθούσε τον βασιλιά της Ιθάκης να φτάσει στην πατρίδα του. Όλοι συμφώνησαν μαζί του κι έτσι την επόμενη ημέρα ετοίμασαν ένα πλοίο που το γέμισαν με δώρα για τον Οδυσσέα. Στο τέλος της ημέρας ήταν όλα έτοιμα. Ο Οδυσσέας αποχαιρέτησε και ευχαρίστησε την βασίλισσα Αρήτη, τον βασιλιά, την Ναυσικά και τα υπόλοιπα πριγκιπόπουλα και επιβιβάστηκε στο πλοίο των Φαιάκων που ξεκίνησε με τελικό προορισμό την Ιθάκη. Η θάλασσα ήταν ήσυχη και ο Οδυσσέας δεν άργησε να αποκοιμηθεί. Το ταξίδι πήρε όλη τη νύχτα, και όταν τελικά έφτασε σε ένα λιμανάκι της Ιθάκης, οι Φαίακες συγκέντρωσαν πολύ ήσυχα τα δώρα κάτω από μια ελιά. Μετά σήκωσαν με προσοχή το στρώμα του Οδυσσέα χωρίς να τον ξυπνήσουν και τον ακούμπησαν δίπλα στα δώρα του.
Όταν ξημέρωσε και ξύπνησε ο Οδυσσέας, αρχικά τρόμαξε ότι ήταν σε ένα άγνωστο τόπο. Η θεά Αθηνά εμφανίστηκε μπροστά του με τη μορφή ενός βοσκού. «Βρίσκεσαι στην όμορφη και ξακουστή Ιθάκη», τον πληροφόρησε. Με το άκουσμα αυτό, ο Οδυσσέας γονάτισε και με δάκρυα χαράς φίλησε το έδαφος των πατέρων του. Το ταξίδι της επιστροφής είχε τελειώσει!
Όταν σήκωσε και πάλι το βλέμμα η Αθηνά είχε πάρει την θεϊκή της μορφή. Τον βοήθησε να κρύψει τα δώρα του και τον πληροφόρησε ότι το σπίτι του λυμαίνονταν οι μνηστήρες της Πηνελόπης, που σπατάλησαν το βιός του για πολλά χρόνια. Έπρεπε λοιπόν να οργανώσει την επάνοδό του, και να τους τιμωρήσει όπως έπρεπε.
Η Αθηνά άλλαξε την μορφή του Οδυσσέα, ώστε να μοιάζει με ένα γέρο ζητιάνο και τον έστειλε να συναντήσει τον χοιροβοσκό που φυλούσε τα ζώα του Οδυσσέα, τον Εύμαιο. Η ίδια του υποσχέθηκε ότι θα φρόντιζε ώστε ο Τηλέμαχος να φτάσει σώος από την Σπάρτη στην Ιθάκη.
ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΨΕ ΟΔΥΣΣΕA;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ:

“ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΌΡΑΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΩΝ
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ”

ΕΓΕΙΡΕΤΕ
ΤΑΣ
ΨΥΧΑΣ ΗΜΩΝ

ΠΟΛΕΜΟΝ
ΕΙΣ ΤΑΣ
ΣΙΩΝ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΝΥΝ ΕΣΤΙΝ..

“Εγείρω τα τέκνα σου Σιών, κατά των τέκνων σου Ελλάς”

ΜΟΛΩΝΤΕΣ ΛΑΒΕΤΕ ΕΛΛΑΣ

“Η Ελλας θα δοξασθεί ολοκληρωτικά, πρωτού καταστραφεί ολοκληρωτικά”

ΈΛΛΑΣ ΔΟΞΑΖΟΥΣΙΝ ΕΣ ΑΕΙΝ…

« Διά Όσους Επιθυμούν: Παγκόσμιον Πυρηνικόν Ολοκαύτωμα της Ανθρωπότητος. »

** ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ :

« “ΜΟΛΩΝΤΕΣ, ΜΕΤ ΆΣΠΙΔΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΣΠΑΘΙΣ, ΑΥΣΤΗΡΩΣ ” »

** «ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΕΘΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ…»

..έως την ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ..

..έως τα ΈΣΧΑΤΑ..

..ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ..

…………………………………….

ΝΙΚΗ ΗΜΩΝ…!!

«Ω, παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ’, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων` Νυν Υπέρ Πάντων Αγών». Αισχύλος, 525-456 π.Χ.

Γνώσεσθε την Αλήθειαν.. ΟΥΤΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΥΜΑΣ..

Ω! ΤΕΚΝΑ ΦΙΛΤΑΤΑ
ΤΕΚΝΑ ΘΕΙΩΝ
ΤΕΚΝΑ ΑΘΑΝΑΤΩΝ
ΤΕΚΝΑ ΗΡΩΩΝ ΤΕ ΘΝΗΤΩΝ
ΜΑΧΕΣΘΕ ΥΠΕΡ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΕΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΝ

ΟΔΥΣΣΕΥΣ_Ο_ΟΥΤΙΣ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου