Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Η ζωή στον Άρη δεν μπορεί να αποκλειστεί, δήλωσε σε άρθρο του στην εφημερίδα του Βατικανού ο αστρονόμος του Πάπα. Ο πατέρας Γκαμπριέλ Φούνες είπε ότι νοήμονα όντα, δημιουργημένα από τον Θεό, δεν αποκλείεται να υπάρχουν στο διάσημα. Ο αστρονόμος του Πάπα δήλωσε ότι η αναζήτηση μορφών εξωγήινης ζωής δεν έρχεται σε αντίθεση με την πίστη στον Θεό. Είπε μάλιστα ότι πολλοί επιστήμονες πιστεύουν στον Θεό.
Ο πατέρας Φούνες είπε ότι όπως υπάρχουν πολλές μορφές ζωής στη γη, έτσι θα μπορούσαν να υπάρχουν νοήμονα όντα και στο διάστημα, μερικά από τα οποία θα μπορούσαν να είναι απαλλαγμένα από το προπατορικό αμάρτημα, δηλώνει.
Ερωτώμενος για την καταδίκη του Ιταλού αστρονόμου Γαλιλαίου, πριν από τέσσερις αιώνες, ο αστρονόμος του Πάπα λέει ότι έγιναν λάθη στο παρελθόν, αλλά ότι έχει έρθει η ώρα για το Βατικανό να γυρίσει σελίδα και να κοιτάξει στο μέλλον.
Το άρθρο της εφημερίδας του Βατικανού είχε τίτλο «Οι εξωγήινοι είναι αδελφοί μου». Ο πατέρας Φούνες είναι διευθυντής του Αστεροσκοπείου του Βατικανού κοντά στη Ρώμη και συνεργάζεται με πολλά πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.
Σε μια προσπάθεια να τονώσει τις σχέσεις του με την επιστήμη, το Βατικανό διοργανώνει το 2009 συνέδριο για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Δαρβίνου.
(www.in.gr, 14/5/2008)
Χμμμ, υπάρχουν όμως και τα "ιερά βιβλία", τα οποία στηρίζονται στο γεωκεντρικό σύστημα! Τί κάνουμε με αυτές τις αντιλήψεις; Και αν οι εξωγήινοι έχουν αλλιώτικο θεό, άλλο υιό θεού και διαφορετικές αντιλήψεις, πώς θα συνεννοηθούν οι εκκλησιαστικοί μηχανισμοί; Άσε που μπορεί οι εξωγήινοι να έχουν υποπέσει σε άλλα "προπατορικά" αμαρτήματα... Παλαιότερα έκαναν πολέμους και η θρησκεία του ισχυρότερου ανακηρυσσόταν ως "αληθινή", τώρα τί θα κάνουν οι θρησκευτικοί ηγέτες και οι μηχανισμοί τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου