Τρίτη 12 Μαΐου 2020

ΕΡΩΤΑΣ Η ΜΟΥΣΙΚΗ!!!

Θα μπορούσαμε άραγε να φανταστούμε μια ημέρα στην καθημερινότητά μας χωρίς έστω και τον τυχαίο ήχο ενός τραγουδιού, χωρίς έστω και τις φευγαλέες νότες από το ραδιόφωνο ή από άλλο μέσο;
Πώς θα ήταν άραγε οι σχέσεις των ανθρώπων εάν δεν υπήρχε ένα τραγούδι να τις εκφράσει, τον έρωτα για παράδειγμα, ή την απογοήτευση;
Η μουσική λοιπόν είναι μια γλώσσα, ένας σημαντικός τρόπος έκφρασης των ανθρωπίνων σκέψεων και συναισθημάτων. Μια γλώσσα τόσο πλούσια ώστε να καλύπτει όλο το φάσμα αυτών των σκέψεων και συναισθημάτων.
Είναι μια γλώσσα για όλους τους ανθρώπους. Είναι μια γλώσσα που είναι εκεί και μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και όταν η κανονική γλώσσα, ο λόγος αποδεικνύεται να είναι μικρής χρησιμότητας και αποτελεσματικότητας ως προς την έκφραση κάποιων καταστάσεων ή σκέψεων ή συναισθημάτων.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο κάθε πολιτισμός, ανεξάρτητα με το πόσο αναπτυγμένος, ή φωτεινός ήταν έχει παράξει και δημιουργήσει μουσική. Οι Αρχαίοι Έλληνες, είχαν εντοπίσει σε τέτοιο βαθμό τη σημαντικότητα της μουσικής που στο Δωδεκάθεο είχαν έναν θεό, τον Απόλλωνα, ως αποκλειστικό θεό της μουσικής.
Μουσικά όργανα απαντώνται ως αρχαιολογικά ευρήματα σε όλους τους Αρχαίους πολιτισμούς και είναι από τα παλαιότερα αντικείμενα που βρέθηκαν ποτέ.
Επιστημονικές μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι η μουσική επηρεάζει πολλά μέρη του εγκεφάλου μας σε μεγάλος βάθος και δημιουργεί μνήμη. Ακόμη και τα μικρά παιδιά, που δεν έχουν μορφώσει ολοκληρωμένο λόγο, αντιδρούν θετικά στο άκουσμα μιας μελωδίας που έχουν ξανακούσει.
Η μουσική λοιπόν είναι σημαντική γιατί η μουσική δημιουργείται από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο και γιατί υπάρχει για να εκφράσει όλα μας τα θέλω, τα πρέπει, τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις καταστάσεις που μας χαρακτηρίζουν. Είναι μια γλώσσα που την μιλάμε όλοι και την μεταφράζουμε ανάλογα με τα βιώματά μας και την ψυχοσύνθεσή μας.
Είναι συνάμα, μια γλώσσα τόσο πλούσια που έχει πληθώρα «διαλέκτων», τζαζ, ποπ, ροκ, σόουλ, φάνκυ, μπλουζ, παραδοσιακή, συρτάκι, κτλ. Όλες με τον ίδιο σκοπό, όλες να εκφράσουν εμάς και τις καταστάσεις που βιώνουμε.

2 σχόλια:

Rennesense είπε...

Ευχαριστώ πολύ για την αναδημοσίευση!!
Συγχαρητήρια για το υπέροχο μπλογκ σας, επίσης!:)

Σείριος είπε...

Κι εγώ ευχαριστώ!!! :)

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου