Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΑ - ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ – ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι κανείς δεν  μπορεί να αποδείξει πως πριν από τον τελευταίον προχριστιανικό αιώνα δεν υπήρξαν πολλοί πολιτισμοί, που δημιούργησαν οι Έλληνες του απώτατου παρελθόντος.
Μάλιστα, ο Ορφεύς δίδασκε πως η Γη είναι ΣΦΑΙΡΙΚΗ, πως ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ!
Εις τον Ύμνο της Φύσεως, ο Ορφεύς λέγει: «Δεινοκαθεκτε, άψοφον αοτρογάλοισιν ποδών ίχνος ειλίσουσα».
Δηλαδή, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΣΕ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΡΟΒΙΛΙΖΕΣΑΙ (ΚΙΝΕΙΣΑΙ) ΑΘΟΡΥΒΩΣ, ΩΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΤΟΥΜΕ ΕΠΑΝΩ ΣΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΘΑ ΤΟΝ ΘΟΡΥΒΟ ΣΟΥ!
Βλέπουμε, λοιπόν, ότι στο απώτατο παρελθόν οι Πυρφόροι Έλληνες είχαν έναν ανώτερο πολιτισμό, απ, ό,τι είχαν στην κλασσική εποχή. Όλα αυτό είχαν ως φυσικό επακόλουθο να μην τα γνωρίζουν οι Έλληνες της τελευταίας προχριστιανικής χιλιετίας, για τούτο και ο Σόγχις, δηλ. ο ιερεύς της Σαίδος είπε στον Σοφό Αθηναίο: «Σόλων, Σόλων, σεις οι Έλληνες είσθε αιωνίως παιδιά- κανείς Έλλην δεν είναι γέρων.... διότι πολλαί καταστροφαί ανθρώπων έχουν γίνει και θα γίνουν…».
Ο Έλλην γνώριζε -ενστικτωδώς- ότι είναι υποχρεωμένος να ερευνήσει για το παρελθόν του. Πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο το αποδέχονται όλοι οι ανεξάρτητοι ερευνητές. Ο Χρήστος Αυλωνίτης στο εξαίρετο έργο του «ΟΔΥΣΣΕΩΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ» ταυτίζει σε ένα σημείο τον Οδυσσέα με τον κάθε Έλληνα, γράφοντας ότι «η τόση νοσταλγία, αλλά και φιλομάθεια του Οδυσσέα, μοιάζει να είναι ο απόηχος της άσβεστης επιθυμίας κάθε Έλληνα ταξιδευτή, για προσπέλαση συνόρων, εξερεύνηση του αγνώστου κι επιστροφή πίσω στην Πατρίδα. Μοιάζει με αναφορά στη Μητρόπολη του ξενιτεμένου ελληνισμού». (Χ. Αυλωνίτης: «Οδυσσέα Περίπολος, η Γιγάντια Εξάπλωση των Ελλήνων», σελίς 246, εκδόσεις “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ”, Αθήναι). Συμφωνούμε απόλυτα με τον εν λόγω συγγραφέα!
Από το βιβλίο του Ανέστη Κεραμυδά, Ατλαντίς το Μυστικό των Μυστικών, σελ. 82-83, εκδ. Ιστοριογνωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου