Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

Κάποτε, πριν χρόνια, το 2001, ακούσαμε και διαβάσαμε, ότι στα Κερδύλλια Όρη, πάνω από την Ασπροβάλτα, θα λαξευτεί η γιγαντιαία προτομή του Έλληνα στρατηλάτη, του Μεγίστου της οικουμένης, Αλεξάνδρου. Η κατασκευή της προτομής του Μεγάλου Αλέξανδρου θα ήταν  η μεγαλύτερη τέτοιου είδους (mountain carving) καλλιτεχνική προσπάθεια στην Ευρώπη. Για το σκοπό αυτό είχαν  ήδη συγκεντρωθεί 15 εκατομμύρια δολάρια από προσφορές ομογενών της Αμερικής. in.gr - Γιγαντιαία προτομή του Μ. Αλέξανδρου θα λαξευτεί στα Κερδύλλια Όρη - Ειδήσεις - Πολιτισμός Όσο είδατε εσείς να γίνεται πραγματικότητα το έργο αυτό, άλλο τόσο το είδα κι εγώ… Δεν θα σχολιάσω τους λόγους  για τους οποίους  ακυρώθηκε το έργο. Απλώς το θυμίζω.
Πολύ λίγα χρόνια αργότερα, ακούσαμε ότι θα γινόταν στην πόλη της Δράμας, ένα αντίγραφο του Παρθενώνα, πάνω σε λόφο δίπλα στην πόλη, με μάρμαρο από την Θάσο. Και πάλι από ιδιωτική πρωτοβουλία. www.filosofia.gr :: Επισκόπηση Θ.Ενότητας - ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ Ούτε αυτό έγινε πραγματικότητα….

Τα θυμήθηκα όλα αυτά  με αφορμή την πρόσφατη είδηση - πρόταση για ίδρυση του Πυθαγόρειου Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών για την Αθανασία του Ανθρώπου (Π.Ι.Φ.Ε.Α.Α.) στη Γαύδο. Ελευθεροτυπία. Προσθέτουν επίσης ότι η ίδρυση του Ινστιτούτου περιλαμβάνει την κατασκευή ενός κτιρίου με συνεδριακή αίθουσα για την διεξαγωγή σεμιναρίων και συνεδρίων και την κατασκευή του Ναού του Απόλλωνος για τη θεατρική αναβίωση αρχαίων μυστηρίων (Ενοχλεί αυτό ε;). Ο δήμαρχος Γαύδου μιλώντας στο enet, είπε ότι το θέμα θα συζητηθεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Γαύδου, αλλά η απόφαση θα είναι αρνητική. «Θα τους πούμε ότι δεν θα γίνει τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Όχι» από την Μητρόπολη. Από την πλευρά της η Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου εξέδωσε προχθές ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «Το τελευταίο διάστημα στη νήσο Γαύδο, η οποία υπάγεται εκκλησιαστικά στην ανωτέρω Ιερά Μητρόπολη, γίνεται προσπάθεια ανοικοδόμησης «ναού» αφιερωμένου στον Απόλλωνα. Σκοπός του ναού αυτού, όπως προκύπτει από πληροφορίες του διαδικτύου είναι: 'Η διεξαγωγή σε αυτόνμυστήρια στους Έλληνες θεούς για χάριν της Ελλάδας'.Σε μια εποχή βαθιάς ηθικής και πνευματικής ύφεσης και παρακμής, απόρροια της οποίας είναι η οικονομική κρίση ως και ότι άλλο βιώνουμε στη ζοφερή πραγματικότητα του σήμερα, έχοντας ως αποτέλεσμα να γίνεται ο βίος μας αβίωτος, η Εκκλησία του Χριστού καλεί τα παιδιά Της και τον κόσμο όλο σε πνευματική αφύπνιση και εγρήγορση. Η προσπάθεια επιστροφής στην ειδωλολατρία, η αναβίωση του δωδεκάθεου και των διονυσιακών τελετών δεν δίδουν διέξοδο στα αλύτρωτα αδιέξοδα της καθημερινότητας μας, αλλά φανερώνουν και αποκαλύπτουν το βάθος και την ουσία του προβλήματος».
Μετά από όλα αυτά έρχεται στο νου μου το αντίγραφο του Παρθενώνα, που έφτιαξαν στην ΑμερικήParthenon Μάλλον ειδωλολάτρες οπισθοδρομικοί και νεοπαγανιστές θα είναι στην άλλη πλευρά της υφηλίου… θυμήθηκα και ένα άλλο "άσχετο" δημοσίευμα, εφημερίδας που επισυνάπτω. Δεν θα σχολιάσω τίποτα. Οι σκέψεις τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας. Αντί σχολίου, ας δούμε ένα πολύ μικρό απόσπασμα από την ταινία (ντοκυμαντέρ) μεγάλου μήκους « ΛΑΒΕΤΕ ΘΕΣΕΙΣ» του Θόδωρου Μαραγκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου