Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015

ΔΙΧΩΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ

Όταν παλεύεις για την τιμή σου, για το μέλλον σου και την πατρίδα σου, δεν σε φοβίζουν τα εμπόδια και οι δυσκολίες, γιατί ξέρεις ότι ο αγώνας σου είναι δίκαιος και δεν καταπατάς κανένα με το έργο σου, αντιθέτως συνεχίζεις ακάθεκτος και όρθιος, έτοιμος να πολεμήσεις ακόμα πιο σκληρά. 
Κι αν μερικοί σε πλήγωσαν τους αφήνεις, πίσω σου, εγκλωβισμένους από το μέτωπό σου, γιατί συνεχώς προχωράς προς τον ήλιο της δικαιοσύνης. Δεν φοβάσαι τη νύχτα, γιατί βλέπεις τα αστέρια. Δεν φοβάσαι την ημισέληνο, γιατί τελειώνει. Η πορεία σου δεν έχει αλλάξει από την αρχή της Εθνικής Επανάστασης, γιατί ο στόχος σου δεν άλλαξε κι έχεις στο νου σου μόνον αυτό χωρίς κανένα συμβιβασμό, αφού άρχισες την αντίστροφη μέτρηση για την απελευθέρωση. 
Έτσι όταν έρχονται ραγιάδες να σε εμποδίσουν, είναι κρίμα γι’ αυτούς, γιατί τους αφοπλίζεις με τη σκέψη σου και το βλέμμα της που δεν αντέχουν γιατί γεννήθηκαν γονατισμένοι με σκυμμένο το κεφάλι. Γι’ αυτό κανείς δεν μπορεί να σε εμποδίσει όταν αρχίζεις τον αγώνα. Γι’ αυτό κανείς δεν στέκεται απέναντί σου πολύ ώρα, γιατί ξέρει για τη φωτιά και το τσεκούρι, γιατί έμαθε για τη στρατηγική που ακολουθείς εδώ και αιώνες, γιατί ξέρει ότι δεν κάνεις ποτέ πίσω.
 Ν. Λυγερός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου