Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Το αξιοθαύμαστο αυτό ανθρώπινο όργανο, η καρδιά, που διοχετεύει το οξυγονωμένο και πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία αίμα σε όλο μας το σώμα, έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο των επιστημόνων και για κάτι άλλο. Τα τελευταία χρόνια οι ερευνητές έχουν μάθει ότι αυτό το τόσο σπουδαίο όργανο στο μέγεθος μιας γροθιάς, κατέχει επίσης έναν βαθμό νοημοσύνης, που μόλις τώρα αρχίζουμε να κατανοούμε.

Ερευνητικά αποτελέσματα αποδεικνύουν μάλιστα ότι η καρδιά παίζει ένα μεγαλύτερο (απ’ όσο πιστεύαμε) ρόλο στις πνευματικές, συναισθηματικές και σωματικές διεργασίες μας. Ερευνητές στο HeartMath Institute διεξήγαγαν έρευνες σχεδόν δύο δεκαετιών, οι οποίες ρίχνουν φως σε αυτό που τώρα οι επιστήμονες προσδιορίζουν ως η ενεργειακή καρδιά.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Η καρδιά, όπως και ο εγκέφαλος, παράγει ένα ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, εξηγεί ο McGraty στο άρθρο του. “Η καρδιά παράγει το μεγαλύτερο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο στο σώμα μας.” Το ηλεκτρικό πεδίο, έτσι όπως καταγράφεται σε ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα είναι 60 φορές μεγαλύτερο σε εύρος απ’ ότι τα εγκεφαλικά κύματα σε ένα ηλεκτροεγκεφαλογράφημα». Οι έρευνες του HeartMath δείχνουν ότι αυτό το ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο μπορεί να εντοπιστεί και να μετρηθεί πολλά μέτρα μακριά από το σώμα ενός ανθρώπου και ανάμεσα σε δύο άτομα σε κοντινή απόσταση.

Οι ερευνητές θέλησαν να καθορίσουν αν το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς, όπως καταγράφεται από ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα, σε ένα άτομο θα μπορούσε να εντοπιστεί και να μετρηθεί σε ένα άλλο άτομο, όταν το ζευγάρι βρισκόταν είτε καθισμένο σε απόσταση σχεδόν ενός μέτρου ο ένας από τον άλλο, είτε κρατούσαν χέρια (The Electricity of Touch: Detection and Measurement of Cardiac Energy Exchange Between People).

Τα αποτελέσματα του πειράματος ήταν θετικά: τα ευρήματα έδειξαν ότι «όταν δύο άνθρωποι αγγίζονταν ή βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση, υπήρχε μια μετάδοση ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας από την καρδιά», όπως υπογραμμίζουν οι ερευνητές.

Αν και χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση του ζητήματος, υπήρξαν πιθανές σημαντικές υποθέσεις ως προς τη σύνδεση αυτών των ευρημάτων σε σχέση με την επιτυχία διαφόρων θεραπευτικών πρακτικών. Πρακτικές όπως το θεραπευτικό άγγιγμα, η ενεργειακή θεραπεία, το chi gong και το reiki ανάμεσα σε άλλες «βασίζονται στην υπόθεση ότι υφίσταται μια ανταλλαγή ενέργειας που διευκολύνει το έργο της θεραπείας».

Αν και υπάρχουν επιστημονικά ευρήματα που έχουν τεκμηριώσει και επιβεβαιώσει την ψυχολογική και σωματική επίδραση πολλών θεραπειών παρόμοιας πρακτικής, η επιστήμη ακόμα δεν έχει καταφέρει να περιγράψει τον μηχανισμό εκείνο με τον οποίο η υποτιθέμενη αυτή ενέργεια παράγεται και μεταφέρεται ανάμεσα σε άτομα. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη έρευνα αποτελεί μια από τις πρώτες επιτυχημένες προσπάθειες στο πεδίο αυτό.


The Energetic Heart: Bioelectromagnetic Communication Within and Between People.
The Electricity of Touch: Detection and Measurement of Cardiac Energy Exchange Between People,
Emotional Stress, Positive Emotions, and Psychophysiological Coherence.

https://enallaktikidrasi.com/

------------------------

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΤΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ “ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου