Σάββατο 2 Απριλίου 2022

ΟΙ “ΣΚΟΥΛΗΚΟΤΡΥΠΕΣ” ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΤΟΥΝΕΛ

Αποτελούν εξισώσεις πεδίου του Αϊνστάιν για τη βαρύτητα αλλά οι ειδικοί τις ονόμασαν “σκουληκότρυπες”.

Πρόκειται για κοσμικές σήραγγες που θεωρητικώς τουλάχιστον συνδέουν αντίθετα σημεία του χωροχρόνου με τρόπο ανάλογο που μια “σκουληκότρυπα” ενώνει δύο αντίθετα σημεία ενός μήλου. Με απλά λόγια, αν κάποιος εισέλθει σε μια “σκουληκότρυπα”, μπορεί πολύ γρήγορα να βρεθεί σε ένα απομακρυσμένο σημείο του γαλαξία μας ή και του Σύμπαντος που υπό κανονικές συνθήκες θα χρειαζόταν χιλιάδες ή εκατομμύρια έτη για να φτάσει ως εκεί.

Έχουν πραγματοποιηθεί πολλές μελέτες για τις “σκουληκότρυπες”, για το αν υπάρχουν και το πώς μπορεί να λειτουργούν. Τα αποτελέσματα αυτών των μελετών είναι σε γενικές γραμμές αλληλοσυγκρουόμενα με άλλες μελέτες να αμφισβητούν την ύπαρξη των σκουληκότρυπων και άλλες να λένε ότι είναι πιθανή η ύπαρξη τους αλλά ότι δεν μπορούν για διαφόρους λόγους να λειτουργήσουν ως τούνελ ταχείας μετακίνησης διαστημοπλοίων.

Στο ζήτημα αυτό παίρνει θέση με μια μελέτη ο Πασκάλ Κιράν, φυσικός στο φημισμένο πανεπιστήμιο Τεχνών και Επιστήμης École στην Λιόν της Γαλλίας. Ο Κιράν έκανε υπολογισμούς των τροχιών δοκιμαστικών σωματιδίων στις συντεταγμένες Eddington-Finkelstein και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι “σκουληκότρυπες” αν τελικά υπάρχουν θα είναι πολύ πιο σταθερές από ότι έχουν δείξει προηγούμενες μελέτες και θα μπορούν να περάσουν μέσα από αυτές με ασφάλεια διαστημόπλοια για να κινηθούν γρήγορα από ένα σημείο του Σύμπαντος σε ένα άλλο. Η χρήση του συγκεκριμένου συστήματος μέτρησης χρησιμοποιείται βασικά στη μελέτη της γεωμετρίας των μαύρων τρυπών και δεν είχε χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα για τη μελέτη των “σκουληκότρυπων”.

Μένει τώρα βέβαια να εντοπίσουμε τέτοιες “σκουληκότρυπες” ή να βρούμε τρόπο να τις δημιουργούμε εμείς για να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε μέσα σε αυτές κάτι που δεν φαίνεται εφικτό να συμβεί στο κοντινό τουλάχιστον μέλλον. Παρόλα αυτά η ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα μπορούμε να κυκλοφορούμε στο Σύμπαν με τρόπο και κυρίως χρόνο παρόμοιο με αυτόν που περνάμε μια σήραγγα με ένα αυτοκίνητο ή ένα τρένο είναι ιδιαίτερα ελκυστική.

https://arxaia-ellinika.blogspot.com/

-------------------------------

[σ.σ: Σήμερα ξέρουμε πάρα πολλά για να πούμε ότι… απλά, πολλά δεν ξέρουμε. Και δεν ξέρουμε αν θα μάθουμε.
Τρομακτική η αύξηση της γνώσης σε όλους τους τομείς. Τρομακτική και η ανακάλυψη της αγνοίας.
Παρά την αλματώδη αύξηση της γνώσης, επιστήμονες από το Ινστιτούτο Self Mastery Earth υποστηρίζουν: «Στο σύμπαν μας μπορούμε μέχρι στιγμής να μετρήσουμε και να ανιχνεύσουμε μόνο το 1%. Όλοι οι φυσικοί πιστεύουν ότι υπάρχει ένα 99% αχαρτογράφητο και απροσμέτρητο. Υπάρχουν πολλαπλά επίπεδα και διαστάσεις».]

1 σχόλιο:

Σείριος είπε...

Ιλιάδος ραψωδία Ε’ στιχ. 750

'Ἥρη δὲ μάστιγι θοῶς ἐπεμαίετ᾽ ἄρ᾽ ἵππους·αὐτόμαται δὲ πύλαι μύκον οὐρανοῦ ἃς ἔχον Ὧραι,τῇ ἐπιτέτραπται μέγας οὐρανὸς Οὔλυμπός τε ἠμὲν ἀνακλῖναιπυκινὸννέφος ἠδ᾽ ἐπιθεῖναι.Τῇ ῥαδι᾽ αὐτάων κεντρηνε κέας ἔχον ἵππους· εὗρον δὲ Κρονίωνα θεῶν ἄτερἥμενον ἄλλων ἀκροτάτῃ κορυφῇ πολυδειράδο Οὐλύμποιο. Ἔνθ᾽ἵππους στήσασα θεὰ λευκώλενος Ἥρη Ζῆν᾽ ὕπατον Κρονίδην ἐξείρετο καὶ προσέειπε·"

Νεοελληνική απόδοσις:

Κι η Ήρα με την μάστιγα σφοδρά κινεί τους ίππους. Βροντούν ΟΙ ΠΥΛΕΣ Τ’ ΟΥΡΑΝΟΥ αυτάνοικτες μπροστά τους, οπού του απέραντ’ ουρανού φυλάκτρες και του Ολύμπου ΤΗΝ ΦΡΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΎΓΝΕΦΟΝ Η Τ’ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΟΙ ΩΡΕΣ. Και ως τα κεντούσαν, τ’ άλογα περάσαν απ’ την ΠΥΛΗΝ. Και τον Κρονίδην εύρηκαν ανάμερ’ απ’ τους άλλους θεούς στην άκρην κορυφήν του πολυλόφου Ολύμπου. Τους ίππους εκεί εκράτησεν η Ήρα η λευκοχέρα και ομίλησε κι εξέτασε τον ύψιστον Κρονίδην.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου