Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΜΠΗΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΝ 2014

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Παρακαλώ για την δημοσίευση του παρακάτω κειμένου. Πεισίστρατος πρόεδρος Ιερού Σωματείου ΕΛΛΗΝΑΙΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ -ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ Ελληνική θρησκεία είναι η παγκοσμίως γνωστή, φυσική, αυτόχθων θρησκευτική έκφραση του Ελληνικού έθνους, από την εμφάνισή του στο ιστορικό προσκήνιο μέχρι και σήμερα.
Ελληνισμός είναι η σύνθεση των θρησκευτικών, φιλοσοφικών και πολιτισμικών ιδεών και πρακτικών έτσι όπως έγιναν αντιληπτά, δημιουργήθηκαν, βιώθηκαν και εξελίχθηκαν από το έθνος των Ελλήνων και από αρχαιοτάτων χρόνων.
Ο Ελληνισμός περιλαμβάνει στην θρησκευτική του πρακτική την Λατρεία, την έμπρακτη άσκηση θρησκείας, καθώς ορίζεται από τις δύο βασικές μορφές της, την Οικιακή και Πολιτειακή Λατρεία.
Αυτό που κάποτε ήταν αυτονόητο και αδιαμφισβήτητο στον Ελληνικό κόσμο, αιώνες μετά την βίαιη καταστολή του, έχει σήμερα γνωστοποιηθεί με ονόματα προσδιοριστικά μεν αλλά «ξένα» προς την φύση του.
Η Ελληνική Θρησκεία αποκαλείται σήμερα ως Αρχαιοελληνική, Δωδεκάθεο, Ολύμπια, Πολυθεϊστική, Εθνική, Παγανιστική κτλ., πολλοί προσδιορισμοί που προκαλούν σύγχυση στην κοινωνία και στην Πολιτεία.
Η θρησκεία των Ελλήνων προγόνων μας είναι η φυσική θρησκεία που γεννήθηκε και εξελίχθηκε μαζί τους. Είναι ο τρόπος που βλέπουν τον Κόσμο, τους Θεούς, τον άνθρωπο και τις μεταξύ τους σχέσεις. Είναι ο τρόπος ζωής τους, σκέψης και έθους που έχει όνομα και είναι ο Ελληνισμός! Η θρησκεία των Ελλήνων είναι η Ελληνική θρησκεία!

Η χρησιμοποίηση των όρων ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ πρέπει να είναι καθολική πλέον από όλους όσους ακολουθούν την Ελληνική Θρησκεία.
Δια του συγκεκριμένου αυτοπροσδιορισμού εξυπακούεται ότι και ο όρος Έλλην αποκτά και θρησκευτική, φιλοσοφική, και πολιτιστική νοηματοδότηση.
Την παρούσα διακήρυξη συνέταξαν οι κάτωθι φορείς
ΕΛΛΗΝΑΙΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΦΙΛΩΝ
ΕΥΜΟΛΠΙΔΕΣ
ΗΛΙΟΔΡΟΜΙΟΝ
ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ
ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΒΡΥΣ
ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΠΥΡΦΟΡΟΣ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου