Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Δημήτρης Μητροπάνος - Πρώτο Φθινόπωρο

Στίχοι: Βαγγέλης Κορακάκης    Μουσική: Βαγγέλης Κορακάκης 
...Ό,τι φαντάστηκα ήταν απάτη κι αν κάτι έλπιζα έχει χαθεί... stixoi.info: Πρώτο φθινόπωρο

8 σχόλια:

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ είπε...

Καλημέρα Σείριο άστρο και καλό Φθινόπωρο με νέες ελπίδες και γεμάτο αγάπη!!!

Σείριος είπε...

Καλημέρα Ιφιγένεια. Μόλις διάβασα "Σείριο άστρο", κατάλαβα ότι το σχόλιο είναι δικό σου πρίν δώ το όνομά σου.
Ας έχουμε καλό Φθινόπωρο και καλόν Χειμώνα. Και δεν ξεχνούμε ποτέ, πως στα πολύ δύσκολα οι Έλληνες κρατιούνται από την ψυχή τους. Το έχουμε ξαναπεί και θα το λέμε.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟ;ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Σείριος είπε...

Να είσαι καλά με έκανες και γέλασα.
Προσωπικά ποτέ δεν είπα ότι οι χριστιανοί δεν είναι Έλληνες. Αν και υπάρχει απύθμενο χάσμα κοσμοθεώρησης (που η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν ασχολείται και ούτε μπαίνει στον κόπο να κάνει φιλοσοφικές αναλύσεις), πάντως αυτά δεν είναι δικά μου λόγια. Ποτέ δεν είπα εγώ, ότι οι χριστιανοί δεν είναι έλληνες. Κάπου αλλού θα το διάβασες. Μακριά από μένα τέτοιες διχαστικές τάσεις. Δεν είναι καιροί για τέτοιες «πολυτέλειες». Αυτό που κάνω εδώ είναι η παρουσίαση μέρους της ιστορίας που δεν διδαχθήκαμε που δεν συμφέρει… και που είναι οι αιτίες της παρακμής μας. Ακριβώς για να μην ξαναγίνουν και για να μην μας δουλεύουν.
Τι είναι προτιμότερο, η γνώση, ή η ευτυχισμένη άγνοια;

Πάντως σε ευχαριστώ που αν και δεν συμφωνείς με την σελίδα, την επισκέπτεσαι.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ;ΕΧΩ ΝΙΩΣΕΙ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΜΙΣΟΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΗ!ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΙ ΑΜΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΘΑ ΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΛΛΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ.ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΕ.ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ,ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ ΑΥΤΟ.ΚΛΑΙΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΝΕ.ΕΛΛΗ

Ανώνυμος είπε...

ΒΙΩΣΕΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΝΙΩΣΕΙ.ΕΓΩ ΔΕ ΜΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΛΛΗ

Σείριος είπε...

Η ελληνική κοσμοθέαση η ελληνική φιλοσοφία, είναι τρόπος σκέψεως και τρόπος ζωής. Και η ελληνική κοσμοθεωρία/θρησκεία, είναι πολυθεϊστική όχι όμως με την προσβλητική έννοια που δίνουν οι αδαείς σήμερα.
Πολύ καλές απαντήσεις πάνω στο ζήτημα αυτό δίνει ο Σαλούστιος στο Περί θεών και κόσμου. Ο Ηράκλειτος, ο Αναξίμανδρος κλπ. Δεν γίνεται να αναλυθεί τώρα σε ένα σχόλιο.

Η Ελληνική θρησκεία όμως ότι κι αν ήταν, όπως κι αν ήταν, δεν ήταν και δεν είναι δόγμα. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Συνήθως δεν λέω την γνώμη μου αν δεν με ρωτήσουν, αλλά αφού είπες «την θρησκεία που πιστεύω», σου λέω ότι είμαι ελεύθερος και όπως δεν ανήκω σε καμία ποδοσφαιρική ομάδα από την εποχή που το ποδόσφαιρο έγινε επαγγελματικό, δεν ανήκω ούτε σε ποίμνιο/κόμμα, έτσι δεν ανήκω και σε κανένα δόγμα.
Την υπέρτατη δύναμη που αποκαλούμε θεό την φαντάζομαι και την επικαλούμαι όπως θέλω εγώ και όχι όπως θα μου υποδείξει κάποιος άλλος. Με δύο λόγια δηλώνω ένθεος άθρησκος. Αυτό πολλοί άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουν.

Προσπαθώ όμως να έχω ως γνώμονα την Ελληνική κοσμοθέαση και φιλοσοφία για πάρα πολλούς λόγους. Λόγους αυτονόητους.
Σέβομαι όμως τα πιστεύω του άλλου διότι είναι υπόθεση αυστηρώς προσωπική και απολύτως ιερή. Και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει την γνώμη του σε κάποιον άλλον πάνω σε αυτά τα ζητήματα.

Η κρυμμένη ιστορική αλήθεια όμως, αυτή που δεν μας δίδαξαν στο σχολείο, γεγονότα που δεν συμφέρουν την κρατούσα κατάσταση, αυτά που λέω συνεχώς ότι είναι η αιτίες της παρακμής μας, αυτά που αν κάποιος τα ακούσει για πρώτη φορά σε κοιτάζει σαν εξωγήινο, μοιάζουν σαν σκουπίδια κρυμμένα κάτω από το χαλί. Και αυτό με ενοχλεί.
Αυτό δεν έχει να κάνει με τα πιστεύω του καθενός. Είναι κρυμμένη ιστορία και ο καθένας αν και εφόσον λάβει γνώση είναι ελεύθερος να κρίνει.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΩ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ.ΚΙ ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ.ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ.ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑΥΜΑΤΑ.ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΝΥΧΤΑ.ΕΛΛΗ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου