Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ (ή ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ) ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ

Οι Ορφικοί δίδασκαν: «Γνώρισε το θεό που έχεις μέσα σου, γιατί είσαι συ ο ίδιος θεός»· μια αλήθεια που σήμερα θεωρείται αμαρτία από το θρησκευτικό δόγμα. Η έννοια του θεού είναι αφηρημένη ή δογματική, και δημιουργεί τρομακτικούς συνειρμούς στην ανθρώπινη σκέψη.
Αν ο άνθρωπος ισορροπήσει το είναι του και δεχθεί με τη λογική και την ψυχή του την ύπαρξη του θεού, τότε μπορεί να συνδεθεί νοητικά μαζί του. Ο παγκόσμιος νους είναι έννοια άπειρη και ασύλληπτη από την πεπερασμένη ανθρώπινη νοημοσύνη, η οποία πολλές φορές βρίσκει διέξοδο με το να αμφισβητεί την ύπαρξή του.
Ο άνθρωπος ως μέρος του όλου πάλλεται μέσα στους άπειρους κραδασμούς της παγκόσμιας νοημοσύνης μπορεί να ελέγχει τα πάντα με το νου του, τη ζωή και την υγεία του, να μεταβάλλεται σε φως, να ελέγχει το θάνατο του και να ενσαρκώνεται κατά βούληση, και τούτο γιατί ζει σε πολλά επίπεδα και πολλές πραγματικότητες. Με το πνεύμα και το νου έχει τη δυνατότητα να βρίσκεται συνειδητό σε συνεχή επαφή με την παγκόσμια νοημοσύνη, αλλά και με τον άλλο εαυτό του (ανώτερο ή παράλληλο), που ζει σε μια παράλληλη πραγματικότητα.
Ο παράλληλος εαυτός του έχει τη δυνατότητα να επισκέπτεται τόσο τα πεδία του παρελθόντος όσο και του μέλλοντος χρόνου, και να γνωρίζει τα μέλλοντα να συμβούν.
Προηγείται του μελλοντικού χρόνου, γιατί πάλλεται σε μια πολύ ανώτερη συχνότητα από αυτήν του φυσικού σώματος. Ο άλλος εαυτός μας, ο παράλληλος, δεν υπόκειται στο χρόνο και τη φθορά, είναι ενέργεια, και κατά συνέπεια είναι αιώνιος και αθάνατος. Δεν επηρεάζεται από το τέλος της ζωής, η οποία δεν είναι τίποτε άλλο από μια αναλαμπή μέσα στο φως του κόσμου. Ανοίγει προσβάσεις προς τη νοόσφαιρα που περιβάλλει τη γη, και μας φέρνει σε επαφή με τις υπερβατικές οντότητες και την παγκόσμια νοημοσύνη.
Ο άλλος εαυτός μας δεν αισθάνεται φόβο και δεν γνωρίζει όρια. 'Έχει τεράστιες δυνατότητες και επιλογές, και μπορεί να πετύχει τα πάντα, διότι είναι τμήμα του θεϊκού νου. 'Έχει επίγνωση των προβλημάτων και των αναγκών του τρισδιάστατου εαυτού του, και γνωρίζει τις ζητούμενες εξελίξεις με τη διάνοιξη πρόσβασης σε όλα τα κέντρα πληροφοριών, σε κάθε στιγμή που θα το θελήσει αυτός. Μπορεί να ενδυναμώσει τον υλικό εαυτό του με ελπίδα, αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, θάρρος και κάθε δύναμη όταν απαιτηθεί, να μετριάζει ή και να εξαφανίζει τελείως το φόβο του θανάτου, την απόγνωση και την αγωνία που τον αποσυντονίζουν και αποτελούν τη γενεσιουργό αιτία όλων των παθήσεων.
Η επικοινωνία με τον άλλον εαυτό μας είναι πολύ προσωπική υπόθεση, και κατά κανόνα εκτελεί πιστά τις εντολές που του δίνουμε. Για να συνομιλήσουμε καλλίτερα με τον άλλο εαυτό μας η καλλίτερη ώρα είναι πριν από τον ύπνο. Με κλειστά μάτια χαλαρώνουμε, γαληνεύουμε την ψυχή μας και εκπέμπουμε κύματα αγάπης, συμπαθείας, συμπόνιας προς όλες τις κατευθύνσεις, ακόμη και προς αυτούς που μας έβλαψαν. Αρχικά δίνουμε εντολή να μας εξασφαλίσει έναν ήρεμο ύπνο, και να ξυπνήσουμε ευδιάθετοι και χαρούμενοι.
Κατόπιν, με αναδρομή στο παρελθόν αναζητούμε τα αίτια του προβλήματος ή των προβλημάτων που έχουμε για επίλυση και διαγράφουμε από τον εγκέφαλό μας όλα τα αίτια που τα δημιούργησαν. Μεταβιβάζουμε την ευθύνη επίλυσης του προβλήματος εξ ολοκλήρου στον άλλο εαυτό μας και κοιμόμαστε.
Τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν κλείνουμε τα μάτια και προσπαθούμε να ανοίξουμε την πύλη φωτός του εγκεφάλου μέσω της οποίας ερχόμαστε σε επαφή με τη νοόσφαιρα και τις φωτεινές υπερβατικές οντότητες. Το φως αυτό είναι εκτυφλωτικό σαν ήλιος, και δεν υπάρχουν λόγια στο ανθρώπινο λεξιλόγιο για την περιγραφή των εικόνων και των συναισθημάτων. Το άνοιγμα της πύλης φωτός μπορεί να αργήσει αλλά κάποια στιγμή θα γίνει αν προσπαθούμε συνεχώς.
Η ήρεμη σκέψη μας συνδέει με το συμπαντικό νου. Ο παράλληλος εαυτός μας κινείται μέσα στο σύμπαν επισκέπτεται όλα τα ενεργειακό πεδία και όλα τα κοσμικά αρχεία στα οποία είναι καταχωρημένη η σοφία του παγκόσμιου νου για την εξεύρεση καταλληλότερης επίλυσης του προβλήματός μας. Υπάρχει πιθανότητα να πάρουμε τις απαντήσεις που ψάχνουμε για το πρόβλημά μας και με όνειρα.
Ποτέ δεν ζητάμε βοήθεια από το συμπαντικό νου, γιατί μας παραχώρησε μέρος των δυνατοτήτων του και μας κατέστησε «εν δυνάμει θεούς»- μόνο ευχαριστίες αναπέμπουμε προς αυτόν. κάθε είδους βοήθεια τη ζητάμε από τον παράλληλο εαυτό μας ο οποίος και θα φροντίσει να ικανοποιήσει το αίτημά μας.
Μόνο σε πολύ δύσκολες και επείγουσες περιπτώσεις ζητάμε τη βοήθεια του θεού.
Η επικοινωνία με τον άλλον εαυτό μας πρέπει να είναι συνεχής για να βρισκόμαστε σε επαφή μαζί του ώστε να έχουμε καλλίτερα αποτελέσματα. Μπορεί να φαίνεται μυστικιστική διαδικασία αυτή όμως δεν είναι. Τα εμπόδια που θα παρουσιαστούν με τη μορφή αμφιβολίας πρέπει να παρακάμπτονται γιατί εμποδίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του άλλου μας εαυτού.
Η ενέργεια που εκπέμπει ο ανθρώπινος νους παράγει δονήσεις που δηλώνουν κάθε στιγμή την παρουσία μας στο συμπαντικό νου. Οτιδήποτε κάνουμε, λέμε και σκεφτόμαστε εξέρχεται από τον ανθρώπινο νου με τη μοναδική ιδιοσυχνότητα του κάθε ατόμου σαν σκεπτομορφή, η οποία επιστρέφει πίσω σε εμάς. Εάν είναι αρνητική σκέψη πνίγει ψυχικά το άτομο πομπό και το αρρωσταίνει.
Η προσέλκυση του καλού ή του κακού εξαρτάται από το είδος της ενέργειας την οποία εκπέμπουμε και με την οποία ταυτιζόμαστε.
Είμαστε απόλυτα υπεύθυνοι για τη ζωή μας, όπως είμαστε υπεύθυνοι και για τις σκέψεις τα συναισθήματα και τις συνέπειες που προκαλούν αυτό.
Η ακόρεστη επιθυμία και το άγχος για την απόκτηση υλικών αγαθών δημιουργούν κατά κανόνα αρνητικά συναισθήματα, που προκαλούν πολύ ταραγμένες αρνητικές ενεργειακές δονήσεις στις οποίες ο συμπαντικός νους δεν μπορεί να ανταποκριθεί θετικά και επιστρέφουν βίαιες στον αποστολέα τον οποίον πνίγουν ψυχικά.
Κάθε άτομο κατέχει μια μορφή συνείδησης και όταν άτομα ομοειδούς συνείδησης ενώνονται, συγχωνεύονται και δημιουργούν ένα ενεργειακό σώμα καθορισμένης παλμικής έντασης. Για παράδειγμα η μαζική προσευχή είναι ένας έντονος παλμός που φθάνει ακαριαία μέχρι τη βάση της δημιουργίας.
Η φωνή είναι κραδασμοί. Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούμε τη φωνή μας είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στη διαμόρφωση της μοριακής δομής του σώματός μας. Οι κλαψιάρικες φωνές δημιουργούν πολύ αρνητικές καταστάσεις. Άτομα που μιλάνε με αυτό τον τρόπο σπάνια είναι χωρίς προβλήματα. Ο κακός άνθρωπος έχει επικριτική φωνή και φαίνεται να προσελκύει τη βία τα ατυχήματα και τις καρδιακές παθήσεις. 'Όταν ένα άτομο αρχίζει να αλλάζει τον τόνο της φωνής του αρχίζει να αλλάζει τη ζωή του.
Ο συντονισμός με το συμπαντικό νου που προκαλεί ο ψαλμός η προφορική προσευχή και η συνειδητή χρήση της φωνής με ηρεμία και αισθήματα αυτοπεποίθησης δίνουν την απαραίτητη θετική φόρτιση στον άνθρωπο.
'Ο,τι μέχρι σήμερα ονομάζαμε μαγεία αφύσικο και μυστήριο είναι στην πραγματικότητα οι άγνωστοι μηχανισμοί του κβαντικού ενεργειακού κόσμου και το αποτέλεσμα φυσικών κανόνων. Η συνείδηση και η ενέργεια του ανθρώπινου σώματος βρίσκονται σε αέναη κίνηση και παλλόμενα εναρμονίζονται με τα ενεργειακό πεδία του σύμπαντος.
Γεράσιμος Καλογεράκης, ΦΩΣ Από ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ, σελ. 294-298, εκδ. Δίον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου