Σάββατο 1 Απριλίου 2023

ΚΥΠΡΟΣ - 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 - ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ

1η Απρίλιου, η Κύπρος μας ξυπνάει με τη φωνή του Γεωργίου Γρίβα Διγενή να την καλεί. Να την καλεί στον Αγώνα για την αποτίναξη του Αγγλικού ζυγού και για την Ένωση με την Μητέρα Ελλάδα.

Σε αυτόν τον Αγώνα, ο κυπριακός ανθός, έδωσε το παρόν. Και πότισε το Άγιο χώμα της Κύπρου μας με το αίμα του. 

Με μπροστάρη το Διγενή και με σαλπιστές Νίκης νέα παιδιά, μαθητές, έφηβους αλλά και ψυχωμένους άντρες, η αγγλική αυτοκρατορία ταπεινώθηκε.

Ευγενικές μορφές πέρασαν στο πάνθεον των Ηρώων του Ελληνισμού.
Αυξεντίου, Μάτσης, Καραολής, Δημητρίου, Παλληκαρίδης, Δράκος, Δημητρίου, Γεωργάλλας και δεκάδες ακόμα νέοι Έλληνες της Κύπρου, συγκλόνισαν τον Ελληνισμό και τον έκαναν να κλάψει από λύπη αλλά και υπερηφάνεια. Η αγγλική τρομοκρατία, οι απαγχονισμοί και τα βασανιστήρια δεν μπορούσαν να λυγίσουν τον πόθο για τη Λευτεριά! http://himara.gr/

Tην Ελλαδα Αγαπω Αλλα Και Εσενα. Μάριος Τόκας. Στίχοι - Ευαγόρας Παλληκαρίδης. Ερμηνεία - Κώστας Χατζηχριστοδούλου 

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ

ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ - Ο ΝΕΑΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ, ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙ ΣΤΑ 18 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ «ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ»

ΚΥΠΡΟΣ: ΤΟ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ – ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ, ΤΟΥ ΤΕΛΑΜΩΝΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ, ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΣΥ ΣΤΟΛΙΔΙ !!!

30.11.1955: ΟI ΒΡΕΤΤΑΝΟI ΕΠIΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΓΕΩΡΓIΟ ΓΡIΒΑ - ΔΙΓΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 5.000 ΛIΡΩΝ ΚΑI ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕ 10.000 ΛIΡΕΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΙΒΑ !!!

ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΚΑΡΑΟΛΗΣ – ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΗΡΩΙΣΜΟΥ - ΟΙ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ- Η 10η ΜΑΪΟΥ 1956 ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΡΟΣΗΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΚΡΑΙΩΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου