Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Είναι ουράνια και παγκόσμια έννοια, δεν φθείρεται, δεν παρακμάζει,  δεν εκφυλίζεται, γιατί εκφράζει τη σοφία των  θεών, και αποτελείται από ένα  ευρύ σύνολο, γνώσεων, αξιών και  αρχών που  δόθηκε στους  Έλληνες, με σκοπό την μετάδοση τους σε όλη την γη ώστε αυτή να μεταμορφωθεί σε ουράνια κοινωνία.
Ο Ελληνισμός και σήμερα και  χθες και στο  διηνεκές ήταν, είναι και θα  είναι, ο  εκφραστής του  θείου, της ευσέβειας, της  επιείκειας, της  ειλικρίνειας, του  δικαίου, της ηθικής, της  αλήθειας και της αρετής. Είναι το κάλλος της  ζωής. Είναι  μόνος του όλες οι αρετές μαζί. Η πνευματική  έκφραση του ωραιότερου κόσμου, που φώτισε μέχρι σήμερα, μέσα στην άβυσσο του χρόνου ο φωτοδότης ήλιος.
Η φλόγα και το  πάθος του νου του κόσμου. Η μεγαλοφυΐα του  δημιουργού, η αγάπη για την πατρίδα και τις αιώνιες αρετές, που τον  ανεβάζουν στον  ουρανό και τα αστέρια. Αρετές μοναδικές που  χαρακτηρίζουν τον Έλληνα, όπως ο ηρωισμός, η ελευθερία, η φιλοπατρία, η δικαιοσύνη, η  αξιοπρέπεια, ο ανθρωπισμός, η υψηλοφροσύνη, η  μεγαλοψυχία και η προστασία των αδυνάτων και δυστυχισμένων.
Αυτές τις αρετές  προσπαθούν  2000 χρόνια να  ξεριζώσουν,  χωρίς να  μπορούν.
Ο Ελληνισμός ξέρει να τιμά όχι μόνο τους δικούς του θεούς αλλά και τους  θεούς των άλλων λαών ακόμη και των ηττημένων. Θεοποιεί τους ήρωες  του. Αποθεώνει τους πολεμιστές. Τιμάει τους  νεκρούς και μετουσιώνεται σε  υπεράνθρωπο, αφού ο  ιπποτισμός, η  υψηλοφροσύνη και  γενναιοφροσύνη  προς τους αιχμάλωτους  πολέμου ξεπερνά κάθε τι ανθρώπινο και ταυτίζεται με το  θείο σε μια  προσπάθεια να απαλύνει τη δυστυχία του ηττημένου.
Είναι τα Αιώνια Θεϊκά χαρίσματα που κρατούν τον Ελληνισμό πάντα  επίκαιρο σε όλες τις  εκφάνσεις της ιστορίας.
Ο Ελληνισμός είναι η αιώνια ιδέα του  πνεύματος, τα άγια των αγίων τα ακατάλυτα  ιδανικά της φωτεινής ιστορίας και της  ανθρώπινης  ζωής.
Όλες αυτές οι αρετές και αξίες  γέννησαν τις ατέλειωτες στρατιές των  Σαλαμινομάχων, Μαραθωνομάχων, των Μακεδόνων και άλλων  ένδοξων ηρώων, που φωτίζουν τον κόσμο με το όραμα της  υπερκόσμιας  μορφής του Έλληνα. Η ανδρεία στον Έλληνα μεταφράζεται σ' ένα αδιάκοπο αγώνα, μια ηρωική μάχη  ψυχής, που έχει σκοπό τη λάμψη και το μεγαλείο της  Ελλάδας. Το φως του Ελληνισμού είναι η μόνη  ελπίδα που απέμεινε, η μόνη πίστη και η μόνη σωτηρία της ανθρωπότητας που συγκλονίζεται, από την χυδαιότητα και τον υλικό μηδενισμό.
Οι  λαοί και τα  έθνη  ζουν με την ιστορία  τους.
Η Ελληνική ιστορία είναι ιστορία όλου του κόσμου. Οι αθάνατες στρατιές των ηρώων της σε όλες τις  εποχές και σ' όλες τις αιώνιες στιγμές, μετέβαλαν την Ελληνική ψυχή σε ολοκαύτωμα, οι  φλόγες του  οποίου καταυγάζουν το  ανέσπερο φως του Ελληνισμού, που φωτίζει το δρόμο της ιστορικής  μοίρας, που είναι και μοίρα όλου του  ανθρώπινου  γένους.
Άθελα μου, με  συνεπήρε το θεϊκό μεγαλείο των προγόνων μας. Η ψυχή μου μαγεύτηκε από την απόκοσμη μουσική των  παιάνων. Οι μυστηριακές  προσευχές όλων των αιώνιων μυστών,  ιεροφαντών της Ολύμπιας θρησκείας του Μεγάλου Δία, του αιωνίου  Όντος με οδήγησαν σε  υπερκόσμιες σκέψεις.
Οι άνθρωποι του σκότους και των ξένων θεών για 2000  χρόνια  προσπαθούν να αφανίσουν τα ίχνη των Αρχαίων Ελλήνων Θεών.  Όμως  απέτυχαν.
Μοίρα θεϊκή επιφύλαξε στην Ελλάδα το προνόμιο να προετοιμάσει τον κόσμο για τον  γυρισμό των Ολυμπίων, για να καταξιωθεί η ανθρώπινη ύπαρξη και να αποκτήσει και πάλι νόημα και αξία.
Του Στρατηγού και συγγραφέως κ. Γερ. Καλογεράκη, από το βιβλίο του «Η Άγνωστη Αρχαιολογία Των Ελλήνων», εκδόσεις Δίον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου