Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς περιλαμβάνει συγκεκριμένες πληροφορίες ή κωδικοποιήσεις, τις οποίες οι ερευνητές επιχειρούν να κατανοήσουν και οι οποίες μεταδίδονται μέσα, αλλά και έξω από το σώμα. Ένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα της παρούσας έρευνας που σχετίζονται με αυτό το πεδίο είναι ότι τα σκόπιμα παραγόμενα θετικά συναισθήματα μπορούν να αλλάξουν αυτές τις πληροφορίες.

Αυτή η ανακάλυψη εγείρει ερωτήματα σχετικά με το αν οι πληροφορίες του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου που μεταφέρονται από ένα άτομο που είναι θυμωμένο, φοβισμένο, θλιμμένο ή βιώνει κάποια άλλα αρνητικά συναισθήματα, αλλάζουν ποιότητα, όταν επηρεαστούν από θετικά συναισθήματα. Επιπλέον, υπάρχει περίπτωση τα συναισθήματα της αγάπης, της συμπόνιας ή άλλων θετικών συναισθημάτων να ταξιδεύουν εκτός από το σώμα μας και εξωτερικά, όπως ας πούμε σε άτομα που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, η ακόμα και σε πιο μακρινές αποστάσεις;

Αν και το ινστιτούτο HeartMath συνεχίζει να μελετά τις επιδράσεις των ανθρώπινων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων σε μακρινές αποστάσεις, οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι η απάντηση στην πρώτη ερώτηση, για το αν τα αυτό-ρυθμιζόμενα θετικά συναισθήματα μπορούν να είναι ωφέλιμα για ένα άτομο, είναι θετική.

«Μέσα από τη χρήση εργαλείων και τεχνολογιών, που προωθούν θετικά συναισθήματα και ψυχοφυσιολογική συνεκτικότητα, τα άτομα μπορούν αποτελεσματικά να εκκινήσουν μια διαδικασία μετασχηματισμού, όπου τα συνηθισμένα συναισθηματικά μοτίβα που σχετίζονται με το στρες αντικαθίστανται με νέα, υγιέστερα μοτίβα, που να εγκαθιδρύουν αυξημένη συναισθηματική σταθερότητα, πνευματική οξύτητα και αποδοτικότητα της φυσιολογίας ως μια νέα οικεία βάση ή νόρμα», σύμφωνα με το άρθρο των McCraty και Dana Tomasino (Emotional Stress, Positive Emotions, and Psychophysiological Coherence, 2006).

Αν και απαιτείται επιπλέον έρευνα για τον καθορισμό της φύσης και της λειτουργίας αυτής της ενέργειας που η καρδιά στέλνει, οι εν λόγω ερευνητές έχουν διεξάγει διάφορες μελέτες στο πώς τα θετικά συναισθήματα μπορούν να μας επηρεάσουν. Συμμετέχοντες σε διάφορες έρευνες του ινστιτούτου επιβεβαιώνουν το μεγάλο εύρος των πλεονεκτημάτων που δημιουργούνται από την εμπρόθετη βίωση συγκεκριμένων συναισθημάτων, που ονομάζεται εδώ συναισθηματική αυτό-ρύθμιση.


The Energetic Heart: Bioelectromagnetic Communication Within and Between People.
The Electricity of Touch: Detection and Measurement of Cardiac Energy Exchange Between People,
Emotional Stress, Positive Emotions, and Psychophysiological Coherence.

https://enallaktikidrasi.com/

--------------------------

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΤΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ “ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου