Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Ο ΕΡΩΤΑΣ, Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Στα Ορφικά Μυστήρια ο Υπερουράνιος Έρωτας γεννιέται μέσα από το Κοσμικό Αυγό, επιδρά επάνω στην άμορφη συμπαντική κατάσταση, συμβάλλοντας έτσι στην δημιουργία των αιθέριων μορφών. Εγκαθίσταται στο κέντρο της μορφής δημιουργώντας τον πυρήνα της, ωθώντας την σε μία περιστροφική κίνηση η οποία διαθέτει έναν παλμό που συν-πορεύεται με τον παλμό του Κοσμικού Σύμπαντος.
Είναι αυτός ο Έρωτας που εμφυσά την Ψυχή στην μορφή. Είναι το αρχέτυπο Ζην, ο Ζευς. Είναι το πρωταρχικό στοιχείο της δημιουργίας που είναι και θηλυκό και αρσενικό. Είναι η Ψυχή ενοποιημένη.
Καθώς η αιθέρια κυκλική Ψυχή, ξεκινά το ταξίδι της στον χώρο, κάποια κοσμική στιγμή συναντά μία υπέρλαμπρη – φωτεινή κατάσταση που την ελκύει. Είναι ο αρχέτυπος Ήλιος, μία φωτεινή – αιθέρια κρύα κατάσταση, υπέρλαμπρη.
Η Ψυχή καμωμένη από τα αρχέτυπα στοιχεία του Φωτός και της Αγάπης του Υπερουράνιου Έρωτα, έλκεται από κάθε τι το φωτεινό. Έλκεται από τον αρχέτυπο Πνευματικό Ήλιο και σμίγει μαζί του. Εκεί συναντά την Ουράνια Αφροδίτη και αρχίζει να περιστρέφεται γύρω από αυτήν. Η Ουράνια Αφροδίτη σμίγει με τον Ουράνιο ισορροπιστή Άρη και γεννιέται ο Ουράνιος Έρως.
Ο Ουράνιος Έρωτας σμίγει με την περιστρεφόμενη Ψυχή και αναπαράγει σε αυτήν τον Κοσμικό Νου. Η Ψυχή μεταμορφώνεται σε Ψυχή – Κόσμος. Αποκτά κοσμική συνειδητότητα.
Η Ψυχή που μέχρι τώρα ήταν Ένα, και θηλυκό και αρσενικό, όταν μεταμορφώνεται σε Ψυχή – Κόσμος διχοτομεί το αρσενικό και το θηλυκό. Αποκτά διπλή φύση που όμως το ουράνιο αρχέτυπο του Άρη ισορροπεί και ενοποιεί τις δύο φύσεις.
Η Ψυχή – Κόσμος αναπόφευκτα συνεχίζει το ταξίδι της προς χαμηλότερες διαστάσεις της ύλης, διότι η διχοτόμηση του Ένα σε Δύο δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε ανώτερες διαστάσεις όπου το Παν είναι Εν.
Τότε συναντά μία άλλη φωτεινή κατάσταση. Είναι ο θερμός Χθόνιος (υλικός) Ήλιος, μία προβολή του αρχέτυπου Ήλιου.
Εκεί η Ψυχή – Κόσμος συναντά την Πάνδημη – Χθόνια Αφροδίτη που σμίγε με τον Χθόνιο Ήφαιστο και γεννιέται ο Πάνδημος Έρωτας . 
Η Ψυχή – Κόσμος αναγνωρίζει στον Πάνδημο Έρωτα στοιχεία του αρχέτυπου της δημιουργίας της και σμίγει μαζί του. Ο Πάνδημος Έρωτας παρασύρει την Ψυχή – Κόσμο στην εμπειρία της ύλης και την μεταμορφώνει σε Ψυχή – Περσεφόνη, κόρη της Μητέρας Γης Δήμητρας, προσδίδοντας την ιδιότητα του «Νου της ενσαρκωμένης οντότητας».
Η Ψυχή – Περσεφόνη για να μπορέσει να βιώσει την εμπειρία της ύλης χρειάζεται ένα συμπαγές όχημα. Ένα φυσικό – υλικό σώμα. Ελπίζει ότι έτσι θα ανακαλύψει την Χρυσή Γέφυρα που θα την οδηγήσει στην επανένωση της με το αρχέτυπο της ως Ψυχή-Κόσμος και μετέπειτα ως Ψυχή. Εμπλέκεται στις ενσαρκώσεις ανεβοκατεβαίνοντας στα υλικά-αιθερικά πεδία αναζητώντας την Μνημοσύνη.
Ο Υπερουράνιος Έρωτας είναι το πρωταρχικό στοιχείο της δημιουργίας των κόσμων και των μορφών. Ο Ουράνιος Έρωτας  γιος της Αφροδίτης και του Άρη, γεννιέται από το Κάλλος της θεϊκής Δημιουργίας, ενώ ο Πάνδημος Έρωτας, όρος που αναφέρεται στον Παυσανία, γεννιέται από την Χθόνια Αφροδίτη και τον Χθόνιο Ήφαιστο για να σηματοδοτήσει το Κάλλος της υλικής Φύσης.
Ο Ουράνιος Έρωτας εκπροσωπεί το Κάλλος της Ψυχής που βρίσκεται υπεράνω των θεσμών και των νόμων καθώς συμπεριλαμβάνει την αρχέγονη ουσία της Δημιουργίας που είναι η αιώνια ομορφιά αναλλοίωτη μέσα στον άχρονο χρόνο, που ούτε αυξάνεται ούτε μειώνεται, διότι ισορροπεί.
Ο Πάνδημος Έρωτας είναι εκείνος που εμπλέκει την ψυχή στην ομορφιά της ύλης και στην υλική δημιουργία. Εδώ σημαντικό ρόλο παίζει το συμπαγές όχημα της ψυχής, το υλικό σώμα με την κάθε ιδιαίτερη του μορφή. Παρουσιάζεται το φαινόμενο της αύξησης και της μείωσης, διότι η ισορροπία στο υλικό πεδίο είναι εύθραυστη καθώς ο χρόνος γίνεται γραμμικός.
Εκείνο που αναζητά η Ψυχή είναι η επανένωση με τα αρχέτυπα της. Το στοιχείο του αρχέτυπου Ουράνιου Έρωτα που προσδιορίζει την μεταμόρφωση της Ψυχής-Περσεφόνης σε Ψυχή-Κόσμος είναι η κινητήρια δύναμη που θα την οδηγήσει εκτός των πεδίων της ύλης.
Για να πραγματοποιηθεί όμως αυτό η ενσαρκωμένη οντότητα οφείλει να επανενωθεί με τα 12 αρχέτυπα της Ψυχής της που συμβολίζονται μέσα από τους 12 θεϊκούς ρόλους, στο Ελληνικό Πάνθεο και εκδηλώνονται στον υλικό κόσμο των ανθρώπων, μόνο και μόνο για να αφυπνίσουν την νοητική χθόνια συνειδητότητα σε κοσμική συνειδητότητα.
Όταν ο άνθρωπος ενωθεί με τα 12 θεϊκά αρχέτυπα του τότε επιδρά ο Ζεύς εμφυσώντας το δημιουργικό στοιχεί του Υπερουράνιου Έρωτα διαμέσου της πεμπτουσίας του Αιθέρα, μεταμορφώνοντας και ενοποιώντας το Δύο σε Ένα.

Πηγή: http://astarhellas.com.gr     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου