Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

ΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ...

III. Οι βάρβαροι μυθολογούν για το βουνό (Καύκασο) όσα και οι Έλληνες γράφουν στα ποιήματα τους, ότι δηλαδή δέθηκε πάνω του ο Προμηθέας εξαιτίας της αγάπης του για τους ανθρώπους, και ότι ο Ηρακλής, όχι ο Θηβαίος αλλά κάποιος άλλος, μη ανεχόμενος την αιχμαλωσία του Προμηθέα, τόξευσε το πτηνό που τρεφόταν με τα σπλάχνα του Τιτάνα.
Μερικοί λένε πως είχε δεθεί σε σπηλιά που τη δείχνουν στους πρόποδες του βουνού - ο Δάμις λέει ότι σώζονται ακόμη κρεμασμένα στους βράχους τα δεσμά που είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς από τι κατασκευάστηκαν, άλλοι πάλι λένε ότι δέθηκε στην κορυφή του βουνού. Η κορυφή είναι διπλή και λένε μάλιστα πως τα χέρια του δέθηκαν το ένα στο ένα σημείο και το άλλο στο άλλο, σε απόσταση ίση με ένα στάδιο περίπου, γιατί τόσο απέχουν τα δύο σημεία μεταξύ τους.
Όσοι κατοικούν κοντά στον Καύκασο θεωρούν τον αετό εχθρό και καίνε τις φωλιές που κατασκευάζει στους βράχους ρίχνοντας πυρωμένα βέλη. Στήνουν και παγίδες εναντίον του λέγοντας πως εκδικούνται για τον Προμηθέα. Τόσο πολύ έχουν επηρεαστεί από τον μύθο.
ΦΙΛΟΣΤΡΑΤΟΣ - ΤΑ ΕΣ ΤΟΝ ΤΥΑΝΕΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ Β'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου