Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΗΡΩΙΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΕΝΙΕΣ ΗΤΤΗΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σαν να μη θέλουν τα ηρωικά πρότυπα ως αντικείμενο διδασκαλίας, γιατί τα φοβούνται. 
Φοβούνται μήπως χρησιμοποιηθούν ως μέσο εκπαιδευτικής παρέμβασης στα σχολεία, με στόχο την εθνική αφύπνιση των μαθητών και τη συναισθηματική και ηθική ανάπτυξή τους.
Φοβούνται μήπως η ψυχολογική δομή και ο παιδαγωγικός ρόλος των ηρωικών προτύπων γαλουχήσει ελεύθερα σκεπτόμενους Έλληνες, που θα αρνούνται τον κομφορμισμό, την δουλικότητα, την υπακοή και την ανοχή στο δίκαιο της πυγμής του ισχυρότερου.
Έλληνες που να πιστεύουν σε αρετές όπως η φιλοπατρία, η γενναιότητα, η υπευθυνότητα, η σοφία, η αυτοθυσία και η ευαισθησία στις ανάγκες των άλλων. Έλληνες που να πιστεύουν στο ”εμείς” κι όχι στο ”εγώ”, να μην θεωρούν ξεπερασμένες κι αναχρονιστικές τις παραδοσιακές αξίες που κράτησαν όρθιο το Έθνος μας για αιώνες.
Έλληνες που να μην εμπνέονται από υλιστικές αξίες, αλλά από μάρτυρες, ήρωες των εθνικών ιδεωδών και της καθημερινής βιοπάλης. Έλληνες που να προβάλλουν με περηφάνια την εθνική τους ταυτότητα και συνείδηση κι όχι να χάνονται μέσα στα κύματα των μεταναστευτικών ροών και τους πολυπολιτισμικούς χυλούς της πολιτικής προπαγάνδας.
Της προπαγάνδας που εξοβελίζει τον πατριωτισμό, προωθεί εκούσια ή ακούσια διεθνιστικά (δήθεν ανθρωπιστικά) πρότυπα επί τη βάσει του μαρξίζοντος υλισμού και καλλιεργεί στις ψυχές των μαθητών τη δουλικότητα και την τουρκολαγνεία, οι οποίες προετοιμάζουν αργά και μεθοδικά τις μελλοντικές γενιές των αθέων και ηττημένων Ελλήνων…
Κρινιώ Καλογερίδου (Βούλα Ηλιάδου, συγγραφέας)
Απόσπασμα. Ολόκληρο το άρθρο: http://antipliroforisi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου