Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ – ΛΗΤΩ, ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΠΟΛΛΩΝ, Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ!

«Η Άρτεμις εγεννήθη πριν απ΄ τον Απόλλωνα και βοήθησε την μητέρα της Λητώ, να ξεγεννήσει τον Απόλλωνα. Εδώ, δεν είναι παιδαριώδες. Εδώ κρύβεται ότι κατά τη δημιουργία του Σύμπαντος Κόσμου, προηγήθηκαν οι κοσμικές ακτινοβολίες της Αρτέμιδος και μετά από εκατομμύρια, δισεκατομμύρια χρόνια δημιουργήθηκε το ηλιακό μας σύστημα, που εκπροσωπείται από τον Απόλλωνα.

Και το “Λητώ”, δεν είναι τυχαίο το όνομα. Είναι φως. Ηλιοφώς κατερχόμενον ενισχυμένον κάτω εδώ στον χώρο. Τον μεγάλο χώρο. Ωμέγα. Ωμέγα! Δεν βάζουμε Λητώ, όμικρον, ο, μικρό...

Στην Κρήτη την Λητώ την λένε Λατώ. Που σημαίνει (από το Λας) η πέτρινη μεγάλη περιοχή. Είναι δωρικό.

Αυτή είναι η προσέγγιση κατά Ησίοδο, του ονόματος Λητώ και του Μύθου του συμβολικού, πως γεννήθηκε η Άρτεμις πρώτη και μετά βοήθησε τη μητέρα να ξεγεννήσει τον Απόλλωνα.
Βεβαίως η πρώτη κοσμική ακτινοβολία η συμπαντική και μετά η ηλιακή του δικού μας συστήματος με αρχηγέτη τον Απόλλωνα.
Και δεν λέει εδώ του Δία. Ο Δίας είναι ο ήλιος, είναι η μάζα, είναι η δύναμη. Είναι οι υδρογονικές εκρήξεις που γίνονται επάνω. Ο Απόλλων είναι η ακτινοβολία. Αυτή που φέρει την ζωή εδώ και την ζέση και την ζεύξη».

Ελευθέριος Διαμαντάρας

(απομαγνητοφωνμένο απόσπασμα από ραδιοφωνική εκπομπή: https://www.youtube.com/watch?v=DiG25Ax6Lws

Ο κ. Ελευθέριος Διαμαντάρας είναι ακαδημαϊκός, συγγραφέας και ερευνητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας. Περισσότερα για το βιογραφικό του εδώ: http://www.knossopolis.com

Εικόνα: Δίας, Λητώ, Απόλλων, Άρτεμις. Αναθηματικό ανάγλυφο -420 wikimedia.org

---------------------------------------

μύθος : «σκοτεινός λόγος, παρά το μύω» (Ε.Μ). (μύω = κλείω∙ - κατάληξη –θος από το θέω = τρέχω. Κατά τον Γ. Μιστριώτη (Μεγάλη Ελληνική Γραμματολογία) «ο μύθος  δεν δύναται να γίνει καταληπτός εάν υπερβαίνει τας δυνάμεις της μνήμης. Διά τούτο πρέπει να είναι ευμνημόνευτος». 
Ενώ ο Πλάτων στον «Κριτία» σημειώνει: «ΜΥΘΟΥ ΜΕΝ ΣΧΗΜΑ ΕΧΟΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΕΣΤΙ» (22, c-d). 
Δηλαδή

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΥΘΟ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου