Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΤΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ “ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ”

«Σε αποφάσεις δευτερευούσης σημασίας είναι χρήσιμο να εξετάζουμε τα υπέρ και τα κατά. Σε κρίσιμα ζητήματα, όμως η απόφαση πρέπει να προέρχεται από την καρδιά…» 

Η νοημοσύνη της καρδιάς είναι ένα από τα νέα ζητήματα της σύγχρονης κλασικής και ολιστικής ιατρικής που έχει αρχίσει και κεντρίζει το ενδιαφέρον πολλών επιστημόνων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καρδιά δεν εξασφαλίζει μόνο την ορθή λειτουργία του ανθρώπινου σώματος αλλά όπως προκύπτει από τεκμηριωμένες επιστημονικές έρευνες, έχει τη δική της “νοημοσύνη” καθώς αντιδρά διαφορετικά σε κάθε συναίσθημα που μας δημιουργείται.

Η καρδιά μας χτυπάει “χαρούμενα”, “λυπητερά”, “αγωνιά” μαζί μας ανάλογα με την πνευματική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Δίνει το ρυθμό μεταφέροντας το “συναίσθημα” σε κάθε μας όργανο και κάθε κύτταρο του σώματός μας.

Η καρδιά δημιουργεί τη δόνησή μας και μπορεί να λειτουργήσει ως ένα πραγματικό εργαλείο το οποίο θα μας εξασφαλίσει υψηλότερο επίπεδο υγείας και ποιότητα ζωής.

Η νοημοσύνη της καρδιάς μπορεί να κατανοηθεί από τον κάθε ένα μας, με απλές πρακτικές οι οποίες οδηγούν στην “καρδιακή συνοχή”, έναν όρο ο οποίος δημιουργήθηκε από το Ινστιτούτο του HeartMath®, τον επιστημονικό οργανισμό ο οποίος μελετά τις λειτουργίες της καρδιάς μας και το πώς αυτή επηρεάζεται από διάφορα γεγονότα.

Οι επιστήμονες του HeartMath® ανακάλυψαν ότι η καρδιά μας δημιουργεί ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο το οποίο περιβάλλει όλο μας το σώμα και εκτείνεται περίπου 10 μέτρα γύρω από αυτό. Αυτό το πεδίο είναι τόσο ισχυρό που στέλνει μηνύματα σε όλα τα κύτταρα του σώματός μας επηρεάζοντας τη σωματική, ψυχική και συναισθηματική μας κατάσταση.

Μάλιστα σύμφωνα με τις συγκεκριμένες έρευνες, το πεδίο αυτό είναι τόσο ισχυρό που μπορεί να επηρεάσει ακόμη και το περιβάλλον του. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο του HeartMath®, η καρδιακή συνοχή, μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του πεδίου και να καλυτερεύσει την ποιότητα ζωής του ατόμου αλλά ακόμη και των ανθρώπων γύρω του.

Πηγή: https://enallaktikiagenda.gr/ , Οπτικοακουστικό: Εναλλακτική Δράση

HeartMath - Το Ινστιτούτο της Καρδιάς: Ιστορία, έρευνες και οι περιβόητες τεχνικές του - Εναλλακτική Δράση

------------------------

ΕΝΝΕΑ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ: ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου