Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΣΤΟΝ ΚΟΛΟΦΩΝΑ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ

Είναι Χειμώνας του -480, μετά την ναυμαχία της Σαλαμίνας, λίγο πρίν τη μάχη των Πλαταιών και ο Μαρδόνιος, στρατηγός των Περσών, επιχειρεί δια του χρυσού να εξαγοράσει τους Έλληνες.
Η Αθήνα έχει μετατραπεί σε  σωρό καμμένων ερειπείων και η Αττική γή έχει γίνει  στάχτη: ώς και τα δένδρα κομμένα και καμμένα από τις ορδές των βαρβάρων.
Οι Λακεδαιμόνιοι, φοβούμενοι μήπως οι Αθηναίοι μηδίσουν, στέλνουν πρεσβεία στην Αθήνα.
Ιδού η μνημειώδης απάντηση των Αθηναίων:
Το ότι οι Λακεδαιμόνιοι φοβήθηκαν μήπως έλθομε σε συμφωνία με τον βάρβαρο είναι απολύτως ανθρώπινο. Όμως είναι αναμφιβόλως επαίσχυντο, που φαίνεστε να φοβάστε σχετικά  με το φρόνημα των Αθηναίων ενώ αυτό το γνωρίζετε άριστα, ότι δηλαδή πουθενά στη γη δεν υπάρχει τόσο χρυσάφι  ούτε χώρα, που να υπερέχει εξαιρετικά ώς προς την ομορφιά και την αρετή, τα οποία δεχόμενοι θα θέλαμε  να ταχθούμε με το μέρος των Μήδων και να υποδουλώσουμε εντελώς την Ελλάδα. Διότι είναι πολλά και σημαντικά  αυτά που μας εμποδίζουν να πράξωμε τούτα, ακόμη κι άν το επιθυμούσαμε, και πρώτα και μέγιστα είναι τα αγάλματα και τα οικήματα των θεών, που είναι πυρπολημένα και θαμμένα στο χώμα, για τα οποία είναι ανάγκη να επιβάλωμε τη μεγίστη τιμωρία παρά να συμμαχήσωμε μ’αυτόν που διέπραξε αυτά, και επιπλέον η ελληνικότητα, που είναι το όμαιμο, το ομόγλωσσο, τα κοινά ιδρύματα τα αφιερωμένα στους θεούς και οι θυσίες, καθώς και τα ομοειδή ήθη, που δεν θα ήτο ποτέ ανδρείο να τα προδώσουν οι Αθηναίοι. Να γνωρίζετε λοιπόν καλά, άν έτυχε στο παρελθόν να μήν το γνωρίζετε, ότι, έως ότου σώζεται έστω και ένας Αθηναίος, με κανένα τρόπο δεν πρόκειται να συνομολογήσωμε με τον Ξέρξη.
Πρόκειται αναμφιβόλως για  ένα κείμενο-ποταμό,  από το οποίο συναναβλύζουν η φιλοπατρία και η Εθνική αυτογνωσία, συγκατουσιωμένες σε μίαν αδιάσπαστη ενότητα. Είναι ο συλλογικός αυτοπροσδιορισμός του Ελληνικού Έθνους,  στον Κολοφώνα της Δόξας και του Αγώνα του. Και είναι, βεβαίως, ο μόνος αποδεκτός από κάθε  Έλληνα ορισμός του Ελληνικού έθνους.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ

2 σχόλια:

Σείριος είπε...

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΟΥ ΕΠΕΔΙΩΞΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ, ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ, ΤΟ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΝ, ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΔΑΜΑΖΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΑΠΟΠΝΙΓΕΤΑΙ. (Από τα Ορφικά του Ι.Δ.Πασσά)

Οι Πέρσες αυτό δεν κατάλαβαν τότε…

Τον 20ο αιώνα ο Χίτλερ έμαθε αυτό που δεν ήξερε ο Ξέρξης.

Από το πουθενά είχε απώλειες. Τα φυλάκια αντιστέκονταν. Αυτοί οι οποίοι ήταν μέσα δεν ήθελαν να νικηθούν. Δεν τους ένοιαζε τίποτε άλλο. Δεν το έκαναν βάση κάποιου εναλλακτικού σχεδίου. Δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν "Θερμοπύλες".
Ο γερμανικός στρατός καθυστερούσε επικίνδυνα και είχε μεγάλες απώλειες.
Όταν έφτασε η ώρα της Κρήτης, τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα. Το τίμημα σε χρόνο και σε έμψυχο υλικό ήταν ακόμα πιο μεγάλο. Ο πιο ισχυρός στρατός του κόσμου "μάτωνε" από τον "στρατό" της "τσουγκράνας".

Ο ΧΙΤΛΕΡ ΕΙΧΕ ΜΑΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ Ο ΞΕΡΞΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Τοτε εμεις σιγουρα δεν ειμαστε Ελληνες,τα εχουμε δωσει ολα χωρις να ανοιξει ρουθουνι.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου