Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ;

Η συνείδηση είναι η νοητική δυνατότητα του ανθρώπου, η οποία του επιτρέπει να προεκτείνει τη νόηση του και τις αισθήσεις του, να γνωρίζει και να κατανοεί τον εαυτό του, να αντιλαμβάνεται όσα συμβαίνουν στο περιβάλλον του και μέσα σε ολόκληρο το είναι του, τον προορισμό της υπάρξεως του και να αξιολογεί τον αντίκτυπο που έχουν οι πράξεις του.
Οι περισσότεροι επιστήμονες παραμένουν προσκολλημένοι στην κοσμοθεωρία της ύλης και εξοβέλισαν το άυλο, το μη φυσικό, το πνευματικό, και το θεωρούν ανάξιο λόγου για έρευνα. Γι’ αυτό και για να εξηγήσουν τη συνείδηση, μιλούν μόνο για τον εγκέφαλο των χημικών υλικών και των νευρικών κυκλωμάτων.
Η συνείδηση, επικοινωνεί με τον κόσμο που μας περιβάλλει χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες των δονήσεων που παράγει ο κόσμος της ύλης, οι οποίες είναι αφομοιώμενες από τον άνθρωπο. Οι νέες δονήσεις μετά το κβαντικό άλμα τοu γαλαξία γίνονται αντιληπτές από τη διευρυμένη ανθρώπινη συνείδηση και τον προετοιμάζουν για τις επερχόμενες αλλαγές, οδηγώντας τον προς την κοσμική ολοκλήρωσή του.
Έτσι η δυτική επιστήμη έχει μείνει σε νηπιακή κατάσταση πάνω στην έρευνα της συνείδησης σε αντίθεση με τον ανατολικό κόσμο και τη Ρωσία που έχουν κάνει τεράστια άλματα.
Το άγχος δημιουργείται όταν ο άνθρωπος πιστεύει ότι βρίσκεται σε κάποιο είδος κινδύνου, είτε σωματικό είτε συναισθηματικό και ότι δεν έχει την ικανότητα να τον διαχειριστεί οπότε και εκκρίνει την ουσία αδρεναλίνη. Αν η αδρεναλίνη δεν «καταναλωθεί» παραμένει στο σώμα δημιουργώντας ένταση, ανησυχία και δυσλειτουργία στον οργανισμό.
Οι τελευταίες έρευνες πάνω στη συνειδητότητα του ανθρώπου δείχνουν ότι είναι ενέργεια που δονείται σε συχνότητες που μπορούν να μετρηθούν σύμφωνα με την καθιερωθείσα κλίμακα συνειδητότητας. Ο Dr. David Hawkins στο βιβλίο «Ισχύς εναντίον Δύναμης», αποδεικνύει ότι η συνειδητότητα και κάθε ανθρώπινο συναίσθημα, έχει μια δόνηση ακριβώς ίδια με τη δόνηση της ύλης.
Τα αρνητικά συναισθήματα όπως η οργή, ο φόβος, η ντροπή, η ενοχή, η λύπη ή το μίσος, δονούνται σε πολύ χαμηλές συχνότητες. Αντίθετα τα ευγενή θετικά συναισθήματα όπως η χαρά, η επιτυχία, η ευτυχία, η αγάπη, ο ενθουσιασμός, ο αλτρουισμός, δονούνται σε υψηλές και εξυψωτικές συχνότητες και προκαλούν άριστη λειτουργία των κυττάρων του ανθρώπινου σώματος, βελτιώνοντας την καθημερινή μας πραγματικότητα.
Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι οι σκέψεις μας έχουν άμεση επίδραση σε όλη μας τη ζωή.
Από το βιβλίο του Γερ. Καλογεράκη, “Ο Θεικός Άνθρωπος”, σελ. 324-325, εκδ. Δίον
--------------------------
Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου