Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΙΦΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ - ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

Η επίφυση είναι το μέρος του εγκεφάλου που ενδυναμώνει αυτό που είναι γνωστό ως η "έκτη αίσθηση" και άλλες παραφυσικές ικανότητες. Είναι επίσης το κέντρο της αίσθησης της ευτυχίας.
Η επίφυση είναι σε αδράνεια στο μέσο άτομο.
Μια αδρανής επίφυση είναι ισοδύναμη με έναν αποκομμένο νωτιαίο μυελό, όπου το μυαλό δεν μπορεί να στείλει μηνύματα ή να κινήσει μέλη του σώματος πέρα από τη περιοχή που έχει αποκοπεί. Η μόνη διαφορά είναι ότι η επίφυση επηρεάζει τη ψυχή.
Με το πέρασμα των αιώνων, εξαιτίας του Χριστιανισμού και των σχετικών "θρησκειών", η ανθρωπότητα έχει παρακμάσει εξελικτικά και πνευματικά. Αυτός είναι ο λόγος που η ανθρωπότητα στο σύνολό της είναι πνευματικά ανίσχυρη. Ο στόχος της Χριστιανικής Εκκλησίας πάντα ήταν να κρατήσει την ανθρωπότητα σε άγνοια και χωρίς δύναμη. Κάθε φορά που η Χριστιανική Εκκλησία καταλάμβανε τον έλεγχο μιας περιοχής, τα αρχαία έγγραφα απομακρυνόντουσαν και/ή καταστρέφονταν. Η εκκλησία τότε αντικαθιστούσε τη γνώση που αφαίρεσε με ψέματα και με ψευδείς ιστορίες. Αυτός είναι ο λόγος που η ανθρώπινη φυλή είναι στο σημείο που βρίσκεται σήμερα πνευματικά. Κατάπτωση, αρρώστια, μαρασμός, ανικανότητα και άγνοια είναι τα αποτελέσματα της απώλειας αυτής της γνώσης.
Το μέσο άτομο χρησιμοποιεί μόνο το 5-10% της ισχύς του μυαλού του. Αυτό είναι ανάλογο με ένα μέλος του σώματος που έχει ακινητοποιηθεί σε γύψο και είναι άκαμπτο και μαραμένο, αλλά σε ακόμα χειρότερη κατάσταση. Η ανθρωπότητα έχει στερηθεί πρόσβαση στις πνευματικές δυνάμεις μέσω της έλλειψης χρήσης τους από γενιά σε γενιά και τις έχει χάσει σχεδόν όλες.
Για να ενεργοποιήσετε την επίφυση, διαλογισμοί ισχύος θα πρέπει να γίνονται συχνά. Απαιτείται χρόνος για να ενδυναμωθεί αυτός ο αδένας για να ενεργοποιηθεί και να χρησιμοποιηθεί.
Η επίφυση δουλεύει σε συνδυασμό με την υπόφυση. Και οι δύο αδένες ενεργοποιούνται μέσω του διαλογισμού ανοίγματος του τσάκρα της κορώνας.
Η επίφυση και η υπόφυση προσαρμόζουν και χαμηλώνουν τη συχνότητα των βιοηλεκτρικών ροών. Είναι μετασχηματιστές πνευματικής ενέργειας. Η πνευματική ενέργεια εισέρχεται από τα υψηλότερα τσάκρα και κατεβαίνει μέσω του τσάκρα της κορώνας όπου φτάνει στην επίφυση του εγκεφάλου. Καθώς μπαίνει στον εγκέφαλο, ο ρυθμός της δόνησης μειώνεται. Μια ενεργοποιημένη επίφυση λειτουργεί ως μετασχηματιστής που χαμηλώνει τον ρυθμό της ενέργειας σε μια χαμηλότερη συχνότητα. Η ενέργεια μπαίνει και κινείται από την περιοχή του υποθαλάμου του εγκεφάλου προς την υπόφυση. Η υπόφυση μετασχηματίζει την ενέργεια σε μια ακόμα χαμηλότερη συχνότητα ώστε να μπορεί να απορροφηθεί και να διαβαστεί από τον εγκέφαλο.
Η ανθρωπότητα στο σύνολό της λειτουργεί σε μια χαμηλή συχνότητα. Ο διαλογισμός ισχύος και η στρέψη των τσάκρα μας επιταχύνει αυτή τη δόνηση σε υψηλότερα επίπεδα όπου είμαστε πνευματικά ανοιχτοί και έχουμε αντίληψη. Μια υψηλότερη δόνηση μας προστατεύει επίσης από ασθένειες και αρνητικές ενέργειες.
Το μεσολόβιο λειτουργεί για να ανταλλάσει πληροφορίες ανάμεσα στα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν τη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου, καθώς ζούμε σε έναν κόσμο που βασίζεται στο αριστερό ημισφαίριο. Ο διαλογισμός κενού σιωπά την αριστερή μεριά, της σκέψης και της λογικής, και μας ανοίγει τη δεξιά πλευρά, που είναι η διαισθητική/πνευματική πλευρά.
Το φως είναι απαραίτητο για τη ψυχή. Τόσο πολύ αρνητικότητα έχει συσχετιστεί με το φως λόγω της κατάχρησης των θρησκειών της δεξιάς ατραπούς και τη κίνηση της νέας εποχής. Το φώς συνδέεται με την αστραπή που συμβολίζει τη δημιουργία και είναι ένα αρχαίο σύμβολο του Θεού Δία, τον κεραυνό. Μπορούμε να ταξιδέψουμε στο φως και να χρησιμοποιήσουμε το φως για τους δικούς μας σκοπούς...
Ησίοδος Φοίβος ΑριστόΔιος
ΠΗΓΗ: http://el-lania.blogspot.gr/

10 σχόλια:

Καλλιστώ είπε...

Η έκθεσή μας στον ήλιο συμβάλει στην καλή λειτουργία της υπόφυσης.Η οποία ευθύνεται για την σωστή λειτουργία των ορμονών μας.
Δεν είναι μόνο ο διαλογισμός αλλά και ο ήλιος που μας χρειάζεται για την ενεργοποίηση της επίφυσης.

Ανώνυμος είπε...

Στο διαλογισμο πρεπει να προσπαθουμε να μην σκεφτομαστε τιποτα, να κραταμε το μυαλο και τις σκεψεις μας αδεις? Και αν ναι, μετα τι γινεται? Ευχαριστω

Σείριος είπε...

Είναι εσωτερική αρμονία ισορροπία καθαρότητα αγνότητα εσωτερική αναγέννηση και πάνω από όλα είναι συνειδητότητα ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ.

Ξεκίνα την προσωπική σου έρευνα.

Ηπιόνη είπε...

Ο διαλογισμός δεν είναι μια προσωρινή κατάσταση συνείδησης αλλά μια συνεχής εσωτερική επιθυμία για την κάθαρση της ψυχής και του νου.
Στόχος του διαλογισμού είναι η ένωση του μέρους της ψυχής που έχει εγκλωβιστεί μέσα στο σώμα με το μέρος εκείνου που είναι έλεύθερο και κινείται έξω απο το σώμα,γύρω και μέσα στον εαυτό του.
Η λύση της ψυχής απο την ύλη,είναι ο σκοπός της θεουργίας ή του διαλογισμού όπως τον γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος σήμερα.Η αυτογνωσία επιτυγχάνεται μέσα απο τον διαλογοσμό,δεν έχω παρά να συμφωνήσω με τα λόγια του Σείριου.

αγγελος είπε...

έχουν ακοστεί πολλά το τελευταίο καιρό τόσο για την επίφυση όσο και για τον διαλογιασμό. όμως είναι όλα τόσο γενικα. κάποιοι λένε ότι δεν εχει να κάνει με την ένωση που αναφέρει η Ηπιόνη αλλά το ακριβώς αντίθετο (μεχρι και ότι αν με τον διαλογισμό αφήνεις τα ινία του εαυτού σου σε άλλες δυνάμεις). Για τον διαλογισμό υπάρχουν απο μέρους μου πολλές αποροιές όπως πως τον κανεις, πως ξεκινάς και που αναμένεται να φτασεις αν τον κανεις σωστά, αν χρειάζεσαι κάποια καθοδήγηση και που βρίσκεις αυτην την καθοδήγηση, ή αν μπορείς και μόνος σου να ξεινησεις). πραγματικα κάποιος που ασχολείται θα μπορούσε να με βοηθησει προς τα που να "κοιταξω"?

Ανώνυμος είπε...

O διαλογισμός είναι κάτι πολύ απλό. Βρες ενα ήσυχο μέρος μακρυά από τηλέφωνα και θόρυβο.Αυτό μπορεί να είναι και ένα δωμάτιο του σπιτιού σου αλλά χωρίς θόρυβο. Αν γίνεται όμως κοντά στη φύση ,είναι τέλειο.Κάθεσαι σε μια ήρεμη στάση, κλείνεις τα μάτια και συγκεντρώνεσαι στην αναπνοή σου,εισπνοή-εκπνοή.Απλά παρατηρείς την αναπνοή (Την πηγή της ζωής!) Τίποτα άλλο.Ετσι αδειάζεις τον νου σου.Φυσικά στην αρχή θα έρχονται ένα σωρό σκέψεις και εικόνες ,δεν πειράζει όμως.Προσπάθησε να επικεντρώσεις την προσοχή σου στην αναπνοή.Πέντε λεπτά στην αρχή,μετά 10 κλπ.Λίγο κάθε μέρα είναι μια χαρά. Μπορείς να βρεις πολύ καλή συνοδευτική μουσική αν ψάξεις στο διαδίκτυο για μουσική meditation και βρεις αυτήν που σου ταιριάζει. Είναι μια καλή αρχή και η αρχή,ως γνωστόν,είναι το ήμισυ του παντός.Από κει και πέρα χρειάζεται λογική επαφή με τον ήλιο και βόλτες στην φύση (πάλι με μέτρο όμως και σε κατάλληλο μέρος) χωρίς παπούτσια.Ετσι επιτυγχάνεις γειωση,δηλαδή επαφή με το γήινο ρεύμα.

Λήδα Σολδάτου είπε...

Αγγελε καλησπέρα. Θα μπορούσες να απευθυνθείς σε κάποια σχολή εσωτέρας θεραπευτικής για να σε καθοδηγήσουν σωστά στον διαλογισμό. Μία από τις σχολές είναι και αυτή της Λένας Λειβαδίτη. Μπορείς να την βρεις στο internet η στον κατάλογο. Πάντως γενικά καλά κάνεις και ρωτάς, δεν είναι ένα θέμα που πρέπει κανείς να παίρνει επιπόλαια. Νομίζω ότι σε αυτές τις σχολές μπορούν να σε καθοδηγήσουν. Επίσης υπάρχει το βιβλίο του Σαρανταριάν, η επιστήμη του διαλογισμού οπού και εκεί θα βρεις ωραίες πληροφορίες.
Φιλικά
Λήδα Σολδάτου

αγγελος είπε...

Σας ευχαριστώ πολυ όλους για τις απαντήσεις σας. και σιγουρα θα ψαξω οτι μου ειπατε. βεβαια θα με βοηθούσε επιπλέον αν υπήρχαν άτομα που θα ήθελα να μοιραστουν μερος των εμπειριών τους (εφοσον το θελουν) με τον διαλογιασμο ώστε να καταλάβω καλύτερα τι είναι. Δυστυχως ομως ληδα δεν μενω αθήνα για να επισκευτό την σχολή που μου ανέφερες. σε ευχαριστώ πολυ πάντως ιδιαιτέρος.

φιλικα
άγγελος κ.

Georgios Kogias είπε...

Αγαπητέ Άγγελλε, επέτρεψέ μου να σου πώ κάποιαπράγματαγια τον Διαλογισμό. Ο Διαλογισμός είναι μια προσωπική διαδικασία του γνώθι σ' αυτόν και καλλίτερα επιτυγχάνεται μέσα από μελέτη αρχαίων κειμένων για να ανοίξει η σκέψη σου. Βασική προυπόθεση είναι η "αγαθή" σκέψη και η αγνή ψυχή. Τρόποι υπάρχουν πολλοί και ο καθένας σου προτείνει και από έναν. Τον τρόπο που θα επικοινωνήσεις με τον εσωτερικό πνευματικό σου εαυτό..θα τον βρείς μόνο σου. Κάποιες απλές βασικές τακτικές και μεθόδους διεργασίας διαλογισμού θα βρείς σε κάποιοιο βιβλίο που συστήνω ανεπιφύλακτα για μελέτη αρχής και είναι ένα "βιπεράκι" "Σχόλια στα χρυσά έπη των Πυθαγορείων" εύκολα θα το βρείς. Τα επόμενα βήματα θα τα βρείς μόσος σου. Τότε έχει αξία και αποτέλεσμα η προσπάθεια. Όλα τα άλλα.. είναι απλά "εμπορικοποιημένες γενικές γνώσεις και εφαρμογές. Ενα άλλο βασικό στοιχείο που πρέπει να κατ-έχεις, σαν προυπόθεση δηλαδή, είναι το να νοιώθεις "αγάπη" καισεβασμό πρός "'Ολα" και"Όλους". Εύχομαι να βρείς τον δρόμο και την γνώση που αναζητάς. Να είσαι πάντα καλά με σωματική υγεία και ευρωστία αλλά με πνευματικη διάγεια και ενάρετη ψυχή και βίο. Ένας ειλικρινής φίλος.

αγγελος είπε...

φιλε μου Georgios Kogias σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και φυσικα για τις πληροφορίες που μου εδωσες. με εκτίμηση

άγγελος κ.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου