Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΜΗ ΑΓΝΟΕΙ ΣΑΥΤΟΝ (ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΝΟΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ) - ΘΑΛΗΣ

ΑΠΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΔΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΑΔΕΣ ΑΛΛΟΦΕΡΤΩΝ ΑΞΙΩΝ. ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ….ΘΑΥΜΑ….
ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΤΟΥ +5ου ΑΙΩΝΑ, ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥΣ, ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΓΧΥΣΗΣ. ΉΤΑΝ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΕΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ, Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΛΗΘΗΣ. Ο ΛΗΘΑΡΓΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ. ΜΕ ΧΑΜΕΝΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ. 1700 ΧΡΟΝΙΑ ΛΗΘΗΣ. ΌΣΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΘΑΥΜΑ, ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΘΑΥΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ…  ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ ΤΑ  ΝΕΑ; ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ. ΑΝ ΛΑΧΤΑΡΑΣ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ. ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΠΑΡΤΗΝ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΞΙΖΕΙΣ, ΕΙΠΕ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ.
Ο ΚΟΡΑΗΣ ΤΟΤΕ, ΠΑΡΟΤΡΥΝΕ ΤΟΥΣ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ ΛΕΓΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ.
ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ; ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ; ΠΟΙΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΟΥ;
ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΟΥ… ΝΑ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΑΥΤΑ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΟΚΡΑΤΗ, ΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ (ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;) ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ «ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ», ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΟ ΧΡΩΣΤΟΥΝ, ή ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΕΣ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου