Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Δελφοί - 3D αναπαράσταση

Περιγραφή του βίντεο στο YouTube: Τρισδιάστατη αναπαράσταση του Ιερού και της Αρχαίας πόλης των Δελφών. Πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου "Ψηφιακοί Δελφοί" της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδος. Παραγωγή: Διάδρασις Υπηρεσίες Πληροφορικής 3d μοντελοποίηση: Δημήτρης Τσαλκάνης (www.ancientathens3d.com)
Πηγή: Ancient Athens 3D

1 σχόλιο:

Σείριος είπε...

Η Αρχαία Ψυχή είναι εδώ, όπως άλλωστε πάντοτε ήταν, κι απομένει στον καθένα μας προσωπικά ν' ανοίξει τα μάτια και να την αντικρύσει, ν' ανοίξει τα φράγματά του και να ενωθεί μαζί της.

Ένας απλός διαλογισμός σ' έναν οποιονδήποτε χώρο που φιλοξενεί Αρχαίους ναούς, μπορεί να το αποδείξει καλύτερα από εκατομμύρια συντεταγμένες λέξεις κι εκατομμύρια σελίδες τυπωμένου χαρτιού.

Είναι τα γκρεμισμένα από χέρια βαρβάρων, μάρμαρα, η αιώνια κατοικία της και ο παντοτινός Ναός της.

Είναι όλες οι κορυφές των Ελληνικών βουνών, που για πολλές χιλιάδες χρόνια εφιλοξενούσαν τους Ιερούς βωμούς των Ελλήνων, είναι τα δεκάδες Σπήλαια -Ιερά Άντρα, είναι τα δεκάδες ιερά ρυάκια που αυλακώνουν την επιφάνεια της ανθρωπογεννήτρας Μάνας Γης.

Αιώνιοι Ναοί που κανείς δεν θα μπορέσει ποτέ του να βεβηλώσει. Διότι καμμία δύναμη δεν μπορεί να τα βάλει, χωρίς να συντριβεί παραδειγματικά, με την Απέραντη και Απαραβίαστη Φύση, με τους απαράβατους Συμπαντικούς Νόμους.

ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ, Ω ΑΡΧΑΙΑ ΨΥΧΗ !

Στο εδώ και το Τώρα και τους Αιώνες που έρχονται...

---------------------------------------------------

“Η Αρχαία ψυχή ζει μέσα μας αθέλητα κρυμμένη....”

-- Κωστής Παλαμάς --

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου